Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Συστράτευση κατά της Σχολικής ή άλλης παιδικής Βίας

Η  Ανθρώπινη   επαφή   με  τα  χρόνια    μειώνεται   με  απρόβλεπτες  συνέπειες!
Στον Κόσμο που ζούμε και με τον τρόπο που αυτός εξελίσσεται, το έγκλημα παίρνει μεγάλες διαστάσεις! Ακόμα και εδώ στην Πατρίδα μας, εγκλήματα που μαθαίναμε πως γίνονταν στο εξωτερικό και μας ξάφνιαζαν, τώρα τα ζούμε και στην Ελλάδα!
Κάθε ημέρα σχεδόν μαθαίνομε για εγκλήματα που στο παρελθόν ήταν αδύνατο και να τα φαντασθούμε. Πράγμα που σημαίνει πως η « εξέλιξη» μας, δεν είναι θετική, αλλά ουσιαστικά αρνητική. Αυτό γιατί Εξέλιξη θεωρούσαμε  πάντα  πως είναι η οικονομική μας καλυτέρευση! Αυτό το μέγα λάθος που έγινε σχεδόν  Παγκόσμια, δεν έκανε τίποτα άλλο από το να  καθηλώσει την προσοχή και την προσπάθεια των ανθρώπων, στην απόκτηση περισσότερων «αγαθών»! Αγαθών που αποσκοπούν σε μία πλασματική μας καλοπέραση, μέσα από ένα Σύστημα Οικονομικό, το οποίο στην ουσία είναι Εγκληματικό! Ο Κομμουνισμός απέτυχε παταγωδώς στην πράξη γιατί πολύ απλά απείχε από την θεωρία του! Και ο Κόσμος βλέποντας το οικτρό του αποτέλεσμα, αφέθηκε απροστάτευτος στην θανατερή αγκαλιά του Καπιταλισμού!
Η επονομαζόμενη Ελεύθερη Οικονομία, όντως έχει πολλά περισσότερα προσόντα για Προκοπή από τον Κομμουνισμό ο οποίος ήταν μία καταστρεπτική οριζοντίωση της Παραγωγής από τον Άνθρωπο, αφού του εξασφάλιζε, ένα μίνιμουμ τρόπο Ζωής! Πράγμα που δεν έφτανε και δεν ικανοποιούσε εκείνους όσους διψούσαν για μία καλύτερη Ζωή μακριά από τις ατέλειωτες ουρές, που υπέμεναν καθημερινά για να αποκτήσουν ακόμα και μία φρατζόλα ψωμί! Για τους τεμπέληδες, ήταν Παράδεισος και η Παραγωγή εγχώριου Πλούτου πήγαινε κατά διαβόλου! Έτσι έγινε η αλλαγή και σύρανε και αυτοί τον χορό του Καπιταλισμού!
Αυτός πάλι χωρίς όρια μα απόλυτο στόχο το Κέρδος, ακόμα και για υπέρμετρο παράνομο Υπερκέρδος, λειτούργησε αντίθετα από το συμφέρον των πολιτών.
Το δυστύχημα είναι πως έφερε και ένα τεράστιο πλήγμα στις σχέσεις των ανθρώπων, στα αισθήματα τους, στις μεταξύ τους σχέσεις, ακόμα διαλύοντας και οικογένειες!
Η πολύωρη  κακοπληρωμένη απασχόληση πλέον ανδρών και γυναικών, έφερε πολλαπλά κέρδη στις μεγάλες  και στις μικρές επιχειρήσεις, απομακρύνοντας τον άνδρα από την γυναίκα και τους δύο από τα παιδιά τους, για να μπορούν ν’ ανταπεξέλθουν  στις ανάγκες της  καθημερινότητάς τους, οι οποίες και έχουν εν τω μεταξύ, αυξηθεί με υπερβολές απόκτησης περισσότερων αγαθών!
Οι οποίες  και δεν δικαιολογούνταν από τα εισοδήματα της οικογένειας. Το Πλαστό Χρήμα, ήταν το δόλωμα που ο Λαός το κατάπιε χωρίς  καν να καταλάβει, σε τι πλοκάμι έχει μπλέξει.
