Κάθε ελληνικό τραπέζι, από τα πιο απλά μέχρι τα επίσημα, ξεκινά με ένα τυρί και καταλήγει σε ένα φρούτο.
Το καλοκαίρι, τις περισσότερες φορές η φέτα έχει τη θέση του τυριού και το καρπούζι αυτή του φρούτου. Τι θα συμβεί αν τα «παντρέψετε»; Μια γευστικότατη και δροσερή σαλάτα.

Υλικά:

  • 500 γραμμάρια καρπούζι
  • 200 γραμμάρια φέτα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • χυμός lime
  • μαϊντανός
  • δυόσμος
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και το τοποθετούμε σε ένα μπολ με χυμό lime.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το καρπούζι (χωρίς κουκούτσια) με τη φέτα που έχουμε κόψει σε κομμάτια. Προσθέτουμε το κρεμμύδι (μαζί με το lime) και τα μυρωδικά.
Ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.