Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Στην «τρομοκρατία των ισλαμιστών» ετοιμάζεται να απαντήσει η Αίγυπτος - Ειδήσεις - Κόσμος - in.gr

Στην «τρομοκρατία των ισλαμιστών» ετοιμάζεται να απαντήσει η Αίγυπτος - Ειδήσεις - Κόσμος - in.gr
Κάθε ημέρα που περνάει, αρχίζει και διαφαίνεται καθαρά, πως  πάλι ξένα και εσωτερικά συμφέροντα δημιουργούν μία  κατάσταση που θα προχωρήσει σε διάλυση της χώρας. Τα συμφέροντα κρύβονται πίσω από Θρησκευτικό Φανατισμό (την ίδια πάντα τακτική που ακολουθείται για να  "πειθαρχήσει" ένα Αραβικό Κράτος). Ας σταματήσει η  Διεθνής Κοινότητα να μένει αδρανής και  να εξαντλήει το ενδιαφέρον της σε απλές συμβουλές προς στους εμπλεκόμενους. Επιτέλους  ο φανατισμός και το μίσος δεν καταλήγουν πουθενά. Με διαφορετικό τρόπο το είδαμε στην Συρία τελευταία (όπου  συνεχίζεται το ξεκλήρισμα ενός ολόκληρου Λαού, παλιότερα στο Αβγανιστάν, στο Ιράκ και πάει λέγοντας χωρίς τελειωμό. Η Αίγυπτος μία χώρα που θα μπορούσε μα προμηθεύσει  με  τρόφιμα ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και άλλα κράτη, έφτασε στο σημείο εδώ και πολλά χρόνια να εισάγει αυτή  αυτά για τις ανάγκες της. Ο Λαός της  σε μεγάλο βαθμό ζει  χωρίς να μπορεί να εξασφαλίσει τα προς το ζεις βασικά είδη.
Φταίει το κλίμα. φταίει  η αμορφωσιά του και ο  ατέλειωτος Θρησκευτικός φανατισμός τους, αλλά για όλα αυτά δεν φταίνε μόνο οι Αιγύπτιοι. Ένας φιλήσυχος Αγροτικός Λαός, αρχίζει και μετατρέπεται σε τρομοκράτη Λαό! Όταν δεν έχεις να χάσεις πια τίποτα, τότε δεν ανέχεσαι ούτε  τον διπλανό σου που  ζει πολύ καλύτερα, ( και που αντιπροσωπεύει ένα πολύ μικρό ποσοστό από τον μεγάλο πληθυσμό)! Το μίσος φέρνει μίσος και  παρανομία. Όσο για τον Αιγυπτιακό στρατό, πάντα έπαιξε τον ρόλο του  σε αντιδημοκρατικά κινήματα. Γιατί εάν αυτήν την στιγμή "κόπτεται" (η ηγεσία του βέβαια) για νομιμότητα, παρανομεί ο ίδιος καταπατώντας την. Οι Μεγάλες Δυνάμεις ας φροντίσουν να σβήσουν τις φωτιές!
Εμείς οι μικροί παρακολουθούμε ανήσυχοι. Και ελπίζουμε να σταματήσει αυτή η διάρκεια μίας περίεργης Ειρήνης που είναι γεμάτη από πολέμους τοπικούς και ατέλειωτους!............