Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Επί τέλους η "κότα" έκανε το αυγό!.......



 Αμφιβάλλω πάρα πολύ, αν το αποτέλεσμα με τον υπολογισμό για το ποσό επιδόματος θέρμανσης, θα έχει αποτέλεσμα. Το «αυγό» που βγήκε  δεν κάνει όχι για φάγωμα, αλλά ούτε για στόλισμα. Και μετά τόση καθυστέρηση,  το περιμέναμε σαν δώρο ανάσας!  Είναι φανερό όμως, πως όποιος συζήτησε αυτό το θέμα Έλληνες και ξένοι,  δεν έχουν καταλάβει τι αντιμετωπίζει σήμερα όχι ο φτωχός πολίτης αλλά και ο πολίτης της καταρρέουσας  μεσαίας τάξης. Είναι φανερό πως ούτε που ενδιαφέρθηκαν για όλους εκείνους τους πολίτες, που ζούνε στα βορεινά της χώρας όπου ο χειμώνας έχει ήδη αρχίσει και τελειώνει  ακόμα και μέσα στον Μάη μήνα! Είναι φανερό, πως συμφωνήθηκε ότι συμφωνήθηκε «λογιστικά» χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψη η πραγματική ανάγκη για θέρμανση της οικογένειας. Δεν μάθανε καθόλου από το χαμηλό περσινό αποτέλεσμα κατανάλωσης πετρελαίου, αλλά και του ανέφικτου φοροεισπρακτικού στόχου και μάλλον στοχεύσανε στο ίδιο αποτέλεσμα. Το καταλάβαμε όλοι μας αυτό, που στο βάθος του μυαλού μας έχουμε ήδη αποφασίσει να «μαζευτούμε» σε αυτό το αφόρητο πια έξοδο. Η σημερινή λύση που προτείνουν εκτός των άλλων βασικών προβλημάτων, είναι και πρόβλημα στις πολυκατοικίες. Όπου από μερικούς κατοίκους πολυκατοικιών, έχει αρχίσει να ζητείται να μειωθεί το λεγόμενο «πάγιο» ταμείο κοινοχρήστων, αφού οι ίδιοι έχουν αποφασίσει να μην κάνουν χρήση πετρελαίου θέρμανσης.
Ακούστηκε από κάποιον πολιτικό σε κανάλι πως η Ενέργεια στην Ελλάδα, είναι πολύ ακριβή για την χώρα. Θα μπορούσαμε να του απαντήσουμε, να μας πει το τι έκαναν όλα τα χρόνια οι πολιτικοί  μας για να μετριάσουν η ελαχιστοποιήσουν το κόστος αυτό. Απολύτως τίποτε είναι η Αλήθεια. Η χώρα του Ήλιου (με μία από τις μεγαλύτερες ηλιοφάνειες στον Πλανήτη)αγοράζει ηλεκτρική ενέργεια, από τα Σκόπια, από Βουλγαρία  και Τουρκία! Κατά τα άλλα είμαστε οι καλύτεροι Πατριώτες όλων των εποχών. Αφήσαμε την Πατρίδα μας έρμαιο στις ορέξεις του καθενός!
Η  χώρα διαβαίνει πολύ δύσκολους καιρούς. Που όλο και δυσκολεύουν παραπάνω. Επιμένω πως η μόνη λύση σε αυτόν τον δύσκολο και μάλιστα εκτάκτου ανάγκης διάστημα, το λιγότερο που θα μπορούσε να βοηθήσει, θα ήταν για μία φορά στην Ιστορία μας, να μείνουμε όλα τα κόμματα ενωμένα παραβλέποντας τα μικροπολιτικά και μέχρι τώρα καταστρεπτικά κομματικά  συμφέροντα και ν’ αντιμετωπίσουν τους δανειστές μας μ’ ένα στόμα και μια Ψυχή! Το ότι μας αντιμετωπίζουν διαλυμένους, τους κάνει πιο απαιτητικούς και πιο αναίσθητους!
Αυτό μπορούμε έστω να το σκεφτούμε;…….Εάν όχι ας μην μυξοκλαίμε γιατί είμαστε άξιοι της μοίρας μας!.....