Η ανησυχία για το λυσσαλέο κυνήγι Γκιουλενιστών και τον περιορισμό των ελευθεριών στην Τουρκία ωθεί μερίδα εύπορων και μορφωμένων Τούρκων να αγοράζει ακίνητα αξίας άνω των 250,000 ευρώ στη χώρα μας, παίρνοντας ταυτόχρονα και μόνιμη άδεια διαμονής.
Άσυλο στην Ελλάδα μέσω αγοράς ακινήτου αξίας άνω των 250,000 ευρώ, όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ  Κυριακάτικης εφημερίδας, προσπαθούν να εξασφαλίσουν το συντομότερο δυνατό εύποροι Τούρκοι με τις οικογένειες τους, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου στη γειτονική χώρα.
Τούρκοι μεσαίας και ανώτερης εισοδηματικής τάξης (δικηγόροι, στελέχη επιχειρήσεων, ελεύθεροι επαγγελματίες) αναζητούν ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας, κυρίως στο Κολωνάκι αλλά και στα νότια προάστια.
Οι εξελίξεις στην Τουρκία με το ασφυκτικό και αβέβαιο περιβάλλον που έχει δημιουργήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μαζικές εκκαθαρίσεις σε όλο το φάσμα της κοινωνίας και την έξαρση της τρομοκρατίας οδηγούν Τούρκους πολίτες να επιχειρούν να εξασφαλίσουν πόρτα διαφυγής για τους ίδιους και τα παιδιά τους σε ευρωπαϊκό έδαφος μέσω της χώρας μας.
Η άδεια διαμονής στην Ελλάδα, όπως διαβάζουμε στο ίδιο ρεπορτάζ , αποτελεί για τους Τούρκους το διαβατήριο για την Ευρώπη, αφού οι κάτοχοι της έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν ελεύθερα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες για τρεις μήνες ανά εξάμηνο.

Όλα τα περιμέναμε! Αλλά να έχουμε και Τούρκους  εύπορους "μετανάστες" , εξ αιτίας  της Αλόγιστης Σουλτανομανίας του  πωρωμένου με την υπερεξουσία  Ερντογκάν, ε αυτό είναι σαν το εξ ουρανού Μάνα!...Μέχρι και οι υπηκόοι του δεν του έχουν εμπιστοσύνη! Πως το βλέπουν αυτό αυτοί που στα σωθικά της χώρας τους "βράζει''  η αντίδραση χειρότερη και απο την λάβα!