Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΜΟΝΗ



SYNC BLOGS



Βρισκόμαστε  στις 10   του Μάη και από τις 6 του μηνός που κλείσανε οι κάλπες, ακόμα παραπαίουμε, μεταξύ ακυβερνησίας και ανασφάλειας, για το τι μέλλει γενέσθαι. Ο  αγανακτισμένος Λαός, από την απότομα υποβαθμισμένη καθημερινότητά του σε βαθμό απερίγραπτο, έστειλε κυρίως στα δύο μεγάλα κόμματα, που σχεδόν μονοπωλιακά κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα το Τέλος της Ανοχής του! Το μήνυμα απευθυνόταν σίγουρα και στην Ευρώπη (ειδικά στην κα Μέρκελ και τους συνεργάτες της), πως η Ελλάδα Επιθυμεί να μείνει στην Ευρώπη, αλλά με μία τελείως διαφορετική μεταχείριση. Το εκλογικό  αρνητικό αποτέλεσμα, για την συνέχιση της τεράστιας οικονομικής πίεσης προς τον Ελληνικό Λαό, δημιουργήθηκε εκτός από την βούληση των ψηφοφόρων και από τις συνεχείς απειλητικές ανακοινώσεις των Γερμανών. Περί διακοπής της Δανειοδοτικής Συμφωνίας προς την Ελλάδα, εάν αυτή δεν σεβαστεί τις υπογραφές της. Υποστηρίζοντας παράλληλα, πως δεν επιθυμούν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη, διότι     αυτό, θα ήταν ιδιαίτερο επώδυνο για την ίδια την χώρα μας.
Δεν θα σταθούμε, στο τι λένε οι δανειστές μας και εάν έχουν δίκιο η όχι. Εκείνο που προκαλεί πραγματική οδύνη στον Λαό, είναι πως γενικά οι πολιτικοί μας, μπροστά σε μία τέτοια κατάσταση, ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ, να συμφωνήσουν σε μία ενιαία γραμμή και να βάλουν  «λίγο νερό στο κρασί τους». Και μάλλον οδηγούνται τα πράγματα σε επανάληψη εκλογών! Οι οποίες και θα δυναμώσουν  παραπάνω την επιθυμία του Λαού, να γλιτώσει από την λαιμητόμο αυτής της συμφωνίας.
Η στήλη δεν θα προτείνει ποια γραμμή πρέπει να ακολουθηθεί. Εκείνο όμως που έχει μεγάλη σημασία, ειδικά τούτη την ώρα, είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!
Οι δανειστές μας βλέποντας αυτήν την διαλυτική συμπεριφορά των εκπροσώπων του  Ελληνικού Λαού και την ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, (κύριος οίδε για ποιους μικροκομματικούς σκοπούς), οπωσδήποτε άνετα σκληραίνουν την στάση τους. Αυτό «βολεύει»!Αντίθετα  στην σημερινή συγκυρία, εάν πολύ γρήγορα και μετά αμέσως από τα αποτελέσματα των εκλογών, συμφωνούσαν όλοι σε μία γραμμή, θα μπορούσαν να διεκδικήσουν ελαφρύνσεις στους όρους της δανειοδότησης. Μένοντας και στην Ευρώπη. Είναι άλλωστε πολύ φανερό, πως ολόκληρος ο Νότος, (τώρα και με την αλλαγή στην κυβέρνηση της Γαλλίας),αρχίζει να ζητεί καλύτερους και πιο πραγματοποιήσιμους όρους, για την επιστροφή στην Ανάπτυξη των χωρών τους.
Αυτό επιβάλλει η κοινή λογική, αλλά και ένας πραγματικός Πατριωτισμός!
Είναι λυπηρό σε κρίσιμα ζητήματα της χώρας, η εικόνα και οι κινήσεις των πολιτικών μας, να είναι πολύ πιο χαμηλές των περιστάσεων.
Ευχόμαστε έστω και στην ύστατη στιγμή, να επικρατήσει η Σύνεση και η Ενότητα των Ελλήνων.
Αυτό θα φανεί τις επόμενες αμέσως ώρες! Αισιοδοξούμε….με μεγάλη όμως ανησυχία!......