Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Gia to kalo mou - Miliwkas

ΧΑΣΑΠΙΚΟ

Michelle Pfeiffer - the Zorba's dance

anthony quinn: zorba the greek

Sirtaki Flashmob

Λίγη Αισιοδοξία κάνει λίγο Καλό!



 Δίψα για Ελπίδα! Δίψα για πραγματική Ειρήνη!
Βαδίζουμε σταθερά για το τέλος του Χρόνου! Βιτρίνες, πλατείες και μπαλκόνια σε πείσμα της  Παγκόσμιας γενικά άσχημης κατάστασης στολίζονται! Οι Κοινωνίες των Ανθρώπων προσπαθούν να δείξουν μία εικόνα καλύτερη της πραγματικότητας. Προσπαθούν να ξεγελάσουν την καθημερινότητα! Προσπαθούν να προσποιηθούν τους ανέμελους, ενώ κατά βάθος ανησυχούν πολύ για  το Μέλλον αυτού του Κόσμου. Τόσα χρόνια «Ειρήνης», τελικά αμφισβητούμενης Ειρήνης, δεν κατόρθωσε η παγκόσμια Κοινωνία να εξαλείψει την Αδικία, την Εκμετάλλευση από Άνθρωπο σε Άνθρωπο, την Υποκρισία, το Ψεύδος και την Διαφθορά. Μιλάμε για Ειρήνη και την ίδια στιγμή (ανέκαθεν) οι Πόλεμοι ήταν παρόντες σε πολλά κράτη. Πόλεμοι Οικονομικοί, αλλά και Πόλεμοι πραγματικοί  με σκοπό ο Μεγάλος να «φάει» τον Μικρό (Άνθρωπος και αυτός)! Και όλα αυτά κάτω από τον μανδύα μίας Χριστιανοσύνης αλλά και όλων των υπόλοιπων Θρησκειών! Λίγοι οι Άνθρωποι επιμένουν πως πιστεύουν στο Θεό τους (τον οποιονδήποτε), αλλά οι περισσότεροι υποκρινόμενοι κάνουν όλως διόλου το αντίθετο από ότι λέει η Θρησκεία τους.
Η Κοινωνία ακόμα δεν μπόρεσε να λύσει το πρόβλημα
Του ρατσισμού! Που δεν αφορά μόνο την διαφορά χρώματος της επιδερμίδας. Αφορά και το Οικονομικό Επίπεδο του καθενός μας! Έχεις χρήμα;…..  είσαι δεκτός  στην Κοινωνίας μας. Δεν έχεις;… σκύβε και σκάβε! Νόμος απαράβατος της όποιας «Θρησκευόμενης» δήθεν Κοινωνίας μας. Που σημαίνει πως άλλα λέμε και κατά βάθος άλλα πιστεύουμε!
Όταν ο Χριστός καταδίωξε τους εμπόρους από την Εκκλησία, αυτό προσπάθησε! Να μας περάσει το μήνυμα της Συνύπαρξης και της Δικαιοσύνης!
Ζούμε τα τελευταία χρόνια μία άνευ προηγουμένου Κρίση Οικονομική Παγκόσμια! Στην Ελλάδα η δική μας
 Κρίση διογκώθηκε πολύ περισσότερο από την Κακοδιοίκηση την Κακοδιαχείριση του Δημόσιου Πλούτου που ήταν αποτέλεσμα μίας ατέλειωτης Διαφθοράς! Και η Πολιτεία δεν έδιωξε με το μαστίγιο τους «εμπόρους»! Αντίθετα τους κάλυψε μέχρι αυτήν την στιγμή. Και προσπαθώντας να συγκαλύψει αλλά και να ξανασηκώσει το Κράτος στα πόδια του, φορτώνει στον Λαό χωρίς καμία ντροπή, την ευθύνη για την κατάντια της Χώρας!.....
Με πολιτικάντικα τερτίπια και εξηγήσεις «ξύλινες» ανακάλυψε τα περίφημα «ισοδύναμα»! Κάθε ώρα και στιγμή ψάχνει για το πως και που θα «φορτώσει» των πραγματικών υπαίτιων το έγκλημα των Ελλειμμάτων !
Και πότε  φορολογεί το σουβλάκι, πότε το κρασάκι και δεν ξέρω εγώ και τι άλλο αφού πια δεν έχει μείνει και τίποτα για να φορολογήσει  προϊόν η υπηρεσία!
Και μας ανεβάζει την πίεση! Και μας απογοητεύει! Και συνεχίζει! Και δεν σταματάει!........
Άλλη λύση είναι φανερό πως δεν έχουμε! Το Κώνειο θα το ποιούμε μέχρι τέλους!....
Γι’ αυτό το μόνο που μας  μένει είναι να αντέξουμε και να υποκριθούμε πως είμαστε καλά! Και δόξα τω Θεώ!
Στολίστε λοιπόν τα  δένδρα σας (δεν χρειάζεστε καινούργια στολίδια) και προχωρήστε στην Ζωή με Αντοχή     και  Θάρρος!
Τώρα γιατί τα λέμε αυτά;… που όλοι σας και τα γνωρίζετε αλλά και τα ζείτε ; Είναι για να ξεχνιόμαστε και λίγο…… Αλλά έτσι μόνο για δείξουμε όλοι  μας πως δεν είμαστε ηλίθιοι. Αυτό μας είναι τουλάχιστο αρκετό!
Καλό Χειμώνα   και……. Υπομονή! Δεν μπορεί, όλα τελειώνουν κάποτε!......