Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ας προσγειωθούμε   από μόνοι μας στην ζοφερή πραγματικότητα!
Αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες, είναι τελείως απαράδεκτο!
Η προσπάθεια της Κυβέρνησης, αλλά και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σκοπό δεν έχει κανένα  άλλο ουσιαστικό στόχο από το  να κρύψουν και οι δύο με διαφορετικές εξηγήσεις την πραγματικότητα από τον Λαό!  
Μαγκιές και  γελοίους φανταστικούς ηρωισμούς, δεν σηκώνουν οι οποιοιδήποτε δανειστές! Όταν έφτασες στο έσχατο σημείο και υπέγραψες τις υποθήκες σου, είναι τελείως προκλητική ψευτιά, να παριστάνεις τον φανταστικό Ρομπέν των Δασών!
Ας σοβαρευτούμε λίγο και ας ψάξουμε, που το Κράτος ακόμα είναι τρύπιο! Εάν δεν νοικοκυρευτεί αυτό τίποτα δεν μπορεί να γίνει πιο ανώδυνο στην καθημερινότητα του πολίτη!Η μεγάλη Προχειρότητα στη προσπάθεια να συμφωνήσουμε στους αριθμούς, ο πολίτης σήμερα θεωρεί πως έγινε η αιτία να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε. Ακόμα και σήμερα μετά από τόσα «κοψίματα» σίγουρα υπάρχουν τομείς, που ούτε τους άγγιξε το νοικοκύρεμα. Αυτό βλέπουν οι «εγκληματίες» δανειστές» μας και δεν αισθάνονται καμία ασφάλεια για το πως θα μπορέσουν να πάρουν τα δάνειά τους. Υπέρογκα βέβαια δάνεια, που  με τόση αφροσύνη ζητήσαμε Εμείς οι «αδικημένοι» όπως πάντα διαμαρτυρόμαστε πως είμαστε συνεχώς! Και έχομε και την Αξιωματική Αντιπολίτευση, η οποία «ορκίζεται» στο ειδικό Σχέδιο που διαθέτει, πως θα καταφέρει να «κόψει» στο μισό το τεράστιο Χρέος της Ντροπής μας! Καλά κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, πως για να κόψουν το Χρέος στο μισό, αυτό Πρέπει να περάσει αυτό από όλα τα Κοινοβούλια των χωρών που συνέβαλαν στα δάνεια;…. Ποιος και που ακούστηκε να δέχεται να του επιστρέψουν τα μισά από ότι δάνεισε; Πράγματα δηλαδή τελείως θεωρητικά,  που μόνο και μόνο λέγονται για να στηριχτεί ψηφοθηρικά η τρύπια θεωρία τους. Ας σοβαρευτούμε λοιπόν μια και όταν χρωστάς δυστυχώς κεφάλι δεν μπορείς να σηκώσεις! Αυτό ας το προσέχανε οι περισσότεροι Πολιτικοί μας, όταν είχαν το τιμόνι στα χέρια τους και οδήγησαν το πλοίο στα βράχια! Αυτοί εκ των οποίων οι περισσότεροι «χώθηκαν» σε άλλα παλιά και νέα κόμματα, επειδή ανόητα πιστεύουν πως, οι ξένοι τρώνε κουτόχορτο! Και πως ο Λαός, θα ξεχάσει και θα τους απαλλάξει από την Ευθύνη τους!
Η λύση δεν κρύβεται ούτε στην εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ούτε και στις εκλογές! Το Πρόβλημα είναι Ένα και το Αυτό για οποιονδήποτε βρεθεί αντιμέτωπος μαζί του!
Η πιο κατά την ουτοπική σίγουρα άποψή μου, είναι πρώτα να σοβαρευτούμε! Δεύτερον να Ενωθούμε Όλοι μαζί για μία αναγκαία για την Πατρίδα περίοδο και να συνεχίσουμε να βάζουμε τάξη στο Ταμείο μας! Τοποθετώντας ικανά στελέχη στα καίρια εκείνα σημεία, που χρειάζονται ειδικές Γνώσεις και Ικανότητα πάντα προσέχοντας ιδιαίτερα, να μη επιβαρύνουμε άλλο τον πληθυσμό εκείνο, που αυτήν την στιγμή σχεδόν λιμοκτονεί! Αλλάζοντας ταχύτατα Νόμους, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην Εισπρακτικότητα βεβαιωμένων φόρων από εκείνους που μπορούν και κρύβονται, εκμεταλλευόμενοι χρόνια την Αδυναμία του Κράτους. Και βέβαια με ταχύτητα ν’ αρχίσουν να ψάχνουν για όποιον «έκρυψε» μεγάλα  κέρδη από το Κράτος! Και εδώ σίγουρα υπάρχει  μεγάλος ορίζοντας!
Είναι καλό να μας επιβλέπουν οι Δανειστές μας! Γιατί εάν μας αφήσουν απόλυτα μόνους, πάλι θα  βρεθούμε σε πιο δύσκολη θέση. Είμαστε Λαός «εθισμένος» στον κομματικό φανατισμό και διαλαλούμε πως είμαστε καλοί «Πατριώτες»!
Η Διαφάνεια Πρέπει να προχωρήσει και να βγάλει στον αφρό όλους εκείνους, οι οποίοι και το Δημόσιο Χρήμα σπατάλησαν για κομματικούς η προσωπικούς λόγους! Και δεν πιστεύω σε φυλακές! Αρκεί η επιστροφή των χρημάτων η κτισμάτων στο Δημόσιο και η απαγόρευση δια παντός σε όποιον παρανόμησε, να μην έχει το δικαίωμα ψήφου! Τότε μόνο ο πολίτης θα συμμετάσχει ακόμα και πιο πολύ στο πρόβλημα χωρίς να πληρώνει άδικα και να βλαστημάει από μέσα του!
Μπορούμε αυτά να τα κάνουμε;…….. Όχι;…… τότε θα  μια Ζωή θα τραβάμε τα μαλλιά μας!.......

Αυτές οι απόψεις. Είναι απόψεις ενός απλού πολίτη, βγαλμένες από την πείρα μιας Ζωής!