Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

ΤΡΑΜΠ ξεπουλάει Ερντογάν? –ΣΟΚ στην ΤΟΥΡΚΙΑ για Κουρδικό...

Ήλθε η ώρα του Σουλτάνου! 
08/03/2017: Ισχυρή η ζήτηση από τη Γερμανία για την Ελλάδα - Εξαιρετικά τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό το 2017, στο πλαίσιο των επαφών της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά στην ΙΤΒ στο Βερολίνο
Θεαματική διψήφια αύξηση μέχρι 70% καταγράφεται στα τουριστικά πακέτα από τη Γερμανία προς την Ελλάδα για το 2017 σε σχέση με το 2016, όπως επίσημα δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων της Γερμανίας DRV, κ. Norbert Fiebig στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο.

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά πραγματοποίησε ήδη συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κορυφαίων tour operators, μεταξύ των οποίων η TUI και η Thomas Cook, και τα μέχρι στιγμής που στοιχεία που παρουσιάστηκαν και τα οποία συμφωνούν με τα στοιχεία της Ένωσης DVR δείχνουν ότι η ζήτηση για την Ελλάδα το 2017 είναι αυξημένη κατά 30%- 70%.
Η Υπουργός συμμετείχε στη συνάντηση Υπουργών Στρογγυλής Τραπέζης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη στις Τοπικές Κοινότητες του Δρόμου του Μεταξιού, που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, UNWTO.

