Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Η διαδρομή μέχρι το Σωτήριο έτος 2009!...


Τόσο για την Ελλάδα, αλλά και όλον τον λεγόμενο Δυτικό Κόσμο, το 2009 υπήρξε όχι το χειρότερο έτος, αλλά μάλλον το έτος όπου φάνηκε ξεκάθαρα το κακό αποτέλεσμα ενός οικονομικού συστήματος, αυτού του περιβόητου Καπιταλιστικού.

Στην Ελλάδα ειδικά, όπου η Ανευθυνότητα, η από πολλά χρόνια Διαφθορά, η Προχειρότητα και γενικά η Θρασύτητα μερικών από τους πολιτικούς συντελεστές της Διακυβέρνησης γενικώς αυτής της άτυχης χώρας, ενώθηκαν με την γενική παγκόσμια κρίση και μας έφεραν στα σημερινά τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Εμείς δηλαδή διαθέταμε ήδη την «δική» μας κρίση.

Τώρα όπου ο χρόνος δεν υπάρχει, η μόνη λύση είναι οι ταχύτατες προσαρμογές σε μία νέα κατάσταση, η οποία θα μας «πονέσει» αλλά είναι η μοναδική για το αδιέξοδό μας.

Αυτά ακούμε καθημερινά. Με αυτά και αυτά καλούμαστε πάλι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, να δώσουμε ένα ακόμα χέρι βοηθείας. Γιατί το δεύτερο χέρι δεν υπάρχει πλέον. Έχει ήδη προφερθεί στην διάρκεια μιας ζωής.

Εγώ προσωπικά συμφωνώ. Συμφωνώ σε όλα. Αλλά περιμένω να δω, να πληρώνουν και όσοι από εκείνους τόσα χρόνια με διάφορα τερτίπια (με την ανοχή βεβαίως των εκάστοτε διοικούντων), ξέφυγαν από τις υποχρεώσεις τους και μάλιστα με τρόπους και μεθόδους άκρως προκλητικούς.

Δεν είναι δυνατόν να μαθαίνω και να μένω απαθής, πως πάνω από το μισό του συνόλου των φορολογουμένων δήλωναν μέχρι προσφάτως εισοδήματα των 10-15000 ευρώ !

Δεν είναι δυνατόν να δεχτώ στα 70 μου χρόνια, την ατιμωρησία εκείνων οι οποίοι μπλέχθηκαν με τον ένα η τον άλλο τρόπο, σε κατάχρηση του Δημόσιου Πλούτου η την καταπάτηση της Δημόσιας γης.

Δεν είναι να δυνατόν να δεχτώ, στην Βουλή μέσα ως εκπρόσωπους του Ελληνικού Λαού, μερικούς οι οποίοι, ενώ έλαβαν μέρος (ακόμα και βοηθητικά) σε καταχρήσεις η κατασπατάληση του Δημοσίου Χρήματος, να καλύπτονται από τον απαράδεκτο Νόμο περί Ασυλίας των Βουλευτών. Και σαν να μη συμβαίνει τίποτα να επιζητούν για άλλη μία φορά την ψήφο. Για μένα άτομα τα οποία, εξέθεσαν την Ελληνική Βουλή και ξεγέλασαν τους ψηφοφόρους ( οι οποίοι κάποτε πρέπει και αυτοί να σκέπτονται λίγο για το που βάζουν την ψήφο τους), να συνεχίζουν να έχουν το δικαίωμα σε νέα υποψηφιότητα.

Αυτά τα λίγα, νομίζω είναι και τ’ αυτονόητα.

Τελειώνοντας πρέπει να προσθέσω, πως το 2009, δεν είχαμε μόνο την Διεθνή Οικονομική Κρίση. Είχαμε την «τύχη» σε αυτήν να προστεθεί και η παντελής ουσιαστικά αποτυχία της Παγκόσμιας Διάσκεψης για την Προστασία του Περιβάλλοντος στην Κοπεγχάγη!

Ο πάλαι ποτέ Κομμουνισμός κατέρρευσε επειδή και αυτός δεν κατόρθωσε, να καλυτερέψει την ζωή των πολλών.

Ο Καπιταλισμός σήμερα κάθε ημέρα που περνάει καταρρέει όλο και πιο πολύ. Και γι’ αυτό στόχος του ήτανε πάντα το Οικονομικό Κέρδος και μόνο αυτό. Τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον τα έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια. Σήμερα το ίδιο το Κεφάλι του τρώει την ουρά του. Μα όταν φτάσει στο μέσον του κορμιού του θα ξεψυχήσει και αυτό. Και καθώς πεθαίνει θα συνεχίζει να ουρλιάζει για μία Ανάπτυξη στον Κόσμο, που δεν ήταν τίποτα άλλο από μία ανάπτυξη καταχρεωμένη στις Τράπεζες ( αυτές που μοιάζουν με τ’ αυγά ενός ανεξέλεγκτου φιδιού!).Και επί πλέον μία ανάπτυξη, η οποία προκειμένου να πετύχει περισσότερα οικονομικά οφέλη, άρχισε να κατατρώγει επικίνδυνα το Σπίτι Όλων μας. Το άκρως απαραίτητο για την Ζωή μας Καθαρό Περιβάλλον.

Όλοι μας γνωρίζουμε ήδη τι συμβαίνει γύρω μας. Και εάν η γενιά μας ίσως γλιτώσει τα χειρότερα, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, αρχίσαμε να τα καταδικάζουμε ήδη ακόμα και σε Θάνατο!

Εγώ έτσι βλέπω τα πράγματα. Και ερωτώ:




ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ Η ΘΑ ΣΥΝΕΧΊΣΟΥΜΕ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΉΣ ΠΤΩΣΗΣ ;…….Απλά ερωτώ……..















Επίκαιρες ευχές!....

Μία επίκαιρη και ίσως πρωτότυπη ευχή!
Καλή Χρονιά το 2010!
Με τις καλύτερές μου ευχές, για Υγεία, Ειρήνη και ευόδωση των προσδοκιών σας, σε εσάς και ολόκληρη την οικογένεια και τους φίλους σας.
Σημ: Θα έχουμε βέβαια και ταρακουνήματα πολλά το 2010, αλλά συνηθισμένοι και καλά προπονημένοι σε αυτήν την κατά άλλα υπέροχη χώρα μας, θα τα «καταπιούμε» και αυτά πως αλλιώς να πούμε, ασυζητητί! Απλά να ευχηθούμε κι’ εμείς με την σειρά μας για εκείνους που κατασπάραξαν την Εθνική Οικονομία «Καλοφάγωτα μεν δυσκολοχώνευτα δε!»
Από ότι αντιλαμβανόμαστε, θα είναι και η μοναδική τιμωρία τους!………
H ανοχή σε οικονομικά εγκλήματα της χώρας αυτής είναι κάτι σαν Εθνικό σπορ! Για να λάβεις όμως μέρος σε αυτό το σπορ, πρέπει να είσαι πρώτα «μάγκας» και μετά βέβαια και «σαϊνι»!!!!!!Γι’ αυτό σε όσους ( και είμαστε οι περισσότεροι), δεν διαθέτουν τα ανωτέρω «προσόντα» ολόψυχα τους εύχομαι υπομονή…..και ει δυνατόν χαλαρά!….