Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΤΙΣ ΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΜΑΣΣ



SYNC BLOGS





Βρισκόμαστε κατά τα τέλη του Ιουλίου. Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού. Στην αιχμή της Τουριστικής περιόδου! Περνάμε μία απίστευτη κρίση….Που συμπληρώθηκε με το παραπάνω, με την δική μας τεράστια Παρανομία και Διαφθορά, Αδιαφάνεια, Κακοδιαχείριση και Ανοργανωσιά!.......Το αποτέλεσμα;…..αυτό που καθημερινά ζούμε. Αβεβαιότητα, τεράστια Ανεργία, Ανασφάλεια για το Αύριο.
Και σίγουρα η Κοινωνία ξεσπάει κατά  κλάδους σε απεργίες και έντονες διαμαρτυρίες. Αυτές όμως οι δικαιολογημένες η αδικαιολόγητες διάφορες διαμαρτυρίες, κρύβουν δυστυχώς αρκετές από αυτές Κοινωνικές αδικίες. Εις βάρος βέβαια των υπολοίπων εργαζομένων. Και αυτό επιδιώκεται να περάσει απαρατήρητο, από τους ανάλογους συνδικαλιστικούς φορείς.
Όποιος κλάδος εργάζεται σε υπηρεσίες  Κοινωνικής εξυπηρέτησης (ΔΕΗ-ΜΜΕ-ΥΓΕΙΑ-ΟΣΕ-ΤΑΞΙ  κ.λ.π. τότε Εκβιάζει με την στάση του όλο τον υπόλοιπο πληθυσμό, σταματώντας και να προσφέρει τις υπηρεσίες του, αλλά επί πλέον κλείνοντας λιμάνια και αεροδρόμια η κατεβάζοντας τους διακόπτες του ρεύματος κι ότι άλλο έχει στα  χέρια του.
Και εδώ οφείλω να ξεκαθαρίσω, πως με κανένα λόγο δεν υπονοώ, την απαγόρευση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Αυτό είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων. Από εκεί και έπειτα όμως ΚΑΝΕΙΣ  δεν έχει το δικαίωμα να εκβιάζει για το δίκιο του, ολόκληρο τον υπόλοιπο πληθυσμό της χώρας. Αυτό Πρέπει να Τελειώσει μια και έξω!
Σήμερα οι επισκέπτες της χώρας μας, κατά χιλιάδες εμποδίζονται στα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας μας να έρθουν η να φύγουν. Ότι το χειρότερο για τον Τουρισμό μας.  Την χρονιά  μάλιστα, που αναμένεται μεγαλύτερος  αριθμός ξένων επισκεπτών, από προηγούμενα χρόνια. Την χρονιά, όπου αναμένονται πολλά κρουαζιερόπλοια να προσεγγίσουν τα λιμάνια μας. Μια που οι εταιρείες των κρουαζιεροπλοίων στοχεύουν, να επισκέπτονται τα πλοία τους την Μεσόγειο σε μεγαλύτερη συχνότητα από τις περιοχές της Καραϊβικής!.....
Και εμείς το χαβά μας! Πετάμε οι ίδιοι το ψωμί μας! Είτε από κακή συνδικαλιστική συνείδηση, είτε από κομματικό  φανατισμό, είτε από καθαρή Επιπολαιότητα!
Δεν τολμώ να σκεφτώ, πως συμπεριφερόμενοι έτσι οι όποιοι απεργοί, στοχεύουν σε εκλογές!
Σήμερα δυστυχώς (επιτρέψτε μου, είναι άποψή μου), ο δρόμος για την έξοδο από την Κρίση είναι ένας! Αυτός που στηρίζεται στην υποστήριξη της Ευρώπης και των Η.Π.Α.
Και είναι ο δύσκολος δρόμος! Και αυτό γιατί δυστυχώς, χάθηκε πολύτιμος χρόνος (δεκάδες χρόνια, που οι πολιτικοί μας (και με την δική μας ευθύνη)δεν δημιούργησαν εκείνες τις υποδομές, που θα διασφάλιζαν σήμερα, ένα πέρασμα μέσα από την Κρίση πιο ανώδυνο. Πιο ανεκτό. Όλα τα θυσίασαν στον εγκληματικό βωμό της Ψηφοθηρίας. Δημιουργώντας έτσι ένα Κράτος τελείως «τρύπιο»!
Από την άλλη πλευρά η Πολιτική στην Ελλάδα, εάν δεν αλλάξει τρόπους δράσης, αυτό το Κράτος, θα μείνει υποχείριο άλλων. Για ν’ αποφευχθεί όμως αυτό θέλει ΕΝΩΣΗ-ΣΥΝΝΕΝΌΗΣΗ-ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ και βέβαια πολύ δουλειά! Τώρα κινδυνεύει το Έθνος! Κανένας από μόνος του δεν θα φέρει την Άνοιξη! Γι’ αυτό όχι σε διαλυτικές κινήσεις. Όλα τα δάχτυλα μαζί! Μία γροθιά! Και τότε Ίσως να  σωθεί η χώρα! Τόσο δύσκολα είναι τα πράγματα!
Στέργιος Καλούδης
Σερφάρισμα Ζωής  abcd-stergios.blogspot.com