Η Υπουργός προανήγγειλε ότι θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη, τον ερχόμενο Απρίλιο, το πρώτο διεθνές workshop στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΕ για το πρόγραμμα «Δυτικός Δρόμος του Μεταξιού», με συνδιοργανωτές το Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο πραγματοποιεί διαδοχικές συναντήσεις με τους μεγαλύτερους tour operators και εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων της Γερμανίας, για την ενίσχυση των τουριστικών πακέτων και των πτητικών προγραμμάτων στην Ελλάδα, την επιπλέον επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών, την προώθηση θεματικών τουριστικών προϊόντων και την περαιτέρω ανάπτυξη του εισερχόμενου τουρισμού.
Σημ: Πολύ καλά όλα αυτά για την Ελλάδα! Ευχόμαστε να μην έχουμε κανένα έκτακτο γεγονός με την Τουρκία ( ο μόνος φόβος).Εκείνο όμως που οφείλουν να κάνουν οι όποιοι υπεύθυνοι του Τουρισμού με την βοήθεια και σοβαρή συνεργασία του Υπουργείου Εργασίας, είναι να ελέγχονται αυστηρά οι διάφορες  επιχειρήσεις μεγάλες και μικρές για την μείωση (καλόν θα ήταν η εξαφάνιση), του φαινομένου της Μαύρης Εργασίας των εργαζομένων στον Τουρισμό, οι οποίοι ας μην λησμονούμε πως εργάζονται οι περισσότεροι για 3,4 η σπάνια 5 μήνες τον χρόνο!Μέσα στην Κρίση γιγαντώνεται η εκμετάλλευση πολλών υπαλλήλων. Το δεύτερο προβληματικό σημείο αυτής της πολύ χρήσιμης για όλους μας Τουριστικής Περιόδου, είναι, σε συνεργασία με τους Ξενοδόχους και εστιάτορες όλων των  Τουριστικών περιοχών, να προτιμούνται κατά το δυνατόν τα Ελληνικά Προϊόντα! Εάν δεν καταφέρουμε σε συνεργασία και με τους παραγωγούς να συνεργασθούνε όλοι μαζί (αφού και οι ίδιοι οι παραγωγοί προσφέρουν τις χαμηλότερες δυνατές τιμές), τότε ο αριθμός των εισερχομένων κατ' έτος στην Ελλάδα δεν θα δείχνει το πραγματικό μας όφελος, εάν δεν καταναλώνουν οι τουρίστες μας τα περισσότερα δικά μας προϊόντα! Είναι αυτό ένα Εθνικό μας Πρόβλημα! Γιατί οι επί τόπου κατανάλωση Ελληνικών Προϊόντων έχει την ίδια αξία με αυτήν που έχουν οι εξαγωγές μας!
Είναι κρίμα τεράστια κεφάλαια να χρησιμοποιούνται για να εισάγουμε τεράστιες ποσότητες ειδών τα οποία μπορούμε να παράγουμε εδώ επί τόπου. Με παράδειγμα το μέλι σε μερίδες, τις ποσότητες γαλοπούλας, τους χυμούς από τα πορτοκάλια μας (ειδικά γι αυτούς ακόμα να ακούγεται πως εισάγονται σε μορφή παγοκολώνας εδώ και χρόνια), και άλλα πολλά είδη.
Με λίγα λόγια εάν γενικά οι  Τουριστικές επιχειρήσεις, εκαλύπτοντο σε λινά, σερβίτσια, ποτήρια, έπιπλα κ.λ.π. από την Ελληνική Αγορά, τότε θα μπορούσαμε να ωφεληθούμε πολύ περισσότερο! Είναι Εθνική Ανάγκη! Πολλά στελέχη Ξενοδοχειακών μονάδων, από χρόνια φωνάζουν γι΄αυτήν την ανάγκη της χώρας, που και χρήμα θα δώσει και θέσεις εργασίας!
Ένα άλλο πρόβλημα είναι οι μικροεπιχειρήσεις ξενοδοχειακές και εστιατορίων και μπαρ, οι οποίες λυμαίνονται με παράλογες χρεώσεις τους Τουρίστες και μας αντιπροσωπεύουν με το χειρότερο τρόπο σαν Τουριστικός Προορισμό! Αυτοί είναι πια μεγάλη ανάγκη να εντοπίζονται και να εκτοπίζονται από την Αγορά δια παντός!
Εκείνο για οποίο η Τουριστική Αγορά μας διψάει, είναι η συντήρηση της καλής μας φήμης!
Και για να τελειώνουμε δεν μπορούνε όλοι να κάνουν τους επιχειρηματίες  δυσφημίζοντας την Χώρα μας. Αυτοί είναι ανάγκη να φύγουν από το επάγγελμα της "αρπαχτής" όπως το αντιλαμβάνονται, αυτής της ποιότητας οι επιχειρηματίες! 
Τότε μόνο όταν προσέξουμε αυτά θα μπορέσουμε να μιλάμε για Εθνική Πραγματική Τουριστική βιομηχανία!...Και βέβαια τότε θα έχουν αξία και οι αριθμοί των αφίξεων στην Ελλάδα!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Να μη χαθείς ποτέ από τη ζωή μου - Μαρινέλλα

Il mondo che vorrei 2003 Pavarotti friends

Οι Απόκριες πέρασαν! Οι μάσκες ακόμα καλά κρατούν;....



