Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΤΡΕΙΣ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ Μ' ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ!....



SYNC BLOGS



Είκοσι δύο ημέρες ακόμα πριν τις  εκλογές της 17ης Ιουνίου, πρέπει να αντέξουμε όλα αυτά που καθημερινά ακούμε από όλα τα ΜΜΕ.
Είναι φανερό πια πως εάν θέλουμε ν’ απλοποιήσουμε τις δυνατότητες των επιλογών μας, ας υποθέσουμε πως αυτές είναι (πάντα κατά την γνώμη μου) τρεις.
Ο δρόμος προς τα δεξιά, ο δρόμος προς τ’ αριστερά  και ο δρόμος που οδηγεί μπροστά. Όλα τα κόμματα συναγωνίζονται να  εξηγήσουν όσο  πιο καλά μπορούν  τις προγραμματικές τους δηλώσεις. Και προσπαθώντας αυτό, τις  διορθώνουν με  παραλλαγές παίζοντας σχεδόν με τις λέξεις. Άλλοι περισσότερο και άλλοι ολιγότερο. Άλλοι επιμένουν ν’ αντιπροσωπεύουν την «καθαρή» Δεξιά, προσπαθώντας συγχρόνως να καλύψουν και την Κεντροδεξιά! Άλλοι  που έως τώρα υποτίθεται πως αντιπροσώπευαν  τους Σοσιαλιστές, σήμερα  μετά από όσα αντιλαϊκά μέτρα ελήφθησαν, δεν μπορούν να  δικαιολογήσουν την σημαία  τους. Και οι δύο μεταφέρουν μέσα τους στελέχη με διαφορετικές ιδέες από το κόμμα τους (κάτι σαν «συνιστώσες») οι οποίοι και εδρεύουν εκεί γιατί προσδοκούν  να λάβουν μέρος σε κάποια πίττα Διακυβέρνησης. Η αποτυχία ήταν μέχρι τώρα  πλήρης, όσον αφορά την κατάσταση της χώρας και προσπαθούν τώρα να συμμαζέψουν τ’ ασυμμάζευτα! Μέσα από την κατάσταση αυτή ξεπετάχτηκε στις 6 Μαίου  και ένα  αριστερό κόμμα (από τα διάφορα αριστερά που έχουμε), και το οποίο στηριζόμενο επάνω στην οργή του Λαού και  την μεγάλη απογοήτευση από την οικονομική του κατάντια, ψηφίστηκε δυνατά και ανέβηκε  στην θέση της Αντιπολίτευσης. Από εδώ και έπειτα αρχίζει μία νέα κατάσταση.
Η Νέα Δημοκρατία  που επιδίωκε αδικαιολόγητα την αυτοδυναμία και η οποία  «τρωγότανε» κυριολεκτικά για εκλογές (ενώ μοιάζει να μην αισθάνεται και η ίδια την μεγάλη  ευθύνη της), προσπαθεί τώρα με κάθε τρόπο, να επαναφέρει όλους εκείνους που έφυγαν απ’ το «μαντρί» η που και ακόμα η ίδια τους έδιωξε! Προχώρησε στην Διαπραγμάτευση του  Μνημονίου, η ίδια η οποία και παρίστανε την αντιμνημονιακή! Για το ΠΑΣΟΚ, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, αφού φορτώθηκε  το μεγαλύτερο κομμάτι της ευθύνης. Στην ουσία το Πολιτικό μας Σύστημα έχασε ουσιαστικά τον δρόμο του. Γιατί  τα ποσοστά και των δύο μεγάλων κομμάτων από τις  εκλογές της 6ης Ιουνίου ήταν χαμηλά. Με πολύ χαμηλότερο αυτό του ΠΑΣΟΚ, το οποίο και υποχώρησε στην τρίτη θέση. Αντίθετα το κόμμα του ΣYΡIΖΑ  με τον νέο Πρόεδρό της κατόρθωσε να κάνει την έκπληξη και από 4% να ανέβει στο 18%!...πολύ κοντά στην Νέα Δημοκρατία. Σήμερα  όλοι κρατάνε τις θέσεις τους, βάζοντας λίγο νερό στο κρασί τους. Εκείνο που διαφέρει έντονα είναι η  τακτική του ΣΥΡΙΖΑ,  η οποία είναι  πολύ επιθετική προς την Ευρώπη. Η αλήθεια είναι πως μετά το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών της 6ης Μαίου, η Ευρώπη βλέποντας την αρνητική ψήφο των Ελλήνων, άρχισε όντως να διαφοροποιείται και                ν’ αντιλαμβάνεται πως η συνεχιζόμενη λιτότητα δεν την αντέχει ο Ελληνικός Λαός. Πιστεύω πως αυτό το χρωστάμε στον ΣΥΡΙΖΑ!....Εκείνο όμως που προβληματίζει τον ψηφοφόρο σήμερα είναι οι  συχνές διαφορετικές απόψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Για τις οποίες στελέχη του καλούνται στα ΜΜΕ να εξηγήσουν. Αυτό είναι ένα μεγάλο μείον του κόμματος αυτού. Το οποίο επισήμως αναφέρει πως αποτελείται από 12 Συνιστώσες!
