Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΑΓΙΑ ΝΥΧΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΣΗΣ......


Για μία τέτοια Νύχτα, ξεκίνησαν όλοι οι πιστοί της περιοχής   της Άνω Γλυφάδας, να την απολαύσουν στον όμορφο Ναό του Αγίου Παύλου! Εμείς εκεί φτάσαμε κατά τις 11μμ. Φωτισμένη και στολισμένη ανάλογα η εκκλησία φάνταζε πολύ όμορφα. Οι ψάλτες συμπλήρωναν με τις ψαλμωδίες τους την όλη υπέροχη εικόνα. Έτσι όλος ο κόσμος, περίμενε υπομονετικά και με σοβαρότητα την μεγάλη στιγμή! Την Ανάσταση του Κυρίου!........
Από  αρκετή ώρα, μερικοί νεαροί αλλά και μεγαλύτεροι, πετούσαν που και που, μερικές κροτίδες γύρω από την εκκλησία, καταστρέφοντας την όλη  ιερή ατμόσφαιρα.
Κάθε λεπτό που περνούσε  μεγάλωνε η ενόχληση από τα πυροτεχνήματα. Μέχρι τα τελευταία πέντε λεπτά που η κατάσταση ξέφυγε εντελώς! Ο ιερέας συχνά διέκοπτε την λειτουργία, για να «παρακαλέσει» τους όποιους εκείνους οι οποίοι έριχναν όλο και πιο εκνευριστικά σε θόρυβο, πυροτεχνήματα. Μέχρι που πριν προλάβει ο ιερέας να αναφέρει την φράση «Χριστός Ανέστη», έγινε κυριολεκτικά ένας χαμός! Βόμβες έμοιαζαν αυτά τα πυροτεχνήματα, που έπεφταν ακατάπαυστα! Τρομακτικός θόρυβος και πύρινες γλώσσες φωτιάς γέμισαν τον περιβάλλοντα μεγάλο χώρο της εκκλησίας. Πανικός στον κόσμο, τα παιδιά κλαίγανε και η μάζα των πιστών άρχισε να ταράζεται άτακτα φεύγοντας εδώ και εκεί! Εμείς υποχωρήσαμε στην απέναντι πολυκατοικία όπου διαμένει η κόρη μου και γλιτώσαμε από τους «βομβαρδισμούς»!Μας θύμισε η κατάσταση αυτά που  γίνονται στην Συρία! Τόσο έντονα! Τόσο θορυβώδη!
Μέσα σε δέκα λεπτά άνοιξαν όλοι οι γύρω δρόμοι από την μαζική αναχώρηση τρομαγμένων ανθρώπων……
Είναι πολύ κρίμα τέτοια μέρα, να κάνουμε παράπονα για θέματα συμπεριφοράς μερικών Ελλήνων! Οι οποίοι όμως ανεγκέφαλοι όπως έδειξε πως είναι, καταστρέφουν μία τέτοια σύναξη θρησκευτική μία τέτοια Μέρα! Αυτή η Νοοτροπία (που σίγουρα προϋπήρχε και επί των ημερών μας) τώρα πήρε διαστάσεις ανεπανόρθωτες. Έγινε δυστυχώς συνήθεια και μάλιστα συνήθεια κατά την γνώμη μου εγκληματική! Και εκείνο που με έκανε να διερωτώμαι, ήταν το που βρισκόταν η έρημη η Αστυνομία, όταν μάλιστα αυτές οι καταστάσεις είναι γνωστές και έχουν πλούσιο παρελθόν. Έχουν πολλές φορές και θύματα.  Και τότε ακούγονται οι φωνές διαμαρτυρίας. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε αυτό το κακό και να βάλουμε ένα φρένο σε αυτό το παράνομο σίγουρα εμπόριο τέτοιων κροτίδων και πυροτεχνημάτων;….Αλλά όπως γίναμε τα χρόνια αυτά, τι να πρωτοπρολάβει και η Αστυνομία;….Ποιο έγκλημα από όλα; Και σε ποια συχνότητα;….
Εκείνο που με ενόχλησε παραπάνω, ήταν και η απίστευτη ανοχή του μεγαλύτερου κομματιού του κόσμου, που έζησε αυτές τις στιγμές. Το μεγαλύτερο κομμάτι του έχει «εθιστεί» δυστυχώς σε εικόνες απαράδεκτες! Υπήρξαν και μερικές φωνές σε απάντηση διαμαρτυρίας μερικών από εκείνους που δυσανασχέτησαν (και πολύ φυσικά) με τα έκτροπα, οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ τους απέδωσαν τον χαρακτηρισμό «του άπιστου Χριστιανού»! Ωσάν  «οι βομβαρδισμοί», να είναι μία Ορθόδοξη Χριστιανική αντιμετώπιση αυτής της Ιερής Ανάστασης του Κυρίου!
Ας πάψουν πια οι εθελοτυφλούντες να αποκαλούν εκείνους που επιθυμούν μία πιο Χριστιανική και Ανθρώπινη Συμπεριφορά, «άπιστους»! Φτάνει πια με αυτό το παραμύθι! Η Συμπεριφορά του Χριστιανού πρώτα από όλα ενδιαφέρεται να μην ενοχλεί τον διπλανό του. Και το κυριότερο οφείλει να μην αμαυρώνει τις πιο Ιερές εκδηλώσεις  της Χριστιανοσύνης! Η Σεμνότητα είναι και Πρέπει να είναι η Σημαία της Θρησκείας μας. Έτσι για να είμαστε  ξεκάθαροι……….