Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΗ ΑΥΡΑ

Ο Χειμώνας πέρασε πολύ απαλά (η Φύση γλίτωσε τον κοσμάκη απ’ το βαρύ κόστος πετρελαίου) και τώρα το Καλοκαίρι άρχισε να ανοίγει τις φτερούγες του σιγά-σιγά. Αυτή η Καλοκαιρινή  αύρα, είναι που μας κάνει να αισθανόμαστε πάντα πιο αισιόδοξα. Γιατί  όλα τώρα θα ήταν υπέροχα, εάν δεν είχαμε:
1)Την Αβεβαιότητα, που μας ταλαιπωρεί εδώ και 7 περίπου χρόνια. Είναι αυτά τα χρόνια με τις περιβόητες «κωλοτούμπες» των κυβερνήσεων, αλλά και των Αξιωματικών Αντιπολιτεύσεων.
2)Την μιζέρια και την Λιτότητα, με την οποία μας έχουν κυριολεκτικά πνίξει! Με αποτέλεσμα να ξυπνάμε και να κοιμόμαστε με τους διάφορους λογαριασμούς αγκαλιά στοιβάζοντας συνεχώς στα ντουλάπια ατέλειωτα δικαιολογητικά, αποδείξεις και σημειώματα.
3)Αυτούς τους ίδιους πολιτικούς, που κατάφεραν άνετα, να φέρουν την Ελλάδα σε ένα τέτοιο σημείο Διαφθοράς Κακοδιοίκησης και Ανασφάλειας οι οποίοι τώρα οι ίδιοι, υπόσχονται ο καθένας με τον τρόπο του, να μας σώσει. Η Κυβέρνηση να εκτελέσει πιστά, ότι πριν σαν Αντιπολίτευση καταδίκαζε για καταστροφικό και την Αξιωματική Αντιπολίτευση     (ένα μόρφωμα από νέους πολιτικούς αλλά και προερχόμενους από προηγούμενα Κυβερνητικά σχήματα με ηγετικά Συνδικαλιστικά στελέχη, τα οποία τα προηγούμενα χρόνια ωφέλησαν τις  εργατικές οργανώσεις τους καταστρέφοντας όμως ανεπανόρθωτα και σε νοοτροπία εργατική αλλά και την Εθνική Οικονομία), να είναι οι ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ!
4)Πως να έχουμε ένα καλό Καλοκαίρι, όταν ακούγεται από ένα Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, πως αργότερα οι συντάξεις δεν θα ξεπερνούν τα 350 ευρώ;……
Και αυτά ακούγονται αμέσως μετά, από ένα «Greek success»! (να μην ξεχνάμε και τους Αμερικανισμούς μας, που oi τελευταίοι, συμπληρώνουν πλέον την  Ελληνική γλώσσα)! Τώρα πως συνδυάζεται η μελλοντική μας ευτυχία με μία σύνταξη 350 ευρώ, θα ήθελα πολύ να ερωτήσω τον κ. Διοικητή.
5)Και εκεί που νομίζαμε πως επιτέλους «Ήλθε το φως  το αληθινό»  και στην Ελλάδα, με την εφαρμογή ηλεκτρονικών συστημάτων, να σου που πάλι μας καλούν να πάμε στο ΙΚΑ της περιοχής μας, για να δηλώσουμε το ΑΦΜ  και το ΑΜΚΑ  μας, όταν ήδη περάσαμε από 2 ταυτοποιήσεις των στοιχείων μας στις τράπεζες!
6)Πως θέλετε με όλα αυτά να είμαστε καλά τώρα που ξεκινάει το καλοκαιράκι;……
Εγώ θα σας πω πως! Πάμε στις παραλίες μας να κάνουμε τα μπανάκια  μας όσα προλάβουμε γιατί δεν ξέρω  με αυτούς που μπλέξαμε, αύριο είναι ικανοί να εξαφανίσουν και τις θάλασσές μας!
Ας μην γελάμε σαν τους παλιάτσους άλλων εποχών.
Ας ζήσουμε λίγο με ηρεμία, κοντά στο κύμα! Ας πάψουμε να σκεπτόμαστε τις δυσκολίες. Είναι και η Ζωή στην μέση! Και δεν την χαρίζουμε σε κανέναν!
Εγώ πάλι πηγαίνω παραπέρα. Θα ήθελα ένα παροδικό έστω τσουνάμι, να τους φτάσει και να τους καταβρέξει όλους μαζί! Μπας και φρεσκάροντας τα μυαλά τους, δούμε και εμείς κάτι καλό. Γιατί από όσο αντιλαμβάνομαι, σωτηρία από κανέναν από όλους αυτούς δεν θα βρούμε. Μόνο η Φύση εάν κάνει το θαύμα της! Μπας και τρομάξουν και συνέλθουν…….και σωθούμε και εμείς!....

Εμπρός λοιπόν, μια και τα νερά είναι και πεντακάθαρα και δροσερά!....Καλό σας Καλοκαίρι…