Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ



SYNC BLOGS


  
 


Μάθαμε τελευταία για μία νέα ανακάλυψη των επιστημόνων-ερευνητών, σχετικά με  ένα τεστ αίματος, με το οποίο θα είναι δυνατόν, να προσδιοριστεί  το προσδόκιμο της Ζωής του ανθρώπου!..... Με αντίτιμο  500 ευρώ! Άλλωστε ως γνωστόν τίποτα δεν γίνεται, εάν δεν προσβλέπει πρωτίστως στο  Κέρδος! Αυτή η είδηση, με μία πρώτη μου εκτίμηση, δεν  με έπεισε  πως κάτι καλό θα προστεθεί στην Ζωή μας. Όλοι γνωρίζουμε, πως η Ζωή μας, που είναι πραγματικό δώρο Θεού, εμείς οι άνθρωποι ενώ την απολαμβάνουμε καθημερινά, γενικά δεν κάνουμε τίποτα άλλο από να την δυσκολεύομε όλο και παραπάνω. Μπορεί να ικανοποιήσαμε εμείς (ο Δυτικός «ανεπτυγμένος»λεγόμενος Κόσμος) τις ανάγκες της επιβίωσης, αλλά από εκεί και πέρα, δεν εξασφαλίσαμε, ούτε την σιγουριά της Διάρκειας, ούτε και της  Ασφάλειας! Αντίθετα προσθέσαμε άφθονο άγχος στα βήματα της Ζωής μας, διαλύουμε όλο και περισσότερο τον αναγκαίο για την  Ανθρωπότητα Κοινωνικό  Ιστό και πολύ απλά «στραβά αρμενίζουμε» μεσοπέλαγα! Και δεν αναφέρομαι στην Ελλαδίτσα, που όπως και να το κάνουμε είναι μία  χώρα  πανέμορφη και μικρή, αλλά με έναν Λαό επιτρέψτε μου να χαρακτηρίσω (συμμετέχοντας σε αυτόν,  πρώτα  εγώ ο ίδιος) χωρίς να το γενικεύω, (πάντα κατά την γνώμη μου), γελαστό (προτέρημα μεγάλο) αλλά και πολύ  εύπιστο (μεγάλο επίσης ελάττωμα)! Σε τέτοιο βαθμό, που ότι  τραβάμε σαν δυσκολίες, αιτία είναι η  ακατανόητη Νοοτροπία μας. Αυτή η Νοοτροπία μας έχει  καταντήσει την χώρα, «αφύλακτο κοπάδι» από τα δόντια των «λύκων». Έχουμε καταφέρει, από την στιγμή της γέννησής μας, να είμαστε πρόβλημα οικονομικό για τους γονείς μας. Πρόβλημα οικονομικό όταν παντρευόμαστε! Πρόβλημα όταν βαπτίζουμε τα παιδιά μας. Πρόβλημα όταν  κηδεύουμε κάποιο προσφιλές μας άτομο…..και πάει λέγοντας για να μην αναφέρω, το πρόβλημα της στέγης (τεράστιο Κόστος!), το αυτοκίνητο , τα καύσιμα κ.λ.π. …..κ.λ.π………  
Αναφέρομαι και σε κράτη Κολοσσούς, τα οποία  όχι ακριβώς αλλά γενικά έχουν περιέλθει κοινωνικά στα ίδια αναλογικά επίπεδα. Το μόνο που  είναι σίγουρο, είναι πως ο   Παγκόσμιος Πλούτος γενικά, έχει συσσωρευτεί ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ, σε πολύ λίγες τσέπες!
Και μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο διαβίωσης, τώρα μαθαίνουμε πως θα μπορούμε να μαθαίνουμε πολύ γρήγορα με το αζημίωτο και το πόσο  θα ζήσουμε!Έ, λοιπόν εγώ αυτό δεν το αντέχω! Γνωρίζω πολύ καλά πως όταν γεννιόμουνα, εκείνος που έκλαιγε (αντικρίζοντας για πρώτη φορά τον Κόσμο), ήμουν εγώ! Όλοι οι άλλοι  παρευρισκόμενοι στην γέννα μου (γονείς και τυχόντες συγγενείς) γελούσαν  με το δίκιο τους ευτυχισμένοι για το νέο μέλος της οικογένειας. Όπως γνωρίζω πολύ καλά, πως όταν έρθει η ώρα ν’ αποχαιρετίσω τα εγκόσμια, όλοι γύρω μου θα κλαίνε  γοερά και εγώ θα είμαι ο μόνος ήρεμος  και ίσως και ελαφρά γελαστός, αφού  θα είμαι σίγουρος, πως θα διαβώ σύντομα  την Πύλη Του Παραδείσου!....Για την  Κόλαση….δεν τολμώ να το πιστέψω…..Λάθη έγιναν, αλλά όχι εγκλήματα…..(ο καθένας μόνος του βαθμολογεί τον τρόπο συμπεριφοράς του στα χρόνια της Ζωής του- αυτός είναι ο Άνθρωπος!) Όταν όμως σκέπτομαι, πως θα μπορώ, από τώρα να μάθω, το πόσο ακόμα θα ζήσω….ε αυτό πάει πολύ! Είπαμε να είμαι μειλίχιος, όταν φεύγω….όχι και ν’ αρχίσω από τώρα τα κλάματα;…Θεωρώ μαρτύριο να γνωρίζουμε εκ των προτέρων το τέλος μας σε αυτήν την Ζωή (βλέπετε πως πάντα με κεφαλαία γράμματα την αναφέρω). Εμείς άλλωστε οι Χριστιανοί, πρέπει να ερμηνεύουμε τον Θάνατο σαν μία Συνέχεια σε μία καλύτερη Ζωή! Αν αρχίσουμε  να κλαψουρίζουμε από πολύ πριν….τότε  θ’ ανατρέψουμε απλά αυτά που πιστεύουμε. Γι’ αυτό λοιπόν κύριοι επιστήμονες- ερευνητές, σας προτείνω ν’ αυξήσετε την τιμή πώλησης αυτής της νέας δυνατότητας όσο επιθυμείτε! Κάντε το  πολύ ακριβό αυτό το τεστ! Έτσι  ώστε οι περισσότεροι άνθρωποι,να μην μπορούν να το χρησιμοποιήσουν αυτό το τεστ και να μπορούν αντίθετα να ζήσουν (όσο ζήσουν ήρεμα). Τώρα θα μου πείτε εσείς, πως ο στόχος σας είναι ο αντίθετος. Τα καλά και συμφέροντα όπως πάντα και παντού σε αυτόν τον Κόσμο! Δεν ξέρω τι να σας απαντήσω! Εγώ πάντως μακριά από μένα! Ούτε ένα ευρώ δεν θα διαθέσω, για μία τέτοια καταδίκη μου!
Δεν ξέρω αν συμφωνείτε φίλοι μου, αλλά  εγώ….άπαπα…..δεν το κάνω αυτό με τίποτα!
Να είστε πάντα καλά όλοι σας!
Στέργιος Καλούδης

Abcd-stergios.blogspot.com
Σερφάρισμα Ζωής