Και ο ψηφοφόρος συμπεραίνει:
1)           Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τα  ποσοστά που έχει, είναι πολύ δύσκολο να συνεργαστεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην  άμεση  παύση πληρωμής  χρέους προς το ΔΝΤ και την Ε.Ε, πριν από τον  λογιστικό Διεθνή έλεγχο, ο οποίος και θα δείξει ποιο και πόσο είναι το πραγματικό κατά την άποψή του χρέος. Τονίζει δε πως η Ευρώπη δεν μπορεί να μας πετάξει έκτός Ευρώπης. Η ερώτηση είναι πασιφανής: Με τι λεφτά θα καλύπτονται οι καθημερινές ανάγκες της χώρας;….. «Φτάνουν αυτά που εισπράττει το κράτος και βέβαια θα το νοικοκυρέψουμε! Είμαστε ο Αριστερός δρόμος!»
2)           Η Νέα Δημοκρατία  και το ΠΑΣΟΚ, με την γνωστή  ανικανότητα πολλών χρόνων Διακυβέρνησης της χώρας, παραμένουν εν τούτοις  υπέρ της διαμονής της    Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη. Μιλούν για Διαπραγμάτευση ο ένας και για Αναδιαπραγμάτευση ο άλλος! Είναι ουσιαστικά ο Δεξιός δρόμος!
Ο πολίτης μένει με ανοιχτό το στόμα! Γνωστός και δύσκολος ο Δεξιός Δρόμος!
Με στόχους δύσκολους και επώδυνους! Αλλά ΜΕΣΑ στην Ευρώπη και το Ευρώ!
Ωραίος ακουστικά ο Αριστερός Δρόμος. Δρόμος που  τον ακούς και  αισθάνεσαι την Αξιοπρέπειά  σου να ξανα- ζωντανεύει! Αλλά…..μήπως αυτός ο οργισμένος τρόπος και προσβλητικός ακόμα, μας οδηγήσει σε  Αποβολή από την Ευρώπη και το ευρώ; Πως είναι σίγουρο πως μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα και πως αυτό διασφαλίζεται; ….Άλλωστε το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας ΠΑΝΤΑ ήτανε, το ότι  άλλα υπόσχονταν προεκλογικά οι Πολιτικοί της και άλλα αυτοί κάνανε μετεκλογικά…Με τα γνωστά εκείνα…  «μα βρήκαμε καμένη γη»…..κ.λ.π,κ.λ.π..
Όλοι τους μα όλοι τους οι Πολιτικοί δεν κατάλαβαν η κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν, πως  έχασαν την Αξιοπιστία τους! Είναι καλή η οργή, η ευαισθησία, ο Πατριωτισμός…..πότε όμως;…όταν θα είχαν φροντίσει όλοι τους να θωρακίσουν την χώρα αυτήν, με όλα εκείνα τα εφόδια με τα οποία θα μπορούσε σήμερα να ορθώσει το  κορμί της και να ζητάει, με όλο το δίκιο της ΙΣΟΝΟΜΙΑ και γενικά ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
Για μένα  κανένα κόμμα  δεν θα μπορέσει να Κυβερνήσει αποτελεσματικά, εάν δεν συμφωνήσουν ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, σε μία Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, για ένα εύλογο προκαθορισμένο χρόνο, ώσπου να ξελασπώσουμε, αφού ουσιαστικά διαπραγματευτούμε με έξυπνο τρόπο, ότι μπορούμε για να ελαττώσουμε την μεγάλη ζημία! Ο σημερινός ψηφοφόρος δεν τον ενδιαφέρει κ’ αν  η οποιαδήποτε κομματική πρακτική. Μπροστά στα μάτια μας, στελέχη κομμάτων που χρόνια έλεγαν Α  τώρα έχουν χωθεί σε άλλους χώρους υποστηρίζοντας το Β! Αυτοί ενδιαφέρονται για τις καρέκλες και δεν σέβονται τους ψηφοφόρους τους. Εμείς οι ψηφοφόροι πότε  θα ξυπνήσουμε  και θ’ απομακρύνουμε αυτούς τουλάχιστο που μας  έχουν για σίγουρους και μας γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια;
Για την Ελλάδα και τους Έλληνες, ο σωστός δρόμος είναι ο Δρόμος Μπροστά! Ούτε ο απόλυτα Δεξιά, ούτε ο απόλυτα Αριστερά! Ο  Δρόμος της Συνεννόησης  και της Συνεργασίας. Τώρα έχουμε ανάγκη από Έργο και όχι από Λόγια! Αυτά θα τα πληρώνουμε για πολύ καιρό ακόμα. Πειστήκαμε, χορτάσαμε…..αηδιάσαμε!...Όταν το ταμείο είναι μείον, τότε όλες οι θεωρίες ακούγονται σαν κοροϊδίες! Ενωμένοι όλοι και αφού ξαναμπεί το τραίνο της Ελλάδας στις ράγες του, τότε ας  τιμωρήσουμε εκείνους οι οποίοι έκλεψαν και  τραυμάτισαν αυτό το Κράτος θανάσιμα! Είναι αυτοί που πρέπει να πληρώσουν για την Ανεργία, για τις μειώσεις εισοδημάτων και περισσότερο για τη Ατιμωρησία που δέρνει την χώρα εδώ και πάρα πολλά χρόνια! Ελπίζομε για το καλύτερο και όχι για τα ίδια και χειρότερα χάλια…..