Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Η Κίνα υπόσχεται να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για το Κλίμα!

Η Κίνα υπόσχεται να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για το Κλίμα: Η Κίνα δεσμεύθηκε να εφαρμόσει τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, μία ημέρα μετά την απόσυρση των ΗΠΑ, γεγονός που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις ακόμα και στις Ηνωμένες Πολιτείες....

Σημ: Πολύ καλό αυτό!.....

Κάλλιο αργά παρά ποτέ........



ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Εδώ και δύο εβδομάδες κυκλοφορούσε η φήμη της εκκένωσης του καταυλισμού μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών που είχαν εγκατασταθεί στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Τελικά, το πρωί της Παρασκευής υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς τους σε άλλες, οργανωμένες δομές. 
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ένα σενάριο που εξέταζαν οι αρμόδιες αρχές ήταν η επιχείρηση εκκένωσης να διαρκέσει δύο ημέρες με το ξεκίνημα να γινόταν χτες, Πέμπτη. Τελικά προτιμήθηκε να ολοκληρωθεί η διαδικασία σε μία ημέρα. Στις 31 Μαΐου δόθηκε από μη κυβερνητική οργάνωση που έχει αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων το τελευταίο ζεστό γεύμα και χτες μοιράστηκε ξηρά τροφή (κονσέρβες) που χορηγείται βάσει του σχεδιασμού της οργάνωσης σε πληθυσμούς υπό μετακίνηση. Είχε προηγηθεί ο τερματισμός των δραστηριοτήτων άλλων μη κυβερνητικών οργανώσεων στο Ελληνικό στις 22 Μαΐου ύστερα από αίτημα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Τότε είχαν ολοκληρώσει τη δράση τους στον καταυλισμό οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.   
Ακολούθησε τις επόμενες ημέρες ενημέρωση από ειδικό κλιμάκιο όσων διέμεναν στο παλιό αεροδρόμιο. Σύμφωνα με καταγραφή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, η οποία ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, οι άνθρωποι που είχαν απομείνει στο Ελληνικό δεν ξεπερνούσαν τους 600. Η μείωση του πληθυσμού υπήρξε μεγάλη τους τελευταίους μήνες καθώς τον Ιούνιο του 2016 στους τρεις χώρους του παλιού αεροδρομίου (αίθουσα αφίξεων, γήπεδα χόκεϊ και μπέιζμπολ) οι διαμένοντες έφταναν τις 3.000. «Περίμενα ότι στο κτίριο θα υπήρχαν κοντέινερ. Οταν ήμουν υπό διοικητική κράτηση ήταν καλύτερα από εδώ. Δεν είναι κέντρο φιλοξενίας αυτό», είχε δηλώσει τον Ιούνιο του 2016 ο Ιρανός Σαχίν Αχμαντινιά καθώς ξεναγούσε την «Κ» στις εγκαταστάσεις. Το ζήτημα της ακαταλληλότητας του Ελληνικού είχε τεθεί πολλές φορές από μη κυβερνητικές οργανώσεις. Ωστόσο εκφράζονταν και επιφυλάξεις για τον τρόπο εκκένωσης και εάν θα υπήρχε επαρκής ενημέρωση όσων διέμεναν εκεί για την επόμενη ημέρα και τις επιλογές τους.
Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής όσοι βρίσκονταν στο Ελληνικό μαζεύουν τα υπάρχοντά τους, ενώ εννιά λεωφορεία του ΔΟΜ περιμένουν για τη μεταφορά τους. Σύμφωνα με την αστυνομία οι οικογένειες και άλλοι 60 μεμονωμένοι πρόσφυγες και μετανάστες θα μεταφερθούν σε δομή στη Θήβα όπου θα τους περιμένει κλιμάκιο του ΔΟΜ για την ταυτοποίησή τους. Αρκετοί έχουν παραλάβει και χαρτί στο οποίο αναγράφεται το κοντέινερ όπου θα μείνουν. Οι υπόλοιποι πρόσφυγες και μετανάστες που δεν ταξιδεύουν με συζύγους ή παιδιά θα οδηγηθούν αρχικά στο αλλοδαπών για εξακρίβωση στοιχείων και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε άλλες δομές στο Δερβένι και στα Οινόφυτα. 
Online