Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Υπάρχουν και Οάσεις!..........

Και   για να πούμε και κάτι καλό (που πρέπει να το ψάξουμε η να πέσουμε επάνω του τυχαία), σήμερα γράφω  για τον  κ. Γεώργιο Λάγιο!.....
Σας λέει τίποτα το όνομα αυτό;. ..... Σίγουρα  όχι. Ούτε κι' εμένα.  Και πως να το γνωρίζουμε αυτό το όνομα; Τυχαία έπεσα πάνω του. Αν ήτανε όμως ένα από τα "χαριτωμένα" ονοματάκια"
αυτά που "λάμπουν" καθημερινά στα διάφορα κουτσομπολίστικα πάνελ τότε.......θα φαινότανε πως είμαστε πλήρως ενήμεροι σε μία πανδαισία  συμβάντων. Συμβάντων της κλειδαρότρυπας όμως!
Που να μείνει χώροs για επιστήμονες και εφευρέτες η άλλους άξιους Έλληνες οι οποίοι ζούνε επιτυχημένοι , στην σκια της χώρας τους. Λες και αυτή η χώρα με τον τόσο μεγάλο  Αρχαίο παρελθόν στα Γράμματα και τις Τέχνες, σήμερα  απαξιεί ν' αναγνωρίσει ανθρώπους με φωτεινά μυαλά, όπως αυτά του κ. Γεωργίου Λάγιου!
Ο ίδιος ερευνητής και εφευρέτης, συνεργαζόμενος με ομάδα  Ελλήνων επιστημόνων, κατόρθωσαν να δημιουργήσουν ένα τύπο αυτοκινήτου το οποίο και μπορεί να χρησιμοποιεί υδρογόνο αντί άλλου καυσίμου. Αυτά το 2001!. Και όχι μόνον. Δημιουργήσανε ακόμα και την συσκευή η οποία θα παράγει το  αναγκαίο υδρογόνο. Και έτσι το μικρό αυτοκίνητο -πείραμα , κατορθώνει να διανύει 100 χιλιόμετρα και να καταναλώνει ένα ποτήρι νερό!.........Εφεύρεση που ανοίγει νέους δρόμους και άλλες πολύ χρήσιμες εφαρμογές, σε χρόνια που η Προστασία του Περιβάλλοντος είναι   ουσιαστικά το Κλειδί για την  συνέχεια της Ανθρώπινης Ζωής στον Πλανήτη.
Ο  επιστήμων αυτός αρνήθηκε προσφορές από το εξωτερικό για την εκμετάλλευση της εφεύρεσής του. Αναμένει με τεράστια υπομονή και επιμονή, να συγκινηθεί κανένας ΄Ελληνας επενδυτής.
Εδώ θα ήθελα να τονίσω πως δεν έχω τα προσόντα εκείνα με την βοήθεια των οποίων θα μπορούσα να κρίνω εάν το επίτευγμα του κ. Λάγιου, είναι κάτι πραγματικά εκμεταλλεύσιμο. Το Ελληνικό όμως Κράτος;.......
Υπάρχει η βαθειά εντύπωση, πως η χώρα μας δεν ενδιαφέρεται για "δυνατά" μυαλά! Σαν να  τα σνομπάρει. Γιατί αλλιώς δεν εξηγείται το πως τόσοι και τόσοι Έλληνες μεγάλοι επιστήμονες βρίσκονται εδώ και εκεί στο εξωτερικό, όπου τους κρατάνε και  σέβονται τις Γνώσεις τους, αφού τους έχουν τοποθετήσει σε καίρια  Πανεπιστημιακά πόστα αλλά και μεγάλες εταιρείες.
Ούτε όμως και τα ΜΜΕ ανοίγουν δρόμους για επιτυχημένους επιστήμονες και τεχνοκράτες. Σε αυτό βέβαια δεν φταίνε μόνο τα ΜΜΕ. Βασικά φταίει η επίσημη Πολιτεία, η οποία θα έπρεπε να "κυνηγάει" ουσιαστικά άτομα τα οποία διαθέτουν και πολύ ειδικά προσόντα. Και να τα εντάσει στην Ελληνική Κοινωνία!
Ανάγκη μεγάλη για ένα Κράτος που επιθυμεί την Ανάπτυξη και την Πρόοδο που φέρνουν την Άνοιξη του ουσιαστικού Ανταγωνισμού.
Και βέβαια μπορεί το επίτευγμα του κ. Λάγιου να μην είναι έτσι όπως  το αναφέρει ο ίδιος. Το κράτος στάθηκε να εξετάσει σοβαρά αυτήν την υπόθεση;.....
Γιατί εάν έγινε αυτό τότε γιατί  να συνεχίζει ο κ. Λάγιος να  διαφημίζει το έργο του;.......
Και αυτό γίνεται στην ηλεκτρονική εφημερίδα του κ. Τριανταφυλλόπουλου την "Ζούγκλα"!
Μήπως τώρα το ανάλογο Υπουργείο Βιομηχανίας, τώρα που  κυβέρνηση αγωνίζεται   για το Περιβάλλον  θα έπρεπε να ξαναδεί το θέμα;..... Και βέβαια μαζί με τις άλλες προσπάθειες 
που έχει ξεκινήσει για πάρα πολλά προβλήματα αυτής της χώρας, καλόν θα ήταν να αρχίσουμε να ενδιαφερόμαστε και για τα "δυνατά" Ελληνικά μυαλά!
Οι ξένοι όλοι του Δυτικού Κόσμου σαφώς και δεν είναι καλύτερης ποιότητας άνθρωποι. Απλά είναι πιο σοβαροί πιο πειθαρχημένοι και  βλέπουν στο Αύριο και δεν είναι κολλημμένοι μόνο στο Χτες!
Ας ψάξουμε λοιπόν εμείς οι Έλληνες και ας βοηθήσουμε αυτούς που είναι οι "καλύτεροι" με την ένοια  "σοφότεροι"!
 Μόνο έτσι θα εκμεταλλευτούμε  την μεγάλη δεξαμενή Γνώσης που διαθέτουε για το καλό όλων μας. Χωρίς κομματισμούς, χωρίς ανόητες αντιζηλίες και ποταπά συμφέροντα!....
Η Ελλάδα σήμερα δεν είναι αυτή που έπρεπε να είναι μετά  από έναν παγκόσμιο πόλεμο και έναν τρομερό Εμφύλιο.
Πεινάσαμε που πεινάσαμε....δεν μπορούμε τώρα να βολευτούμε όπως -όπως μέσα στα ίδια τα σκουπίδια μας. Αρκετά!!!!!!.....
Yπάρχουν λοιπόν στην έρημό μας οάσεις! Θα μπορέσουμε όμως κάποτε να πιούμε κι' εμείς νερό;............