Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Celine Dion - My Way

ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ;......



  Η  Ανησυχία  συνεχίζεται  στην  χώρα!
Οι  εκλογές πέρασαν. Ο Σύριζα αποκομμένος από τις περίφημες «συνιστώσες» του κατόρθωσε να «καθαρίσει» τους εσωτερικούς αντιφρονούντες με τον ίδιο (ενώ τους χρησιμοποίησε για να πάρει την αρχηγία του κόμματός του), να κερδίσει ξεκάθαρα στις εκλογές και επί πλέον να δώσει ένα ηχηρό χαστούκι στην Νέα Δημοκρατία!...
Παρ’ όλα αυτά όμως, η κατάσταση δεν δείχνει να οδηγείται  με σταθερά βήματα. Αυτά που αμέσως χρειάζονται για την σημερινή γρήγορη αντιμετώπιση των ατέλειωτων και δύσκολων προβλημάτων. Η Πράξη έχει αποδυναμώσει την Θεωρία! Και αυτό μάλλον οφείλεται στην αδυναμία του κ. Τσίπρα να διοικήσει τους Υπουργούς του, αρκετοί από τους οποίους δείχνουν και άγνοια αλλά και πως βαδίζουν σταθερά σε μία βάση άνευ προγράμματος. Τα μέτρα που χρειάζονται και ζόρικα είναι αλλά και πρόκειται ν’ αντιμετωπίσουν τεράστια αντίσταση από κοινωνικές ομάδες. Το γενικό πρόβλημα είναι πως με το να μπαίνουν συνεχώς νέοι φόροι από τους ήδη πολλούς που βαραίνουν τους πολίτες, πολύ απλά θα ρίξουν σε μεγαλύτερη ύφεση την Αγορά! Πρέπει να παραδεχτεί πια ο κ. Τσίπρας, πως το νέο Μνημόνιο είναι πολύ πιο βαρύ από ότι προσπάθησε (ματαίως)  να μας πείσει. Οι αριθμοί δεν αστειεύονται! Γι ‘αυτό και η κίτρινη πολιτική Γλώσσα είναι πλέον άχρηστη!
Αυτός ο λόγος ήταν που η στήλη υποστήριξε πάντα πως χρειάζεται μία Κυβέρνηση πραγματικών Πατριωτών Εθνικής Ενότητας, για ν’ αντιμετωπίσει το τεράστιο Ελληνικό Πρόβλημα. Λυπάμαι να πω, αντίθετα από ότι συνεχώς διατυμπανίζουμε, πως Πατριώτες Ουσίας δεν είμαστε! Από το 1974 (για να μην πάμε πιο πριν), μάθαμε Όλοι μας να βολευόμαστε! Κολλημένοι σε κόμματα, τα οποία επί δεκαετίες δεν προχώρησαν την Ελλάδα μπροστά! Την Ψηφοθηρία με κάθε κόστος κυνήγησαν οι Πολιτικοί μας (γνωστά πράγματα) και σήμερα καλούμαστε να βρεθούμε μπροστά διανύοντας μια τεράστια απόσταση από εκεί που είμαστε!
Ακόμα και η Νέα Δημοκρατία το δεύτερο Κόμμα μέχρι τώρα, με την μεγάλη  εκλογική ήττα, ταράχτηκε τόσο πολύ, πράγμα που δείχνει την Προχειρότητα αλλά και την Ενότητα ενός τόσο μεγάλου μέχρι τώρα κόμματος.
Ο κ. Τσίπρας τονίζει όπου βρεθεί, πως κατόρθωσε να «τελειώσει» με το παλιό! Ενώ την ίδια στιγμή οι περισσότεροι Υπουργοί του ηλικιακά τουλάχιστον δεν ανήκουν στους νέους. Από την άλλη τι εννοεί; Σνομπάρει τις μεγαλύτερες ηλικίες, όταν σε αυτές δεν μπορεί να παραβλέψει την Πείρα και την Λογική της όποιας ηλικίας! Η μήπως πιστεύει πως οι νέοι παράλληλα είναι γενικά και σίγουρα πιο αποδοτικοί;…… Η Λογική, η Τιμιότητα, η Πειθαρχία και η Συνέπεια ανήκει και στους νέους και στους παλαιότερους. Το πρόβλημα στα κόμματα μέχρι τώρα είναι πως επιλέγουν όχι βάσει Προσόντων και Χαρακτήρων, αλλά στεγνά και απόλυτα Κομματικά! Εκεί η Ελλάδα έχασε το παιχνίδι! Θα το συνεχίσουμε αυτό, η επιτέλους θα εκμεταλλευτούμε τα καλύτερά Ελληνικά μυαλά μας, τα οποία Εμείς τα διώχνουμε και οι «κακοί» Ξένοι τα περισυλλέγουν με Σεβασμό στην Γνώση και στην Εξειδίκευση! Μπορούμε να το πετύχουμε αυτό;…      μπορούμε να πετάξουμε στα σκουπίδια τα ανόητα πλοκάμια μιας καταστροφικής Γραφειοκρατίας και να φτιάξουμε και συμμαζέψουμε τους Νόμους μας, των οποίων τα «παραθυράκια» είναι περισσότερα; Μπορούμε να χαμηλώσουμε τους φόρους στις επιχειρήσεις και να μην αλλάζουμε το φορολογικό μας Σύστημα κάθε τρείς και δύο;….. Μόνο έτσι θα γίνουμε βατοί στις ξένες επενδύσεις! Και όχι προς Θεού να αυξάνουμε τον φόρο στα νησιά! Η Περιφέρεια οφείλουμε να την κάνουμε προσιτή φορολογικά για ν’ αυξήσουμε τις παραγωγές μας, αγροτικές και κτηνοτροφικές παραγωγές!....... Κατά την γνώμη πολλών οικονομολόγων αυτά είναι τα βασικά μελήματά μας για μία Ελλάδα Ζωντανή!
Μπορούμε;…. η μάλλον το θέλουμε;….  τότε ας μην καθυστερούμε!......