Η Ζημιά όμως η μεγάλη, φάνηκε στον Κοινωνικό Ιστό της Πατρίδας μας ξεκάθαρα! Τα διαζύγια πήρανε φωτιά. Και οι γονείς δεχόντουσαν πίσω στην στέγη τους, τα χωρισμένα παιδιά τους. Ο Καπιταλισμός σαν Λερναία Ύδρα έδωσε πολλαπλά χτυπήματα στην οικογένεια!...
Και ερχόμαστε στα παιδιά του Κόσμου! Αυτά πάλι απασχολημένα, με τα σχολεία τους, τα φροντιστήριά τους αλλά και καθηλωμένα δυστυχώς στον υπόλοιπο χρόνο τους σαν εθισμένα όντα, μπροστά στον υπολογιστή τους, δε είχαν καιρό να συζητήσουν με τους γονείς τους! Αυτοί πάλι εξουθενωμένοι από τις εργασίες τους που ολοένα γίνονταν πιο πιεστικές (ήρθε και η τεράστια Κρίση σαν φυσικό αποτέλεσμα μιας απαράδεκτης Υπερκατανάλωσης) αδυνατούσαν να διαθέσουν ένα μίνιμουμ χρόνου.. Αλλά και καταχρεωμένοι σε κάρτες και άλλα δάνεια, απομονώθηκαν εντελώς! Ξέφυγε η Κοινωνία σε μονοπάτια  μιας μοναξιάς επικίνδυνης!
Η ψυχή των παιδιών και ειδικά όταν αρχίζουν και μεγαλώνουν, μαυρίζει από αυτήν την μοναξιά! Αισθάνονται Ανασφάλεια και συχνά πέφτουν σε μία Κατάθλιψη που τους συνθλίβει την καθημερινότητα!
Βαγγέλης Γιακουμάκης! Και δεν είναι ο μόνος! Είναι δυνατόν αυτό το παιδί να μην διψούσε για συμπαράσταση, αλλά αδυνατούσε (δεν γνωρίζω τους λόγους), να βγάλει από μέσα του το Πρόβλημα που τον έκαιγε καθημερινά;..
Είναι δυνατόν να μην υπάρχει μέχρι σήμερα (μόλις δημιουργήθηκε ένας) Νόμος για την Σχολική η άλλη Βία στα παιδιά;…… Πρώτη φορά πήραμε χαμπάρι κάτι τέτοιο;       Ποιος δεν γνωρίζει, πως τα παιδιά ντρέπονται  να ομολογήσουν στους γονείς τους, η σε άλλους ανθρώπους την Βία που τους επιβάλλουν κάποια άλλα κακότροπα παιδιά και αυτά;..
Ούτε οι Καθηγητές μυρίστηκαν τίποτα, ούτε συμμαθητές ομολόγησαν πράγματα που τα ζούσαν, αλλά ούτε και ο Διευθυντής της Σχολής, ο οποίος όπως ελέχθη, αντιμετώπισε παράλληλη συμπεριφορά από κάτι Κρητικόπουλα. Αλλά με την προτροπή Κρητικού Βουλευτού, δεν έδωσε συνέχεια σε κάποιο παλαιότερο συμβάν;…..
Όλοι μας είμαστε Υπεύθυνοι μία τέτοιας κατάστασης. Σαν γονείς πετύχαμε μόνο εάν τα παιδιά μας,  μας βλέπουνε σαν φίλους και όχι σαν κριτές τους!
Εύχομαι να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν Παραδειγματικά! Η Σχολική και οποιαδήποτε άλλης μορφής Βίας σε παιδιά Οφείλουμε να την εξαφανίσουμε από την Ζωή μας. Μόνο τότε, θα μπορούμε να πούμε πως η Κοινωνίας μας εξελίσσεται Θετικά!
Το Οικονομικό με προσπάθειες διορθώνεται. Ο ψυχισμός του Παιδιού και γενικά των Ανθρώπων Ποτέ!...