Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

H Διαδρομή ..............

Και μέσα από την κρίσιμη  οικονομική μας καθημερινότητα, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε για το τι γίνεται σήμερα σχεδόν σε παγκόσμιο επίπεδο. Όσον αφορά την Ελλαδίτσα μας. 
Ελλαδίτσα εμείς την καταντήσαμε αλλά δεν είναι αυτό  σήμερα το θέμα. Εγώ βλέπω να τρέχουμε από Γερμανία σε Γαλλία και μετά Αμερική. Μέρκελ, Σαρκοζί και Ομπάμα περιμένουμε για το πως θα στηρίξουν έστω πολιτικά την χώρα μας........Προκειμένου αυτή να έχει να ξεπληρώσει τα χρέη της, για να μπορέσει  στο άμεσο μέλλον ν' αγοράζει τους  αμυντικούς εξοπλισμούς, τους οποίους όλοι αυτοί ανελλιπώς παράγουν. Αυτός είναι ο στόχος!.....Τώρα το γιατί Πρέπει να χρεωνόμαστε για εξοπλισμούς οι οποίοι στην πραγματικότητα (δική μου άποψη) δεν μας καλύπτουν πουθενά (σήμερα μόνο οι πύραυλοι κάνουν δουλειά) αυτό είναι ένα ερώτημα. Αυτή η δουλειά γίνεται από τότε που αυτή η χώρα κατόρθωσε να γίνει ένα Κράτος. Σε αυτήν την κατάσταση βέβαια "βοηθήσαμε " και εμείς  με την  ανικανότητά μας. Για να μην πω Διαφθορά μας. Η οποία και  υπήρχε από  γεννησιμιού μας.
Διαβλέπω λοιπόν μία αγωνία και ένα τρεχαλητό  των Μεγάλων Δυνάμεων, γιατί ανησυχούν μπας και τα εργοστάσιά τους των όπλων χάσουν δουλειές και μάλιστα "γερές". Οι άνθρωποι κατάλαβαν τι καπνό φουμάρουμε  και με  οργανωμένα λαδώματα  μας πουλάνε τις σφαίρες για τουφέκια και τις βαρκούλες νια πολεμικά πλοία. Αυτοί είναι έξυπνοι! Εμείς όμως  οι "πανέξυπνοι" τί κάναμε;......ΒΟΛΕΥΤΉΚΑΜΕ ΌΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΟΎΣΕ και έτσι από χρόνια η βάρκα κάθισε. Ενδιάμεσα κάτι άλλοι, που βλέπανε  αυτούς που βολευτήκανε με τα όπλα, πήραν θάρρος και άρχισαν να βολεύονται με ότι βρίσκανε μπροστά τους. Και η χώρα έγινε το Βασίλειο του Βολέματος  για τους λίγους( το 10% του πληθυσμού)  και όλοι οι άλλοι κατηγορούμε αυτό το 10%, ενώ παράλληλα ψάχνουμε για την τρύπα που θα μας οδηγήσει και εμάς στο Βόλεμα!.......Και τώρα απότομα, καλούμαστε να γίνομε νομοταγείς και τίμιοι! Με λίγα λόγια  να ξεβολευτούμε αλλά και όλοι μας ν' αλλάξουμε  πορεία! ...........................................
 Αυτά τα πράγματα όμως δεν γίνονται εύκολα. Αυτές οι αλλαγές πολύ καλές για τον τόπο (ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΛΕΩ) θέλουν πολύ χρόνο. Θέλουν θυσίες. Θέλουν πολύ εργασία. Θέλουν Πειθαρχία στους Νόμους του Κράτους. Θέλουν σωστή ανεπηρέαστη Δικαιοσύνη....Θέλουν.....θέλουν....θέλουν....
Και βέβαια όλα μπορούν να γίνουν. Για να πετύχει όμως ο  μετασχηματισμός της Νοοτροπίας και της καθημερινής Συμπεριφοράς ΟΛΩΝ των πολιτών και ν' αντέξει η  Αναγέννηση της χώρας, είναι μεγάλη ανάγκη παράλληλα ο λαός ν' αντιληφτεί σοβαρά στο πετσί του την τιμωρία εκείνων οι οποίοι με ουσιαστική μεθόδευση καρπώθηκαν Δημόσιο Πλούτο! Δύσκολη , επώδυνη, ουτοπική αλλά ουσιαστική  Βάση για Σοβαρή Αλλαγή! 
Τα κύματα είναι τρομακτικά μεγάλα για ν' αντέξουν οι βαρκούλες!...