Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Όλα σε σένα τα βρήκα Γιαννης Πλούταρχος

ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ- ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ

Απορώ με την καρδιά μου _ Γιάννης Πάριος

Demis Roussos - Goodbye, my love, goodbye1973

Απλή Λογική! Σωστό η λάθος;



Απλή Λογική! Σωστός η Λάθος υπολογισμός;
Πολλά είναι τα  άλυτα προβλήματα της καθημερινότητάς μας. Ένα  από αυτά και το πρόβλημα των Ασφαλιστικών μας Ταμείων. Καθημερινά ακούμε για  σκέψεις μειώσεων των συντάξεων, αλλαγής τρόπου υπολογισμού και πολλά άλλα που κρατούνε τους πολίτες σε μία απαράδεκτη αγωνία. Δεν είναι δυνατόν να ξυπνάμε κάθε ημέρα και να προσπαθούμε να καταλάβουμε το τι πρόκειται να γίνει με τις κατακρεουργημένες πια συντάξεις μας αλλά και μισθούς. Δεν μπορεί μία ολόκληρη Ζωή, να έχει πληρώσει ο κάθε άνθρωπος (για όσους έχουν κανονικά καταβάλει την αναλογία τους- γιατί υπάρχει και ένα κομμάτι εργαζομένων η μικροεπαγγελματιών οι οποίοι πάντα απέφευγαν ν’ αποδώσουν τα οφειλόμενα στα Ταμεία και που σήμερα διαμαρτύρονται και αυτοί αδίκως), τώρα να ζει με το απερίγραπτο άγχος για το πότε θα σταματήσει (ακόμα και αυτό) να του χορηγείται και αυτή η  ήδη κατακρεουργημένη περιβόητη Σύνταξη!
Υπάρχει όμως και ο κοινός νους! Είναι περισσότερο από γνωστό πως για πολλά  χρόνια, η Κακοδιαχείριση ( για να μην την ονομάσω Διαφθορά) που έγινε από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις με απόλυτο σκοπό να εξυπηρετήσουν τον εαυτόν τους μεγαλώνοντας τα χρέη (τοποθετώντας στο Δημόσιο όλο και πιο πολλούς αλλά μη αναγκαίους «δικούς» τους) εξασφαλίζοντας τους ψήφους που θα τους κρατούσαν στις καρέκλες τους! Αυτός ήταν ο στόχος! Δεν παραγνωρίζουμε πως με  την ατέλειωτη και τεράστια Ανοικοδόμηση που έγινε ουσιαστικά από το 1972 και συνεχίστηκε με μεγαλύτερους ρυθμούς (αφθονία δανείων-δόλωμα) για να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα συμφέροντα πολλών κατασκευαστών, που πιθανόν πίσω τους ωφελούνταν παράλληλα και Πολιτικά πρόσωπα και Κόμματα! Να ξεχάσουμε και τα έργα για τους Καταστρεπτικούς (αυτή είναι η από πολύ παλιά άποψή μου) Ολυμπιακούς Αγώνες! Τι έγιναν τόσες εισφορές…. η μάλλον που επήγαν οι εισφορές που δεν δόθηκαν στα Ταμεία; Γιατί με τέτοιο όγκο ημερομισθίων οι αναλογούσε εισφορές  ήταν τεράστια ποσά! Δόθηκαν όμως εκεί που έπρεπε, η απλά οι εργαζόμενοι περισσότεροι ξένοι εργάτες επήραν τα μειωμένα αλλά ικανοποιητικά γι’ αυτούς ημερομίσθια και τα έστειλαν στις πατρίδες τους; Και η Ελλάδα τι έγινε;….. Σήμερα φαίνεται πολύ καθαρά το τι έγινε…….
Σε όλο αυτό το διάστημα κτίστηκαν οικοδομές τόσες που σχεδόν πρέπει να ήταν διπλάσιες από τις ήδη υπάρχουσες! Και οι τιμές κάλπαζαν και η Ζωή γινόταν όλο και πιο ακριβή. Σε όλο αυτό το διάστημα που έγιναν εκατομμύρια ημερομίσθια οικοδόμων, με τις Ασφαλιστικές τους εισφορές, σήμερα παρ’ όλη την Κακοδιαχείριση και την  τεράστια Ανεργία, τα Ταμεία θα έπρεπε να είναι εύρωστα οικονομικά! Αλλά βλέπετε φαίνεται καθαρά πως δεν υπήρχε μηχανισμός Κράτους για να ελέγξει τις επιχειρήσεις εάν είχαν ασφαλισμένους τους εργαζομένους σε αυτές!
Αυτό γινόταν εν αγνοία των υπευθύνων;… όχι βέβαια. Σίγουρα γινόταν επί ωφελεία των μεγάλων συμφερόντων!
Και σήμερα ακόμα που προβληματίζεται η Κυβέρνηση με τις Συντάξεις και τους Μισθούς, φρόντισε για τον έλεγχο των επιχειρήσεων; Η αίσθησής μου είναι πως όχι. Γιατί τότε πως υπάλληλοι του ΙΚΑ κάνουν κατάληψη στα γραφεία τους, υποστηρίζοντας, πως εάν είχαν επάρκεια υπαλλήλων για τους ελέγχους των επιχειρήσεων σήμερα τα Ταμεία θα είχαν πάρα πολλά έσοδα ν’ αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες από την Ανεργία κ.λ.π.
Ο δεύτερος προβληματισμός είναι η σχέση μεταξύ θανάτων και γεννήσεων στην Ελλάδα. Είναι σχεδόν κοινή συνείδηση, πως οι Έλληνες σήμερα αντιμετωπίζουμε μία μεγάλη υπογεννητικότητα. Η Κρίση εδώ και αρκετά χρόνια και οι δυσκολίες (ακρίβεια), αλλά και η αύξηση του χρόνου εργασίας για το δικαίωμα  Συνταξιοδότησης, ουσιαστικά οδηγεί ες ένα άνευ προηγουμένου Δημογραφικό πρόβλημα. Χωρίς να έχω επίσημα στοιχεία, αισθάνομαι πως με αυτές τις συνθήκες, κάθε χρόνο πεθαίνουν πολλαπλάσιοι ηλικιωμένοι άνθρωποι από τον αριθμό γεννήσεων παιδιών. Εάν υπολογίσουμε πως εδώ και χρόνια αυτά τα χιλιάδες παιδιά με τον ρυθμό του πάμε ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ, τότε πως τώρα προβληματιζόμαστε και επιμένουμε να κοπούν ακόμα οι Συντάξεις και γενικά να μειωθεί το κόστος στις Κοινωνικές Παροχές;….. Ένα ερώτημα είναι αυτό!
Κανονικά πιστεύω πως κάθε χρόνο τα Ασφαλιστικά Ταμεία «ανακουφίζονται» από την κατάντια αυτή του Πληθυσμού! Και βέβαια υπάρχει αυτήν την στιγμή πρόβλημα! Στο άμεσο Μέλλον όμως δεν θα μειωθεί; ……