Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ



SYNC BLOGS


Δημοσίευση : 21:31 04-07-2012
Βραβεία για έξι Έλληνες μαθητές στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα

Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και των προβλημάτων, οι διακρίσεις που επιτυγχάνουν τα Ελληνόπουλα, ίσως είναι η σοβαρότερη ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Συγκεκριμένα, η 16η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων, πραγματοποιήθηκε στη Βέροια από 25 έως 29 Ιουνίου με τη συμμετοχή 16 χωρών. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού των Βαλκανικών και Διεθνών Ολυμπιάδων και οι έξι μαθητές που αποτελούσαν την ελληνική ομάδα πήραν μετάλλιο και αυτοί είναι οι: Παναγιωτόπουλος Απόστολος, Θεσσαλονίκη, αργυρό μετάλλιο, Χαχάμης Νέστορας, Αιτωλοακαρνανία, αργυρό μετάλλιο, Ντούνης Πέτρος, Αθήνα χάλκινο μετάλλιο, Τσαγγαλίδου Ζωή, Ξάνθη, χάλκινο μετάλλιο, Φίλιππος Σπυρίδων, Ηράκλειο, χάλκινο μετάλλιο Φυσέκη Άννα-Μαρία, Αθήνα, χάλκινο μετάλλιο.

Συνοδοί των μαθητών ήταν οι μαθηματικοί Αγγελική Βλάχου και Χαρίκλεια Σαραφοπούλου.

Όπως αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, τα αποτελέσματα αυτά δικαιώνουν τις προσπάθειές της για την αναβάθμιση της μαθηματικής παιδείας στη χώρα μας.
 

Το ζητούμενο είναι το τι κάνει η Ελληνική Πολιτεία, για να  βραβεύσει τέτοιες προσπάθειες.
Δεν αρκεί να  αναφερθεί ένα τέτοιο επίτευγμα μία η δύο φορές, από τα ΜΜΕ στα γρήγορα, (τόσο γρήγορα που εγώ δεν το πήρα κ’ αν χαμπάρι).
Η Επιτυχία σε θέματα Γνώσης, είναι μεγάλη Ανάγκη και να υποστηρίζεται συνεχώς και με συνέπεια, αλλά και να επιβραβεύεται δεόντως. Με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να  προσανατολίσει τους νέους μας στον σωστό δρόμο της πραγματικής Προσπάθειας για την Χρήσιμη Ανάπτυξη της χώρας. Σίγουρα πιστεύω πως δεν θα είναι οι μοναδικές επιτυχίες των νιάτων μας, αλλά θα υπάρχουν και αρκετές άλλες, που χάθηκαν στον ορυμαγδό των διαφόρων ειδήσεων, που μας γεμίζουν μόνο Απογοήτευση για το ποιοι είμαστε και για το που πάμε. Η αλήθεια είναι πως Η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν αξίζουν μόνο για την μιζέρια. Υπάρχει πολύς Πνευματικός Πλούτος, τον οποίο όμως το χωρίς ορίζοντα ανούσιο  οικονομικό Κέρδος, τον κρατάει στην σκιά της Αφάνειας!
Και κάλεσμα από Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Δημοκρατίας χρειάζεται απαραίτητα για να δώσει κουράγιο στα νιάτα, αλλά και ένα συμβολικό πριμ, η άλλη διευκόλυνση από την Πολιτεία. Για να κατανοήσουν οι νέοι και νέες μας, πως στην χώρα αυτή, δεν αμείβεται μόνο ο καλός ποδοσφαιριστής, τραγουδιστής και τα μοντέλα, αλλά προηγείται η αξιοσύνη στην Γνώση.
 Αυτό  θα είναι και μία αλλαγή στην Νοοτροπία των πολιτών μιας πραγματικά Ευνομούμενης Πατρίδας. Που σέβεται, αμείβει και αξιοποιεί τα παιδιά της!....
Σημ: Παρακαλείται θερμά όποιος γνωρίζει άλλες τέτοιες επιτυχίες, ας τις αναφέρει. Κανένας δεν πρέπει να ξεχνιέται……..