Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Αφού τα λύσαμε όλα......

Ακούω και τρελαίνομαι. Ακούω να συζητιέται ΣΗΜΕΡΑ εάν και κατά πόσο είναι πιο σωστό οι νέοι μας από τα  17 τους να δικαιούνται να λάβουν δίπλωμα οδηγού!Εδώ δεν κατορθώσαμε να εμποδίσουμε την πώληση του αλκόολ σε νέους κάτω των 18! Από τα 14 τους παρασύρονται στις καφετέριες και γιατί όχι και σε μπαράκια και  παριστάνουν τ' αντράκια καταναλώνοντας τα περιβόητα σφηνάκια!
Δεν κατορθώσαμε  σαν Πολιτεία να επιβάλουμε την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους! 
Θεωρούμε τα παιδιά ώριμα και για ψήφο στα 17 τους!..... Όταν δεν ωριμάσαμε οι  πολύ μεγαλύτεροι ακόμα και σήμερα για θέματα ψήφου. Και το αποτέλεσμα φαίνεται καθαρά. Φωνάζουμε για τους Πολιτικούς μας! Αλλά ποιος τους επιλέγει;......Πρώτος-πρώτος ΕΓΩ! Με Φανατισμό και καθόλου επιλογή στα πρόσωπα! Και πάλι πρώτος διαμαρτύρομαι και παριστάνω και τον σφόδρα αδικημένο. 
Όταν ΕΓΩ πρώτα φταίω για όλους αυτούς τους οποίους κατηγορώ και εκ των υστέρων κρίνω!
Τα νέα παιδιά που είναι πιο ευάλωτα και πιο αγνά πως να προφυλλαχτούν από τα δίχτυα της οργανωμένης Ψηφοθηρίας με Δολώματα ψεύτικα που όμως το θύμα τα καταπίνει εύκολα;
Υπάρχει όμως Στόχος! Και ο Στόχος είναι η Ψηφοθηρία! Κάτι θα πάρουμε και από τα παιδιά αφού πρώτοι εμείς τους δίνουμε το δικαίωμα  και να οδηγούν, αλλά και να ψηφίζουν!...Λίγο το έχετε αυτό;.....
Και μιλάνε και για τον εκλογικό Νόμο. Τώρα που σφίξανε τα Οικονομικά της χώρας και το πράγμα είναι δύσκολο να το διαχειριστείς, τώρα είναι η ώρα να σκεφτούν το δικό τους αύριο. Την δική τους ΚΑΡΕΚΛΑ! Την Κομματική Επιβίωση και την Σιγουριά μιας γερής Βουλευτικής Αμοιβής!
Άλλος θέλει το 3% για την είσοδο στην Βουλή να γίνει 2,5% και εάν είναι δυνατόν ακόμα και πιο κάτω. Να γεμίσει κομματάκια η Βουλή και να μην μπορούν ποτέ πια ούτε να χωράνε στα έδρανα!
Αυτός που φεύγει ζητάει λιγότερο Μπόνους εδρών! Από 50 να γίνουν 25-30! Τώρα το προτείνει! Μέχρι τώρα το  δεχόταν γιατί το απολάμβανε. Τώρα σκέπτεται για τον άλλον τον αντίπαλο. Σου λέει: εάν χάσω να πάρει μόνο 25 αυτός έτσι η απόστασή μας να είναι πιο κοντά ! Αυτά και άλλα ακούγονται......
Εκείνα που δεν συζητούνται είναι αφού έτσι και αλλιώς τα πράγματα είναι Προδιαγεγραμμένα και διπλά Υπογεγραμμένα φαρδειά -πλατειά, για το πως θα κινθούμε ώστε η Χώρα να βγει  λίγο πιο ανώδυνα από το πηγάδι στο οποίο έπεσε! Αυτό ΚΑΝΕΙΣ δεν το σκέπτεται!
Δεν ξέρω η  παραλία είναι στραβή, η εγώ  στραβοαρμενίζω! Σίγουρα ένα από τα δύο συμβαίνει!
ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝΕ  ΟΛΟΙ  ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΑΥΤΉΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;..........
 

Shirley Bassey - I Who Have Nothing

Shirley Bassey - Life Goes On (M. Theodorakis)

Edith Piaf - Μίκης Θεοδωράκης - Όμορφη πόλη - Les amants de Teruel - 1962

Nino Ferrer : Le Sud - 1975

Demis Roussos - Quand je t'aime

et tu danse avec lui

Alain Barrière - Ma Vie

Serge Reggiani - Ma Liberté

Yves Montand - Les Feuilles Mortes