Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Αυτό τι άλλο σημαίνει, από την δημιουργία φυτωρίου νέων και απροστάτευτων πελατών;



Έχουμε  αναφέρει  και πάλι το σοβαρό πρόβλημα της κατανάλωσης  ποτών με αλκοόλ, από νέα παιδιά. Η  αιτία που το επαναφέρω, είναι μία ενημέρωση που είχα από τον μεγαλύτερο εγγονό μου (3ης Γυμνασίου), ο οποίος και μου γνωστοποίησε καταχαρούμενος πως το επόμενο Σάββατο, το Γυμνάσιο θα  λάβει μέρος σε μία «χοροεσπερίδα», σε ένα  Κλάμπ-μπαρ της Γλυφάδας. Συγκεκριμένα κοντά στους κινηματογράφους της Σινέπολης. Είναι εκεί όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα πολλά κέντρα (καφετέριες-μπαρ-εστιατόρια-κλαμπ) και μάλιστα κατηγορίας πολυτελείας! Μου  σημείωσε, πως δεν θα καταναλώσουν ποτά με αλκοόλ, αλλά χυμούς…….
Αυτό ήθελα πολύ να μάθω (και θα προσπαθήσω να το μάθω), ποιος το σκέφτηκε και το πρότεινε, αλλά και ποιοι είναι αυτοί που το απεδέχθησαν. Επίσης έμαθα πως αυτό δεν έγινε μία φορά, αλλά ανήκει στο πρόγραμμα  διασκέδασης των μαθητών!
Προσωπικά δεν είμαι καθόλου αντίθετος με την αναγκαία διασκέδαση των μαθητών. Με τον τρόπο και τον τόπο διαφωνώ!.....Εκείνο που με  ερεθίζει πάρα πολύ, είναι, πως  αυτό που ουσιαστικά γίνεται, είναι να προετοιμάζομε εμείς οι ίδιοι οι γονείς και το σχολείο, νέους πελάτες για τα κέντρα αυτά. Στα οποία άντε και να με πείσει κανείς, πως δεν θα διακινηθούν ποτά με αλκοόλ  η το χειρότερο και άλλα  επικίνδυνα για τα  παιδιά αυτά που στην ηλικία τους, είναι ακόμα πιο  ευάλωτα θύματα  σε κινδύνους λόγω του ενθουσιασμού τους και της  ουσιαστικής τους άγνοιας  σε πολλούς από αυτούς. Λένε πως όλα τα γνωρίζουν, αλλά στην ουσία απλά θέλουν να δείξουν  απλά μεγαλύτεροι!
Για το πως και το που, μπορούμε να  υποδείξουμε τρόπους και τόπους διασκέδασης των μαθητών-παιδιών μας. Μπορούμε ήσυχα να το συζητήσουν οι Σύλλογοι γονέων και  να βρουν πολλούς τρόπους.
Δεν μας επιτρέπεται όμως να ρίχνουμε εν γνώσει μας  τα παιδιά στο στόμα του λύκου (ας με ανεχτούν οι επαγγελματίες  των διαφόρων κέντρων-αλλά αυτά τα παιδιά δεν πρέπει να είναι Τώρα πελάτες τους!)
Το να μιλάμε θεωρητικά πως υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι στην πόλη και να παρακολουθούμε τέτοιες δράσεις  για την «διασκέδαση» των παιδιών είναι τουλάχιστον  Υποκρισία πρώτου μεγέθους. Όσον αφορά για τον τζίρο που γίνεται στα διάφορα μαγαζιά, ε αυτός δεν χρειάζεται να υπάρχει. Είναι από τα όρια και φρένα, που πρέπει να υπάρχουν στην Ελεύθερη Οικονομία για να μην παραλληλίζεται  η έννοιά της με την  Ασύδοτη Οικονομία!.........Ας το σκεφτούμε λίγο, οι γονείς και περισσότερο το Υπουργείο Παιδείας αλά και το Ανάπτυξης! …….Η  Ανάπτυξη πρέπει να γίνεται επ’  ωφελεία της Πολιτείας και των Πολιτών!......

Να φορολογηθούν οι έχοντες, η απάντηση του ΔΝΤ για το «λάθος» - Ειδήσεις - Οικονομία - in.gr

Να φορολογηθούν οι έχοντες, η απάντηση του ΔΝΤ για το «λάθος» - Ειδήσεις - Οικονομία - in.gr


Τι λέει τόσο καιρό ο κοσμάκης;.....Γιατί οργίζεται;........γιατί έχει χάσει ένα μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης του στο πολιτικό γενικά Σύστημα;......Πολύ απλά Γιατί  ΚΩΦΕΥΕΙ  αυτό  συστηματικά να κάνει το καθήκον του. Που είναι να "κυνηγήσει" μεθοδικά αλλά αστραπιαία, όλους εκείνους που  στην ουσία ανήκουν στο "τα φάγαμε , όλοι μαζί" και όχι  να διαλύει τον Κοινωνικό  Ιστό της χώρας τιμωρώντας όσους δεν είχαν  σχέσει με την Διαφθορά, την Φοροδιαφυγή αλλά και την Εισφοροδιαφυγή!........
Θα  λειτουργήσει επιτέλους η Δικαιοσύνη σε αυτόν τον τόπο; Έτσι για να πούμε τουλάχιστον πως κάτι αλλάζει;....η θα συνεχίζει η ίδια κατάσταση η οποία όπως ετονίσαμε πάρα πολλές φορές θα είναι πολύ αυστηρή αυτήν την φορά, με όσους τολμήσουν να εμπλακούν στην Πολιτική;.........Αυτό το έχουν καταλάβει.....η ακόμα  "'στραβά αρμενίζουν";......