Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Με τα μάτια και τ' αυτιά του απλού Πολίτη!

Με πλήρη συναίσθηση, πως οι μέχρι τώρα από πολλά χρόνια Κυβερνήσεις στην Πατρίδα μας, είναι οι κύριες αιτίες, που μας ταλανίζουν και σήμερα μας έφεραν στον γκρεμό, προχωρώ σε μία πρώτη εντύπωση από τις Προγραμματικές Εξαγγελίες της νέας Κυβέρνησης από τον Πρωθυπουργό. Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε! Οι ευθύνες του  άμεσου αλλά και του απώτερου Παρελθόντος είναι πολύ μεγάλες. Θα έλεγα εγκληματικές!....
Εκείνο που καλά κατάλαβα σαν απλός Πολίτης και καθόλου ειδικός πολιτικός αναλυτής, είναι:
1)Ο Πρωθυπουργός έμεινε γενικά μέσα στο πλαίσιο των προεκλογικών εξαγγελιών του κόμματος.
2) Τόνισε (σαν διαφορά αξιοσημείωτη) πως δεν επιθυμεί τη σύγκρουση με την Ευρώπη.
3) Προχώρησε σε παροχές κοινωνικά δίκαιες και σε  μία νοοτροπία νοικοκυρέματος, των οικονομικών του Κράτους,  Τις οποίες ακούμε μόνο πολλά χρόνια, αλλά δεν τις βλέπουμε. Αναφέρθηκε σε μειώσεις εξόδων, π.χ  τα οποία προέρχονται από την καθημερινότητα των Βουλευτών (χρήση αυτοκινήτων, μείωση αστυνομικής φρουράς τους. Λογικά πράγματα.
4)Απέφυγε όλως διόλου να καταφερθεί κατά των ιδιωτικοποιήσεων, τονίζοντας όμως πως αυτές θα ελέγχονται, απόλυτα για το συμφέρον του Κράτους και για τον σεβασμό του Περιβάλλοντος....
Αυτά και διάφορα άλλα, τα οποία και βέβαια κρίνονται θετικά.
Εκεί που έμεινε ακλόνητος είναι πως δεν δέχεται να κάνει αίτηση 6μηνης παράτασης του ήδη υφισταμένου  προγράμματος της Ε.Ε, με την δικαιολογία, πως δεν δικαιούται να ζητήσει παράταση στην ήδη εφαρμοζόμενη Λιτότητα !......
Εδώ θα μου επιτραπεί να σημειώσω, όχι επικριτικά, αλλά γιατί αδυνατώ να κατανοήσω το γιατί δεν κάνει το πιο αυτονόητο αλλά αντίθετο σε χρόνους.
Να ζητήσει δηλαδή την παράταση 6 μηνών, μέσα στην οποία θα οργανωθεί και  με τις τεράστιες προσπάθειες, για μείωση της Φοροδιαφυγής, της Εισφοροδιαφυγής και πολλών άλλων οικονομιών που θα προκύψουν από το Νοικοκύρεμα, να αρχίσει Τότε   και σιγά-σιγά να κάνει τις Κοινωνικά αναγκαίες  οικονομικές ελαφρύνσεις στους πολίτες που υποφέρουν καθημερινά.
Δεν Πρέπει να του διαφύγει, πως, η απόφαση για λογαριασμό ενός ολόκληρου Λαού, είναι μία πολύ. μεγάλη Ευθύνη . Να μην ξεχάσει ποτέ, πως ο Λαός αγανακτισμένος και μη αντέχοντας άλλο, του έδωσε την Κυβερνητική Ευθύνη να τον οδηγήσει σε πιο Ασφαλείς δρόμους, Όχι πρόσκαιρα, αλλά για το υπόλοιπο της Ζωής τους. Αυτοί οι αγανακτισμένοι, θα είναι ο πρώτοι, που θα του εναντιωθούν, εάν καταλήξουμε σε καταστάσεις που δεν θα ελέγχονται.
Όλοι μας αισθανόμαστε, πως άλλες περιπέτειες (ακόμα και άλλες εκλογές) θα είναι, ότι το χειρότερο.
Και ο Σύριζα θα χάσει μία μεγάλη ευκαιρία, να μείνει στην μνήμη του Λαού μας, ο μεγάλος Λυτρωτής. Ας σταθεί λοιπόν στο ύψος των περιστάσεων! Καλή η  ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΑΣ, αλλά την επιθυμούμε για πάντα και όχι  μόνο για μερικές ημέρες η μήνες.!