Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΣΙΠΑ ΣΕ Α ΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!;............

Δεν μας φτάνουν τα καθημερινά προβλήματα εν Ζωή (όποια και αν είναι αυτή) είμαστε έρμαια στις επίμονες και ανόητες τακτικές, μερικών Κρατικών υπευθύνων  και Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι βάλθηκαν να μας ταλαιπωρούν και να μας εκμεταλλεύονται  ακόμα και μετά θάνατον!
Και εννοώ το πρόβλημα της ταφής των νεκρών μας, που από ότι καταλαβαίνω, είναι εξοργιστικό σε αρκετά νεκροταφεία  της χώρας μας. Μόνο όσοι το αντιμετώπισαν το έχουν νοιώσει έντονα στο πετσί και στα νεύρα τους! Γιατί είναι εξευτελισμός  για την
υποτιθέμενη πια Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια, να πρέπει να περιμένεις στην ουρά για να σου δώσουν σειρά στον ενταφιασμό των αγαπημένων σου ανθρώπων. Στην ουρά στην Ελλάδα περιμένουμε μία ολόκληρη Ζωή! Είναι το θρασύ και πρόστυχο  «Ελληνικό Σύστημα», που ευδοκιμεί στην χώρα μας (σχεδόν παντού), όπου περιμένεις από μία υπηρεσία Κρατική η της Τοπικής Αυτοδιοίκηση. Την οποία στην ουσία δικαιούται ο κάθε πολίτης και μερικοί «Κρατικοί Λειτουργοί» και «Τοπικοί Άρχοντες» το υπηρετούν πιστά, αφού καθυστερώντας τον πολίτη στο πιο Ιερό του Καθήκον (την ταφή των αγαπημένων του), αποβλέπουν στην δωροδοκία, το λάδωμα δηλαδή, με απίστευτη έλλειψη ντροπής!
Το «δεν υπάρχει θέση στο νεκροταφείο για τάφο», θυμίζει το ανάλογο «δεν υπάρχει θέση στο νοσοκομείο για κρεββάτι»! Και υπάρχει μία ατέλειωτη λίστα αναμονής. Που περιμένοντάς την ο ενδιαφερόμενος, αγανακτεί και αναγκάζεται πια να προχωρήσει σε οικονομική λύση του προβλήματος. Που στην πρώτη περίπτωση για την ταφή πρώτα θα βάλει τον νεκρό του  στο ειδικό «ψυγείο» η ακόμα και θα «λαδώσει» τον υπεύθυνο του Δήμου για το νεκροταφείο για να κάνει την δουλειά του! Στην δεύτερη περίπτωση των νοσοκομείων, ως γνωστόν μερικοί γιατροί χειρούργοι, έχουν  καταφέρει ( με την  συνεργασία άλλων σίγουρα υπευθύνων του νοσοκομείου) και χρησιμοποιούν με όπλο τους την «λίστα» των ασθενών, τα δωμάτια του νοσοκομείου σαν ιδιόκτητό τους «Ξενοδοχείο»! Φυσικά με το απαραίτητο εκβιαστικό «φακελάκι»! Αλλοίμονο σε όποιον του τύχει και δεν διαθέτει  περισσευούμενα χρήματα! Αλίμονο του! Περιμένει…..ατέλειωτα!
Αυτά τα γνωρίζουμε όλοι  μας όλα!
Εκεί που εστιάζω σήμερα είναι το λάδωμα η το ψυγείο για τους νεκρούς! Κανένας δεν το γνωρίζει αυτό, από τους υπεύθυνους; Οι όποιοι Δήμαρχοι δεν ντρέπονται;….Δεν σέβονται…..;…..
Έχομε και την περίπτωση του νεκροταφείου της Γλυφάδας, όπου πάρα πολλά χρόνια όλοι σχεδόν οι προηγούμενοι Δήμαρχοι. Μαζί με τον σημερινό Δήμαρχο προσπάθησαν για χρόνια τώρα, να καταφέρουν να μεταφέρουν το υπάρχον νεκροταφείο της πόλης της Γλυφάδας, το οποίο και ευρίσκεται μέσα στην πόλη, δίπλα από μία παιδική χαρά και απέναντι από σχολείο! Η γάγγραινα της Γραφειοκρατίας, υποψιάζομαι συντεταγμένη με συνήθη συμφέροντα, δεν επιτρέπουν  χρόνια τώρα να μεταφερθεί το νεκροταφείο σε περιοχή ακατοίκητη στις υπώρειες του Υμηττού!

Σε  νεκροταφείο άλλης περιοχής της Αττικής, εζητήθη το ποσόν των 200 ευρώ ημερησίως, για να μπει ο νεκρός τους στο ψυγείο! Αν αυτά αληθεύουν (που μάλλον αληθεύουν), δεν υπάρχει καμιά  σε αυτήν την χώρα Κυβέρνηση, η οποία θα μας απαλλάξει  τουλάχιστον από τον εξευτελισμό των νεκρών;…….Αυτά δεν τα παρατήρησα εγώ μόνο! Τα έζησα κιόλας, όταν στο νεκροταφείο της Γλυφάδας ακόμα και το 1967, αλλά και αργότερα το 1998 το ίδιο αντιμετώπισα με τον ενταφιασμό των δύο γονέων μου! Μα δεν υπάρχει καμία τσίπα σε αυτόν τον τόπο;……