Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ;


Δεν μπορούμε, ούτε να  ευχαριστηθούμε και να πανηγυρίσουμε, την λαμπρή νίκη του Ολυμπιακού στο μπάσκετ επί της ΤΣΣΚΑ, στο Φάϊναλ Φορ! Δεν μπορούμε δηλαδή  ήρεμα ούτε ν’ απολαύσουμε μία από τις μοναδικές «αχτίδες» Υπερηφάνειας στην Πατρίδα μας. Κάτι πρέπει να μας καθηλώνει συνεχώς στην Μιζέρια και την Ανασφάλεια! Εκεί που ακούγαμε κάπως καλά να πηγαίνουμε (στα οικονομικά- ούτε για αστείο ακόμα στην Ανεργία), βρήκαμε πάλι τον τρόπο να χωθούμε στο άγχος! Ξαφνικά ξεφύτρωσε το καινούργιο πρόβλημα στην Παιδεία! Γνωρίζαμε άλλωστε όλοι μας πως πουθενά σε αυτόν τον τόπο δεν πήγαινε τίποτα καλά! Όλα κυλούσανε μέσα στην ομίχλη της κακής Οργάνωσης και της Αδιαφάνειας! Και ακούσαμε και για την Παιδεία. Την όποια τέλος πάντων Παιδεία διαθέτουμε, μια και είναι φανερό πως θέλει και αυτή εκ βάθρων αλλαγές. Όχι όμως ΜΟΝΟ το  τσεκούρεμα των οικονομικών των Καθηγητών και Δασκάλων, των αιθουσών και την αύξηση των μαθητών ανά τάξη. Χρειάζεται η Παιδεία μας πολλά άλλα! Εμείς όμως με την μεγάλη ρεμούλα που έγινε στα Κρατικά Ταμεία, από μία Κακοδιαχείριση αλλά και από μία ατέλειωτη Απάνθρωπη και καταστρεπτική Ψηφοθηρία (ο μοναδικός στόχος, των εκάστοτε Κυβερνώντων), τώρα φτάσαμε στο σημείο Μηδέν! Και τράβηξαν τις χατζάρες, οι προσπαθούντες, να διασώσουν την χώρα και «όπου κεφάλι, κόβε κεφάλι»!
Κανείς δεν αμφισβητεί πως χρειάζονται συμμαζέματα σοβαρά παντού. Σε κανέναν όμως δεν επιτρέπεται, όταν σκέπτεται ένα μέτρο που αφορά «ανθρώπους» να μην βάζει τον εαυτόν του στην θέση αυτού που του παίρνουν το κεφάλι!
Η βασική απορία είναι το γιατί τώρα μία εβδομάδα προ εξετάσεων των μαθητών, ανοίγεται μία τέτοια πληγή;…..     Εάν δεν υπήρχε χρόνος ( που σημαίνει πως ο χρόνος χάθηκε από υπαιτιότητα άλλων και όχι των μαθητών των γονέων και των καθηγητών και δασκάλων) τότε κάποιος ανεγκέφαλος πολιτικός τα έμπλεξε αυτήν την ώρα τα πράγματα. Εάν υπήρχε πάλι χρόνος, τότε πολύ απλά η επιλογή Τώρα να γίνουν αυτά, είναι Ευθύνη ολόκληρης της Κυβέρνησης! Και έτσι άναψε η φωτιά! Βράζει ο τόπος (άλλες φορές δίκαια και άλλες φορές άδικα). Και αυτό γιατί εκτός όλων των προβλημάτων έχουμε και τις κομματικές αντιπαλότητες. Οι οποίες  κατηγορούν και μεγαλοποιούν το πρόβλημα, για δικό τους  επικοινωνιακό όφελος. Όταν λοιπόν ακούει ο κάθε Δάσκαλος και ο κάθε Καθηγητής, πως μπορεί να προκύψει ν ΄αλλάξει ακόμα και πόλη,
Τι περιμένει η Κυβέρνηση;……Να το χειροκροτήσει;
Ας βγούνε επιτέλους ξεκάθαρα στα κανάλια και ας διαψεύσουν κάτι τέτοιες ερμηνείες του περιβόητου νομοσχεδίου! Ας εξηγήσει ξεκάθαρα με λεπτομέρεια το πως και το τι θα γίνει, διασφαλίζοντας την ηρεμία στην κοινωνία και όχι τον πανικό.
Είναι «Άνθρωποι» και όχι κτήνη. Εννοείται πως όπου υπάρχουν παρανομίες η κινήσεις λογικά για νοικοκύρεμα των σχολείων, κανένας δεν θα φέρει αντίρρηση. Γι’ αυτό όμως οι Κυβερνώντες Πρέπει να Πείσουν! Ξεκάθαρα  Ειλικρινά!
Γιατί στο κάτω-κάτω της Γραφής, εάν έχουμε  φτάσει σε αυτό το σημείο την χώρα Υπεύθυνοι είναι εκείνοι οι οποίοι επί μία 50ετία  την κυβέρνησαν βλέποντας μόνο το τώρα και καθόλου το Αύριο!
Όσο για τον τέως Υπουργό εκείνον που ισχυρίστηκε πως «τα φάγαμε όλοι μαζί», ας μην λησμονεί πως οι υπεύθυνοι πολιτικοί, άφησαν το Κράτος να γίνει έρμαιο της Ψηφοθηρίας, επάνω στην οποία στήριξαν για όλα τους χρόνια την «καρέκλα» τους. Και όπως αποδείχτηκε «καρέκλες» υπήρχαν, αλλά τα μυαλά που τις απολάμβαναν, στόχο είχαν το ΕΓΩ  τους και μόνο αυτό! Ας μην τα ξεχνάνε αυτά λοιπόν όλοι οι πολιτικοί που συμμετείχαν στο «έγκλημα». Έτσι για να ξεχωρίσουμε και όποιους, έκαναν την δουλειά τους καλύτερα.
Επειγόντως λοιπόν  η Κυβέρνηση να δράσει γρήγορα και να καλμάρει την Κοινωνία. Η οποία ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ  ΑΛΛΟ!...
Και ας στείλουμε όλοι μαζί τώρα στους νικητές του χτεσινού μπάσκετ τις καλύτερες ευχές για μία καλή συνέχεια! Ούτως η άλλως με ΗΡΕΜΙΑ! Γιατί  αυτά τα παιδιά όπως και γενικά όλα τα παιδιά των ομάδων μας του μπάσκετ και άλλων αθλημάτων, μας χάρισαν πολλές φορές, ότι δεν μπόρεσαν να μας χαρίσουν όλοι οι πολιτικοί μας! Και εδώ μου έρχεται μία εύλογη ερώτηση: Μήπως όταν είμαστε 5 Έλληνες αποδίδουμε καλύτερα αποτελέσματα;….Ας το δούνε και αυτό οι πολιτικοί μας. Γιατί επάνω από 5 Έλληνες…(σκεφτείτε τους 300   της Βουλής….)….