Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Παγωνιά παντού!.....

Και ξαφνικά ο καιρός πήρε το φυσιολογικό του. Έτσουξε το κρύο.Φορέσαμε τα χειμωνιάτικά μας και μπήκαμε επιτέλους στο κανονικό (μας φάνηκε το απότομο πιο βαρύ) κλίμα. Αντίθετα με τα κανάλια στην τηλεόραση, που μεταδίδουνε συνέχεια πως "χάλασε" ο καιρός!....
Έχομε ξεφύγει τόσο πολύ πια γενικά, που τα στραβά τα βλέπουμε για ίσια!
Η παγωνιά όμως από καιρό πριν τσάκισε και την Αγορά! Εκεί να δείτε πάγωμα! Είχαμε συνηθίσει σε μία υπερκατανάλωση και μία δίψα για όλο και παραπάνω απόκτηση υλικών αγαθών αλλά και επιδερμικής  διασκέδασης, η οποία όμως με την αμέριστη βοήθεια των τραπεζών, μας χάριζαν μία απίθανη αλλά εικονική πραγματικότητα. Η προσγείωση ήρθε ανώμαλα..... 
Τώρα καθώς πολλοί μετράμε τα χρέη μας, πάρα πολλοί περισσότεροι την δύσκολη αντιμετώπιση της καθημερινότητας....μετρώντας  ιδρώνουμε....και έτσι ζεσταινόμαστε από μόνοι μας. Ιδρώνουμε από την παράδεκτη μέχρι τώρα κατάσταση  αυτής της χώρας.
Η αγελάδα ξεζουμίστηκε και το γάλα της στέρεψε.....Οι διάφοροι κατά καιρούς "αρουραίοι" αφού την  διέλυσαν κυριολεκτικά ατιμώρητοι και  καλά καλυμένοι  από  απαράδεκτους νόμους, οι οποίοι σαν μια γομολάστιχα αυτόματα " έσβυσε"  το έγκλημά τους, απολαμβάνουν εδώ και στο εξωτερικό τους καρπούς των "κόπων " τους.
Εμείς εδώ  αρχίζουμε ο ένας να δυσκολεύει τον άλλον. Σήμερα οι δρόμοι είναι κλειστοί. Αύριο απεργία των εφοριακών μεθαύριο των τελωνειακών και πάει λέγοντας.
Οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι ποιούς δρόμους να κλείσουν;.......Έτσι ερωτώ για να ξέρω  σε ποιο δρομάκι  ν' αράξω διαμαρτυρόμενος;........
'Ολοι μας  όμως ξεχνούμε αδικαιολόγητα πως Όλοι μας βάλαμε το χεράκι μας για την σημερινή κατάσταση. Άλλοι συμμετέχοντας σε μικροαπατεωνιές καθημερινά και οι περισσότεροι που ψηφίζαμε κόμματα με την νοοτροπία  σημερινών οπαδών  ποδοσφαιρικών ομάδων. Μεγάλο λάθος! Γιατί σε αυτήν την χώρα πρέπει κάποτε όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε, πως όταν η ομάδα δεν παίζει πρέπει να το παραδεχόμαστε   και να χειροκροτούμε τον νικητή. Έτσι και με τους πολιτικούς  χωριστά για τον καθένα αλλά κομματικά για όλους. Πολιτικές που  δυναμώνουν την χώρα πρέπει να χειροκροτούμε. Και ν΄απομακρύνουμε εκείνους που την εξευτελίζουν. Εμείς κρίνουμε γιατί εμείς ζούμε την καθημερινότητα. Το πάθος και ο φανατισμός εξυπηρετεί εκείνους που στόχο έχουν να μας εκμεταλλευτούν.
Γι' αυτό και τώρα πραγματικά σεβόμενοι τις πραγματικές δυσκολίες πολλών κοινωνικών στρωμάτων πρέπει να δουλέψει το μυαλό μας. 
Η χώρα δεν μπορεί να χάσει άλλον χρόνο.  Είναι  απόλυτη  αυτήν την ώρα οι πολίτες να μείνουμε ενωμένοι,   χωρίς  απροσδιότιστους στόχους.Ένας είναι αυτήν την στιγμή ο στόχος. Να μην χαθεί ούτε μία ώρα Απραξίας. Ούτε ένα ευρώ χαμένο!
Εάν δεν κατανοηθεί αυτό, τότε  η παραμικρή ελπίδα θα χαθεί.
Μην λησμονούμε, πως τώρα ζούμε την εποχή του 3ου Παγκόσμιου Πολέμου, αυτή την φορά Οικονομικού Πολέμου! Το Ευρώ βάλλεται από άλλα νομίσματα. Το φυσικό αέριο  μάχεται το πετρέλαιο. Τα  μεγάλα συμφέροντα συγκρούονται  με κάθε κόστος για να κρατήσουν τις απανταχού εξουσίες τους. Εμείς είμαστε ένα μικρόβιο στον πλανήτη. Αλοίμονο εάν είμαστε και διαλυμένοι μεταξύ μας!
Εάν τώρα όλα τα παραπάνω εσείς τα ονομάζετε Ουτοπία εγώ επιμένω να  τα θεωρώ Ελπίδα!........
Μόνο που εκτός των άλλων παράλληλα πρέπει να πληρώσουν(με επιστροφή των κλαπέντων χρημάτων και όχι μόνο φυλακή) όσοι συμμετείχαν στο οικονομικό έγκλημα κατά του Κράτους. Γιατί μόνο έτσι η συμμετοχή του λαού στις θυσίες θα γίνει πιο εύκολη, πιο αποδοτική. Η Δικαιοσύνη πρέπει Επιτέλους  να Μιλήσει!..