Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Θα αλλάξουμε Νοοτροπία η θα επιμείνουμε στην ίδια;



Η έλλειψη αίσθησης Ευθύνης,  η Προχειρότητα και η  έλλειψη σοβαρής Οργάνωσης τα τρία κακά του Πολιτικού μας Συστήματος.
 Αυτά όλα που ζούμε σήμερα, αλλά και παλαιότερα, δεν είναι τυχαία. Είναι η επίμονη και αρνητική στο ν’ αλλάξει προς το καλύτερο η Νοοτροπία μας. Γιατί οι Κυβερνήσεις δεν προέρχονται από κατοίκους άλλων πλανητών αλλά από την ίδια Γη στην οποία ζούμε. Αυτό δεν σημαίνει πως ο Ελληνικός Λαός είναι σε όλα και όλους πανομοιότυπος. Αυτοί όμως που διαφέρουν από τους πολλούς, δεν ασχολούνται με τα κοινά. Και εδώ αυτό γίνεται γιατί στο υπάρχον πολιτικό Σύστημα δεν παίζουν σοβαρό λόγο επιλογής οι αξίες (μόρφωση- εξειδίκευση-πείρα Ζωής στην Αρένα της Αγοράς), αλλά το ποιος, θα φέρει περισσότερες ψήφους στο Κόμμα και με οποιοδήποτε τρόπο η κόστος.
Με αποτέλεσμα σήμερα και μετά από 3 και παραπάνω μήνες  Διακυβέρνησης Σύριζα, ακούμε     :
1)«Πέσαμε έξω με τις προεκλογικές μας υποσχέσεις και είμαστε σήμερα όμηροι από αυτό μας το λάθος»!
2) «Όταν αναλάβαμε αντιληφτήκαμε πολύ αργά, πως τα πράγματα στο Κράτος δεν ήταν όπως  τα νομίζαμε δύσκολα, αλλά πολύ δυσκολότερα»!
3) «Θα συμφωνήσουμε με τους Θεσμούς, μόνον εάν η Συμφωνία περιλαμβάνει όλα εκείνα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά μας, που εξαγγείλαμε στην Θεσσαλονίκη»
Όσον αφορά το τελευταίο, ο Σύριζα δηλώνει συνεχώς πως δήθεν δεν καταλαβαίνει, το ότι κάθε Δάνειο Κράτους, ακολουθείται και από ορισμένους δεσμευτικούς όρους! Και επιμένει πως θα σεβαστεί την ψήφο του Λαού! Δηλαδή με την λογική Σύριζα , όταν ένα Κράτος χρωστάει εάν ο Λαός ψηφίσει να  μην σεβαστεί τους όρους του Δανείου του, τότε ο Δανειστής μένει με «άδεια χέρια» και δεν αμύνεται για το δίκιο του!.....Αυτά όλα είναι το λιγότερο παιδιάστικα!
Για να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να θυμηθούμε (και ποτέ να μην ξεχνούμε, πως και στο παρελθόν, ακούσαμε πανομοιότυπα με τα παραπάνω 1-2 σημεία.
Να θυμηθούμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες για την Ανάθεση της Διοργάνωση των οποίων πανηγύρισαν Πασόκ  (Σημίτης) και Νέα Δημοκρατία (το ζεύγος Αβραμόπουλος-Αγγελοπούλου) και βεβαίως το Χρηματιστήριο για να καταλάβουμε, με πιο τρόπο Η χώρα αυτή των 11 εκατομμυρίων Πολιτών «βούλιαξε»!  
Το Πασόκ και η Νέα Δημοκρατία όταν παραλάμβαναν την κυβέρνηση δικαιολογούσαν συνεχώς την ασυνέπειά τους, σε σχέση με τις προεκλογικές τους υποσχέσεις, πως βρήκαν «καμένη γη»!
Ο κ.ΓΑΠ φώναζε πως «υπάρχουν λεφτά» χωρίς να εξηγεί εάν εννοούσε αυτούς που δεν πλήρωναν, η πως το Κράτος είχε. Και τελικά μέσα από ένα δροσερό και νησιώτικο τηλεοπτικό κάδρο μας «έμπασε» στο Μνημόνιο με Υπερηφάνεια!.......
Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε τα περίφημα «Ζάππειο 1» και «Ζάππειο 2», όπου θα αντιμετώπιζε την Κρίση σαν άκρως  «Αντιμνημονιακός» , Πρωθυπουργός!Και μόλις κέρδισε στις εκλογές, "προσγειώθηκε" στην πραγματικότητα και ακολούθησε κατά γράμμα το Μνημόνιο με σωστό και λάθος τρόπους.!
Ο κ. Κώστας Καραμανλής, αφού Κυβέρνησε 5-6 χρόνια, μέσα στα οποία και το χρέος αυξήθηκε επικίνδυνα, χωρίς να λαβαίνει κανένα σοβαρό μέτρο και αφού είδαν το φως  και μερικές σοβαρές υποθέσεις Διαφθοράς, όταν κατάλαβε πως δεν τον έπαιρνε άλλο, άρχισε να δηλώνει έντονα προεκλογικά πως θα έβαζε του κόσμου τ’ αυστηρά μέτρα  άγριας Λιτότητας, δεν έκανε τίποτα άλλο, από το ν’ αποφύγει την επόμενη Διακυβέρνηση.   Τα δύσκολα φαίνεται πως τα αντιλήφτηκε την τελευταία στιγμή!
Με όλα τα παραπάνω, ήταν περισσότερο από σίγουρο πως, θα βούλιαζε το πλοίο και θα εμφανιζόταν ένα Κόμμα αριστερό με  άφθονο συμπλήρωμα ψήφων από Πασόκ και Νέα Δημοκρατία κ.λ.π.
Και τώρα από αυτό το ανόμοιο κοκταίηλ ο απογοητευμένος πολίτης περίμενε να βγει από το πρόβλημα! Με μία νέα Κυβέρνηση να συγκυβερνάει με το κομματάκι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με Πρόεδρο τον κ. Παν. Καμένο (πρώην Υπουργό Νέας Δημοκρατίας)! Αλλά και με Πρόεδρο Δημοκρατίας τον συνταγματολόγο κ. Παυλόπουλο (από Νέα Δημοκρατία)!Αλλά και με τις "κάθετες" αρστερές λεγόμενες "Συνιστώσες"!
Ένα τέτοιο κατασκεύασμα Κυβέρνησης και σε μία τόσο δύσκολη περίσταση της χώρας, φαίνεται αδύνατο να τα βγάλει πέρα. Σίγουρα θα έχουμε εξελίξεις και μπόλικες!
Το ερώτημα όμως που θα μείνει καυτό για την Ελλάδα, είναι: Θ’ αλλάξουμε ποτέ Νοοτροπία σαν Λαός; Θα εκτιμήσουμε ποτέ τις Αξίες ξεφεύγοντας μια για πάντα από φανατικές Κομματικές εμμονές, έτσι ώστε να προσφέρουμε την ψήφο μας, σε Πολιτικούς που τουλάχιστον δεν Ακούστηκαν πουθενά! Γιατί όπου υπάρχει καπνός σίγουρα υπάρχει και φωτιά!
Και από αυτή την φωτιά η Ελλάδα έχει γίνει "κάρβουνο". Όσο για τους Πολίτες, δεν πιστεύουν πια σε τίποτα! Και αυτό είναι το χειρότερο! Αρκετά  λοιπόν με την Ασυδοσία, την Ανοησία και την έλλειψη Εθνικής Ευθύνης!...