Ας φροντίσουν την Ελλάδα επιτέλους και ας αφήσουν την  δήθεν «Τιμιότητα» να γίνει πραγματική Τιμιότητα!
Με  αφορμή την απόφαση της Κυβέρνησης να ορίσει Προανακριτική Επιτροπή για να εξετάσει παραβάσεις και την διαφθορά, στην αγορά όπλων επί εποχής του Υπουργού Παπαντωνίου, οι οποίες έκαναν τεράστια ζημιά στην Χώρα μας, νομίζω πως: αυτές οι κινήσει όφειλε να τις κάνει απ’ την αρχή της Διακυβέρνησης της χώρας. Γιατί αυτό μοιάζει τώρα να γίνεται για κομματική σκοπιμότητα. Τώρα που βρίσκεται σε μία ατέρμονη καθυστερημένη, «Διαπραγμάτευση», η οποία συγκεντρώνει με την απαράδεκτη καθυστέρησή της τα πυρά από παντού, τώρα σκέφτηκε την Τιμιότητα και την Διαφάνεια;….
Και την ίδια στιγμή, που ψάχνει για Διαφθορά, η ίδια η Κυβέρνηση, διπλασιάζει μισθούς και αποζημιώσεις στελεχών του Δημοσίου! Με νόμο που η ίδια και για αυτόν τον σκοπό δημιούργησε! Πράγμα που τυπικά είναι νόμιμο, αλλά ουσιαστικά ΑΝΗΘΙΚΟ!
Όπως επίσης προσπαθεί να δανεισθεί από την Παγκόσμια Τράπεζα   3 δισεκατομμύρια ευρώ για να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας σε άτομα, από 50 ετών και άνω αλλά…….στο ΔΗΜΟΣΙΟ!
Και μέχρι τώρα δεν έχει κατορθώσει να αυξήσει την απορροφητικότητα     ανέργων στον Ιδιωτικό Τομέα! Ο οποίος συνεχώς πνέει τα λοίσθια!
Συνεχίζει δηλαδή να μην καταλαβαίνει, πως θα έπρεπε να περιμένει ψήφους από Ανέργους που βρήκαν θέσεις Εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα, ο οποίος και αργοπεθαίνει! Και η Κυβέρνηση επιμένει και δια του ιδίου του Πρωθυπουργού, πως η Λιτότητα τελείωσε και βαδίζομε σταθερά προς την Ανάπτυξη! Μία «Ανάπτυξη» που μέχρι τώρα αυξάνει το καταραμένο Χρέος!
Δεν υπάρχει Κανείς που δεν έχει καταλάβει πως η μέχρι τώρα (τουλάχιστον από την Μεταπολίτευση και μετά) καμία Κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε σοβαρά να σταθεροποιήσει Οικονομικά την χώρα! Ότι έγινε με την Υπερκατανάλωση και την Αδιαφάνεια, στηρίχτηκε εγκληματικά σε μία ατέλειωτη και αβάσταχτη πολύ ακριβή Δανειοδότηση! Και δεν βρέθηκε Κανείς να πει Στοπ έως εδώ! Αντίθετα άλλος «κρύφτηκε», μακριά από τις εκλογές και άλλος προχώρησε σε αυτές πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Όλοι μας τα γνωρίζουμε αυτά!
Και τώρα που τα πράγματα φτάσανε στο Αμήν, τώρα θυμηθήκαμε την Διαφάνεια και την Διαφθορά;…
Έτσι όμως το πλοίο δεν φτάνει σε κανένα λιμάνι!
Το μόνο μέλημα είναι το πως θα κρατήσουμε πιο πολύ τις καρέκλες μας!..
Όλα αυτά γίνονται και επαναλαμβάνονται γιατί είναι φανερό πως το Σύνταγμά μας «ράφτηκε» στα μέτρα των Κομμάτων. Και δεν αποτελεί χαρακτηριστικό μιας Υγιούς και Δίκαιης Δημοκρατίας.       
Μόνο μία Σύμπραξη όλων κατά των το δυνατόν Δημοκρατικών Δυνάμεων, για ν’ αντιμετωπισθεί καίρια το Μέγα Πρόβλημα της Χώρας. Διόρθωση του Συντάγματος με Δημοκρατικές  Δίκαιες Δικλείδες.
Και παράλληλα, όπου υπάρχει η υπήρξε υπόνοια Διαφθοράς, τότε να γίνει έλεγχος προς όλες τις κατευθύνσεις. Και να δοθούν οι πρέπουσες  ποινές με στόχο όχι την απλή φυλάκιση των εμπλεκομένων   στο όποιο  οικονομικό έγκλημα, αλλά με την επιστροφή των «κλεμμένων» κεφαλαίων στο Δημόσιο Ταμείο του Κράτους! Και βέβαια απομάκρυνση των υπευθύνων από κάθε Δημόσιο Λειτούργημα!
Λίγο Σεβασμό στους Πολίτες! Έχουμε ανάγκη από Πραγματικούς Λειτουργούς του Κράτους και όχι να καλύπτονται πάντα οι «Αρουραίοι»!......