Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Προεκλογική περίοδος (χάριτος η τιμωρίας;!...)

Φαίνεται πως από τώρα και εμπρός αρχίζομε να δοκιμάζουμε τις τριετείς η διετείς διάρκειες Διακυβερνήσεων της χώρας. Ελπίζω πως αυτήν την φορά να μπούμε στις κανονικές διάρκειες. Για να γίνειο αυτό όμως, θα πρέπει οι υποψήφιοι Αρχηγοί κομμάτων, αυτοί δηλαδή που έχουν και την δυνατότητα πρόσβασης (γιατί κακκά τα ψέμματα) είναι μόνο δύο, να έχουν στο μυαλό τους στα σοβαρά πως η κατάσταση δεν "σηκώνει" άλλα πολιτικάντικα τερτίπια που στο παρελθόν ήταν τα "δυνατά " τους όπλα. Σήμερα οι τσέπες, αφού εικονικά γέμισαν με πλαστικό χρήμα για τον πολύ κοσμάκη, ο οποίος δεν μπορεί τώρα ούτε να το ξεπληρώσει, τώρα χάσκουν άδειες και αδύναμες. Θέλω να πιστεύω πως, τώρα θα έχει εξατμιστεί και εκείνο το κομματικό πάθος και ο φανατισμός που μας τύφλωνε μέχρι πολύ πρόσφατα. Γιατί ούτε οι καθαρές κουβέντες, ήταν καθαρές, ούτε το μαχαίρι έφτασε αυτό το ρημάδι το κόκκαλο (σαν η Ελλάδα να είναι όλο φιλέτο), αλλά ούτε και το Κράτος επανιδρύθηκε! Τα "μεγάλα σαγόνια" μόνο επανιδρύθηκαν και αποτέλειωσαν ότι απέμεινε. Από τότε που οι Ολυμπιακοί Αγώνες ( για τους οποίους ήμουν από εκείνους που δεν συμφωνούσαμε με την ανάληψη από την Ελλάδα)
Ακόμα και ο Πράσινος Σοσιαλιστικός Ήλιος, ξεθώριασε μετά από ένα δύσκολο αλλά πολύ καλύτερο ξεκίνημα.
Σήμερα καλούμαστε να διαλέξουμε όχι πολιτικούς αλλά ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό το σκοπό πρέπει να έχουν για εμάς τους πολίτες οι εκλογές. Τα προβλήματά μας, τα Εθνικά προβλήματα είναι κοινά για όποιαδήποτε πολιτική φιλοσοφία. Πρέπι να σκεφτούμε τι δυνατότητες έχουμε (γιατί δεν έχουμε δα και πολλές επιλογές).
Χωίς Πάθος και Φανατισμό. Χωρίς Εγωϊσμό χωρίς Ωχαδερφισμό. Μας ενδιαφέρει η νοικοκυρεμένη Διαχείριση του Εθνικού Πλούτου. Η Ασφάλεια του Πολίτη, η Δωρεάν Παιδεία ( στην Πράξη και όχι στα λόγια),η Αξιοκρατία, η Διαφάνεια, η Τιμωρία των διαφόρων Αρουραίων της Ελληνικής Οικονομίας, η Υγεία με ένα ΕΣΥ ελεύθερο και ασφαλές από όλα τα καρχαριοειδή της πιάτσας. Ζητούμε ένα Κράτος, το οποίο αφού αποδείξει πως το ίδιο είναι τίμιο, τότε κι' εμείς οι πολίτες ν' ακολουθήσουμε και να μην κρυβόμαστε πίσω από καμμιά δικαιολογία. Ζητούμε Ανάπτυξη αλλά με σεβασμό στην Εργασία, στο Περιβάλλον και με αυστηρή ασπίδα κατά της Αισχροκέρδειας.
Όλα αυτά και άλλα πολλά βέβαια, δεν είναι ούτε εύκολα ούτε και δια μιας μπορούν να γίνουν. Γιατί για να πετύχουμε μια καλύτερη Ζωή Πρέπει και εμείς οι πολίτες ν'α παλλαχτούμε από μία πολύ κακή Νοοτροπία. Πρέπι να σμικρύνουμε το Εγώ μας και να μεγαλώσουμε το Εμείς. Μέσα στο Εμείς είμαι κι' εγώ, είστε κι' εσείς!
Τ'ωρα σας αφήνω, για να πάω να σκεφτώ. Τώρα σε αυτές τις εκλογές και βέβαια θα ψηφίσω. Αφού διαλέξω μεγάλο η μικρό κόμμα, αρκεί ν' αποφασίσω πως αυτό το κόμμα κάτι μου λέει. Εάν αποτύχω την επόμενη φορά θα το βάλβ στην Μαύρη Λίστα!
Άλλο, τίποτα δεν μπορώ να κάνω. Μόνο να ελπίζω....