Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ!


SYNC BLOGS


 Αφού σήμερα, έτσι έχουν πια τα πράγματα στη χώρα μας, νομίζω πως πια είναι καθαρά χάσιμο χρόνου  ν' απασχολούμαστε καθημερινά με  το γιατί και το πως. Όλοι μας γνωρίζουμε πια πως τα τελευταία   χρόνια (δεν θέλω να ορίσω πόσα για να μην ξαναπέσουμε  σε κομματολογίες και συμψηφισμούς), η εκάστοτε Πολιτική  Ηγεσία (μηδέ για μένα εξαιρουμένης και της όποιας Αντιπολίτευσης-γιατί αυτή αν γνώριζε δεν μίλαγε καθαρά-και αν πάλι δεν γνώριζε, τότε σε  τι εξυπηρετούσε η παρουσία της στο κοινοβούλιο;) δεν έπραξε σύμφωνα με το πραγματικό όφελος της χώρας αλλά, πάντα για το απόλυτο Κομματικό όφελος. Ο στόχος πάντα ήταν η προσέλκυση των ψήφων με όποιονδήποτε τρόπο εκτός από την Ωφέλεια του Κράτους. Και όπου αυτή προέκυπτε ήταν απλά Συμπτωματική! Ο διαστρεβλωμένος Συνδικαλισμός, μέσω του οποίου ποδηγετούνταν οι μάζες, ήταν ο κύριος στόχος κάθε Κυβέρνησης. Η όποια Αντιπολίτευση χρησιμοποιούσε το ίδιο όπλο για τον ίδιο στόχο. Όταν π.χ. ο ΟΣΕ είχε  γεμίσει από πληθώρα εργάτες και υπαλλήλους, με αποτέλεσμα να είναι τελείως προβληματική επιχείρηση, ο αγώνας όλων ανεξαιρέτως   των κομμάτων  εστιάζονταν στο πόσους περισσότερους από τους οπαδούς τους θα κατόρθωνε να τοποθετήσει  στην ήδη προβληματική επιχείριση. Αυτή η νοοτροπία ήταν διάχυτη τόσο πολύ που κυριολεκτικά "σάπισε " από  οικονομικής άποψης το Κράτος. Χρόνια η Ελλάδα δανειζόταν πολύ παραπάνω από ότι έπρεπε, απλά και μόνο για να εξυπηρετήσει τους  περισσότερους"δικούς μας "  με αντάλλαγμα πάντα  τι άλλο απ' τα περιβόητα "κουκιά" Ο απόλυτος στόχος ήταν να είμαστε μέσα στον Κρατικό κορβανά, όσο περισσότερο μας ήταν δυνατόν  και  ανενόχλητοι να  κατατρώγουμε το Κράτος.....Όταν πια πιάσαμε τον πάτο, τότε έσκασε το μεγάλο κανόνι και εξαφανίστηκαν οι μισοί συνυπεύθυνοι της καταστροφής της χώρας....σαν λαγοί οι οποίοι όμως άκουσον-άκουσον είχαν τον "ηρωϊσμό" να "αναλάβουν την ευθύνη τους." Αδιάφορα εάν κανείς μας δεν κατάλαβε τι είδους ανάληψη ευθύνης ήταν αυτή!
Και μοιραία φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Δεν υπήρχε άλλη λύση......
