Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ασυνείδητο πισωγύρισμα!


SYNC BLOGS


Σήμερα το πρωϊνό μου ήταν λίγο ασυνήθιστο! Ξαφνιάστηκα πολύ με ένα ρεπορτάζ σε τηλεοπτικό κανάλι, όπου ούτε λίγο, ούτε πολύ,  έδειξε εικόνες από την συγκέντρωση χιλιάδων Μουσουλμάνων οικονομικών μεταναστών σε πλατείες της Αθήνας, που προσεύχοντο ομαδικά. Αυτό δεν μου ήταν καθόλου περίεργο. Γεννήθηκα μέσα σε  τέτοιες εικόνες. Γαλουχήθηκα  έτσι, όπως γεννήθηκα και  ζούσα μεταξύ Μουσουλμάνων. Και αυτή ήταν η αιτία που με στενοχώρησαν μερικές απόψεις Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι καυτηρίαζαν την κατάσταση αυτή. Αλλο πράγμα ήταν αυτό να το ακούω καμμιά φορά και άλλο πράγμα να το βλέπω να  το υποστηρίζουν μερικοί, ίσως αρκετοί Έλληνες γηγενείς το παράδοξο  του πράγματος. Το να μην σέβονται δηλαδή την Θρησκεία του  άλλου. Όλοι γνωρίζουν πως πάει πολλά χρόνια, που στην Ελλάδα συνεχώς συζητούμε αλλά δεν αποφασίζουμε το που και το πότε θα επιτρέψουμε την λειτουργία ενός Τζαμιού (χώρου λατρείας της Θρησκείας),  τουλάχιστον σε κάθε μεγάλη πόλη. Όπου  και η συγκέντρωση των Μωαμεθανών (εννοείται πως τα  ίδια πρεσβεύω για όποιαδήποτε Θρησκεία), είναι μεγάλη. Από ότι άκουσα  οι νόμιμοι στην Ελλάδα Μουσουλμάνοι από διάφορα κράτη ξεπερνούν τους 500.000 άτομα, ενώ αυτοί που ευρίσκονται σε ελεγχόμενους οικισμούς, μετρούν τα 250.000 άτομα. Αν υπολογίσουμε στο περίπου τον άγνωστο αριθμό των αδήλωτων και παράνομων Μουσουλμάνων, ο αριθμός θα μας εκπλήξει σίγουρα.
Το ότι η Ελλάδα είναι μία είσοδος προς τη Ευρώπη γι' αυτούς που προέρχονται από Αφρική και Ασία, το ότι ακόμα και Έλληνες, όπως και άλλοι ξένοι όπως π.χ. Τούρκοι εκμεταλλεύονται  την μεταφορά τους με απάνθρωπα μέσα και εκμετάλλευση απέραντη είναι πράγματα που κανένας μας δεν μπορεί να τα διαψεύσει. Το γιατι επίσης προσελκύσαμε πολύ περισσότερους από ότι χρειάζομαστε (γιατί αναμφίβολα χρειαζόμαστε ξένους εργάτες) , αυτό εναπόκειται στο ανοργάνωτο μια ζωή Κράτος, το οποίο δεν μπόρεσε  ποτέ (κατά την ταπεινή μου γνώμη) να επιβάλλει την Τάξη και να επιδιώξει την Πειθαρχία, αφού βέβαια θα έχει κατορθώσει να μας πείσει με την αποτελεσματικότητά του.
Και θεωρώ πολύ γελοίο, να επιδιώκουμε επενδύσεις από Αραβικά Κράτη από την μία και από την άλλη, να μην σεβόμαστε ΤΙ ;....την ίδια την Θρησκεία τους. Και μόνο αυτό αποδεικνύει την Ελαφρότητα της σκέψης μας......
Καί βέβαια Κανείς δεν λέει πώς είναι σωστό αυτοί οι άνθρωποι να  γεμίζουν πλατείες και να κλείνουν και δρόμους, για να προσευχηθούν. Εμείς όμως τι κάναμε γι' αυτό;....Σκεφθήκαμε καθόλου το πρόβλημα, το οποίο και μας εκθέτει σήμερα σε όλον τον λεγόμενο Πολιτισμένο Κόσμο γι' αυτήν μας την  ΑΠΡΑΞΙΑ για προβλήματα τελείως  ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ;....
Θυμάμαι στην Αίγυπτο και συγκεκριμμένα στην Ισμαηλία ( όπου και εγεννήθηκα), το με  πόσο σεβασμό οι ξυπόλητοι Αιγύπτιοι της εποχής εκείνης, οι περισσότεροι βέβαια Μουσουλμάνοι,  παρακολουθούσαν τις εκδηλώσεις μας της Ανάστασης του Πάσχα και των Χριστουγέννων! Θυμάμαι και δεν θα το ξεχάσω ποτέ μου πως μας ζητούσαν την Ιερή Φλόγα της Ανάστασης και άναβαν και αυτοί τα κεριά τους! Ζούσαν μαζί μας τις  Ιερές στιγμές μας. Δεν το έκαναν όλοι τους. Πολλοί όμως ήταν αυτοί που ακολουθούσαν και τον Επιτάφιο και παρακολουθούσαν την όλη Ιεροτελεστία όποιων Θρησκευτικών μας εκδηλώσεων. Μόνο εάν τέτοιες εικόνες ζήσεις, δεν μπορείς σήμερα να μην στενοχωριέσαι για αυτά που βλέπεις και ακούς γύρω από τέτοια θέματα.
Και ειδικά εμείς οι Έλληνες ας μην λησμονούμε πως είμαστε από τους λαούς οι οποίοι  μετανάστευσαν σε ξένα κράτη περισσότερο από πάρα πολλούς λαούς.
Σε όλα αυτά τα Κράτη που πήγε ο  Έλληνας, δεν του αρνήθηκε κανείς τις Εκκλησίες του. Τα σχολεία του, την Παράδοσή του. Εμείς πως τότε συμπεριφερόμαστε; Ας το σκεφτούμε αυτό φίλοι μου, όσοι έχετε αντίθετη άποψη.  Και εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσω, πως είναι ανεπίτρεπτο Η Ελληνική Πολιτεία να επιτρέπει να γίνονται οι γειτονιές της Αθήνας η άλλης πόλης, κέντρα του εγκλήματος γεμάτα  φόβο και εκμετάλλευση. Αυτό όμως είναι Ευθύνη της Πολιτείας. Άλλο πράγμα ο Σεβασμός στον Άνθρωπο και τελείως άλλο πράγμα πίσω από τον Άνθρωπο να κρύβεται με θράσος ο παράνομος, ο εκμεταλλευτής, ταλαιπωρώντας και υποβιβάζοντας την Ποιότητα Ζωής των κατοίκων μιας περιοχής.
Αυτό ας το προσέξουν οι όποιοι αρμόδιοι και ας αφήσουν τις πολιτικολογίες και τις εγκληματικές ψηφοθηρίες...........