Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ!



Μα δεν υπάρχει  ούτε  ίχνος ελάχιστης Ανθρώπινης   Λογικής;…
Και όμως δεν υπάρχει! Και δεν υπάρχει όταν ένας ανάπηρος  από τροχαίο νέος 29 ετών, πηγαίνοντας να ανέβει στο διαμέρισμά του με το ασανσέρ, συναντάει κάποιο τεχνικό της ΔΕΗ, ο οποίος γύρευε να κόψει του ασανσέρ το κοινόχρηστο ρεύμα. Και αυτό γιατί το γραφείο Κοινοχρήστων στο οποίο είχε η πολυκατοικία αναθέσει την Διαχείριση, ενώ είχε εισπράξει από τους ενοίκους τα ανάλογα Κοινόχρηστα, δεν είχε εξοφλήσει τους λογαριασμούς του ρεύματος!
Ο νέος ανάπηρος του εξήγησε πως όπως  τον έβλεπε ο ίδιος να κινείται με το καροτσάκι του, δεν μπορούσε να ανάβει στο διαμέρισμά του. Ο υπάλληλος της ΔΕΗ, κατάλαβε ( προς τιμή του) το πρόβλημα, το σημείωσε στα χαρτιά του και του είπε πως δεν θα κόψει το ρεύμα, ειδοποιώντας και την υπηρεσία του και αναχώρησε. Δεν  πέρασαν δυο τρεις ημέρες και σε κάποια στιγμή κάποιος άλλος τεχνικός από την ΔΕΗ, έκανε αυτό που ο πρώτος απέφυγε     Ανθρώπινα να κάνει. Με αποτέλεσμα την επομένη ο ανάπηρος νέος να βρεθεί έξαλλος στα γραφεία της ΔΕΗ και να ουρλιάζει προσπαθώντας να βρει το δίκιο του!.... .Φωνή βοώντος εν τη έρημο! Κανένας Διευθυντής η Υποδιευθυντής δεν πήρε την πρωτοβουλία για μία απλή Ανθρώπινη πράξη ευαισθησίας! Μηδέν! Μέχρι που φέρανε και την Αστυνομία η οποία προς τιμήν της, φέρθηκε ευγενικά στον ανάπηρο προσπαθώντας να τον καλμάρει. Το πράγμα πήρε διαστάσεις………… Τελικά το Γραφείο Κοινοχρήστων εξόφλησε τον λογαριασμό και το ρεύμα επανήλθε.
Το ερώτημα είναι: Μία ολόκληρη  μεγάλη Εταιρεία (μονοπώλιο), δεν είναι εις θέση να διακρίνει Ανθρώπινες απόλυτες ανάγκες ορισμένων πολιτών και τα μεγαλοστελέχη της είναι τελείως αδύναμα να χειριστούν μία σοβαρή περίπτωση και να εισηγηθούν τα δέοντα στην Προϊσταμένη τους Αρχή; Με τέτοιους μισθούς  και με Συνδικαλιστές, οι οποίοι όποτε  το απεφάσιζαν «κατέβαζαν» τους διακόπτες σε ολόκληρη την χώρα;…. Θέλει πολύ κόπο για να διακρίνουν ειδικές περιπτώσεις και ανάγκες;…….
Παράλογα πράγματα συμβαίνουν σε αυτήν την χώρα!
Κάποτε θα πρέπει να τελειώνει όλη αυτή η Νοοτροπία της Προχειρότητας και της Ανευθυνότητας! Το δεύτερο ερώτημα: Δεν μαθαίνουν τίποτα από τις ειδήσεις των καναλιών για τέτοια θέματα, έτσι ώστε να επέμβουν «ζωντανά» και η να διαψεύσουν το γεγονός η να το λύσουν επί τόπου, ανθρώπινα και δίκαια; ……..Κανένας υπεύθυνος δε άκουσε    τίποτα;…… Κρίμα!......