'Ολα τα ανωτέρω είναι γνωστά. Το θέμα είναι πως τώρα και μετά από τις περιβόητες Αυτοδιοικητικές εκλογές,  δεν υπάρχει άλλη δικαιολογία η οποία να  καλύπτει άλλο χάσιμο χρόνου. Η μεγάλη Αποχή το πραγματικό Νέο Κόμμα στην Ελλάδα, δεν αφήνει πια κανένα δικαίωμα εμπαιγμού των πολιτών από  όλα τα μέχρι σήμερα κόμματα. Ακόμα και αυτό το νέο κόμμα της κας Ντόρας Μπακογιάννη, είναι κόμμα κτισμένο από υλικά του παρελθόντος σε κατάσταση απραγματοποίητης ανακύκλωσης....που προσπαθεί εν μια νυκτί να σβήσει με ένα πολύ μεγάλο σφουγγάρι, τα προηγούμενα κατορθώματά του, διαδίδοντας πως τώρα αυτό είναι  Η ΛΥΣΗ! Εκτός και αν αυτό  είναι απόκτημα Παρθενογένεσης. Γιατί σήμερα μόνο ένα τέτοιο κόμμα θα μπορούσε να ισχυριστεί πως είναι Η ΛΥΣΗ!
Με τέτοια λοιπόν αδιαμφισβήτητα για μένα δεδομένα και έχοντας μπροστά μας τον κίνδυνο της άμεσης οικονομικής εξαθλίωσης, εκείνο που μας μένει είναι μπας και μπορέσουμε σαν Έλληνες όλοι να ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΟΎΜΕ! Με έναν τέτοιο τρόπο, που  θα  πειθαρχούμε σε εκείνα που είμαστε τώρα αναγκασμένοι να  κάνουμε,  χωρίς υστεροβουλίες και κομματικά  ανόητα πάθη. Αφού και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και όλα τα υπόλοιπα κόμματα ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ αναλογικά για την σημερινή κατάσταση. Όσο για την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, η οποία συνεχίζει ακόμα και σήμερα, ν'αλλάζει τους χρόνους εξόφλησης του χρέους σε 18 από 12 μήνες, βάσει δικής της  νέας πρότασης του Αρχηγού της, καλόν θα ήταν να σωπαίνει και να  προτείνει μελετημένες σοβαρές λύσεις για το πρόβλημα. Οι λαϊκισμοί, τους οποίους κατηγορεί, αλλά η ίδια επιλέγει ν' ακολουθεί, την εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Όσο για το ΠΑΣΟΚ, εάν δεν τα καταφέρει, τότε  πολύ απλά ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ απ' τον  πολιτικό χώρο. Μπροστά σε αυτόν του τον κίνδυνο, αισθάνομαι  μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις προσπάθειές του. Είμαι υποχρεωμένος να αισθάνομαι έτσι. Εκτός και εάν πιστεύομε πως υπάρχει άλλος τρόπος πιο σίγουρος και πιο αποτελεσματικός. Εάν κανένας μας το γνωρίζει, τον παρακαλούμε να τον αναφέρει. Τρόπος ο οποίος οδηγεί την χώρα σε πιο γρήγορη ΛΥΣΗ  και όχι ΔΙΑΛΥΣΗ!
Ασχέτως πως, εγώ πιστεύω, πως  θα μπορέσουμε να βγούμε από το μεγάλο πρόβλημα. Εκείνο που με προβληματίζει πραγματικά είναι εάν από όλα αυτά τα τραγικά συμβαίνοντα σήμερα, ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, για την   μελλοντική σταθερότητα της Πατρίδας μας. Αυτό για μένα θα είναι το Μεγάλο Κέρδος για ΟΛΟΥΣ μας! Και τους Μπλε και τους Πράσινους  και όλους με όλα τα υπόλοιπα χρώματα του ουράνιου τόξου!......
Εννοείται πως παράλληλα, με τις προσπάθειες για την σωτηρία της χώρας, θα συνεχίζονται και οι προσπάθειες εντοπισμού όλων εκείνων που καταχράσθηκαν τον Δημόσιο Πλούτο της χώρας, η και συνεργάσθηκαν για τον ίδιο σκοπό!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΚΛΕΨΑΝ!
Η φυλάκιση δεν είναι τιμωρία. Όποιος έχει την δυνατότητα την μετατρέπει τη φυλακή σε παλάτι του Σουλτάνου!ΤΑ  ΧΡΗΜΑΤΑ Η ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΝΑ ΔΗΜΕΥΘΟΎΝ!  
                   Σ