Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΠΕΡΙ "ΜΑΝΩΛΑΔΩΝ" ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ!


Με αφορμή το, τραγικό και πολύ θλιβερό έγκλημα κατά εργατών μεταναστών, από μεγαλοπαραγωγό φράουλας της περιοχής,  ελπίζουμε αυτή την φορά, να εξιχνιάσει η Δικαιοσύνη και ν’ αποδώσει παραδειγματικές ποινές στους απάνθρωπους πιστολάδες της περιοχής. Το  κακό παρελθόν της περιοχής δεν το διασφαλίζει αυτό, γιατί από χρόνια είναι γνωστές οι παρανομίες και οι κτηνωδίες, εις βάρος ανθρώπων, αλλά δεν μίλαγε κανείς!....Παράλληλα όμως με το γεγονός αυτό, είμαστε, όλοι μας υποχρεωμένοι, τώρα πια, να δούμε το πρόβλημα αυτό σε όλο του  το μέγεθος. Το οποίο, δεν αφορά μόνο την περιοχή της Μανωλάδας, αλλά  γενικά όλη την Περιφέρεια, όπου χρησιμοποιούνται αλλοδαποί μετανάστες. Γιατί  υπάρχουν και άλλα αγροτικά προϊόντα  που χρειάζονται και καλλιέργεια  και συγκομιδή. Είναι άλλωστε γνωστό αυτό. Εμείς συνεχώς διαμαρτυρόμαστε πως «οι ξένοι μετανάστες (κακοποιοί), μας παίρνουν τις θέσεις εργασίας! «Να φύγουν» φωνάζουν πολλοί, « αυτοί οι  αλλόθρησκοι»! Εκείνο που δεν μας λένε, είναι το ποιοι, θα καλύψουν αυτές τις θέσεις εργασίας και πως θα  ορθοποδήσει η Αγροτική και Κτηνοτροφική Παραγωγή. Θα ήταν ευχής έργον, να είχαμε μία πολύ διαφορετική νοοτροπία, σχετική με την  ζωντάνια της Πατρίδας μας, την οποία θα την βασίζαμε 100%, στους Έλληνες εργάτες της Γης. Οι πολιτικοί μας τόσα χρόνια, δεν εργάστηκαν ποτέ σοβαρά, για την Ανάπτυξη της Περιφέρειας σε Αγροτικά η Κτηνοτροφικά προβλήματα. Την άφησαν γυμνή και αυτή αφέθηκε στις δυνατότητες του κάθε ιδιώτη, που προσπάθησε να ζήσει στην γη του. Τα παιδιά του όμως «ονειρεύτηκε» να τα σπουδάσει γιατρούς, η δικηγόρους, για να μην ζήσουν και αυτά  την πολύ δύσκολη αγροτική ζωή. Μην γνωρίζοντας βέβαια τις χιλιάδες των  ανέργων γιατρών και δικηγόρων, ακόμα και στις λεγόμενες «καλές» εποχές όπου η υπερκατανάλωση στηρίχτηκε επάνω σε ένα ατέλειωτο χρέος! Που σήμερα μας σφίγγει τον λαιμό και μαζί με ένα σωρό Διαφθορά και Κακοδιοίκηση αλλά και  μία υπέρ πάντων εγκληματική Ψηφοθηρία, μας οδήγησαν εκεί που μας οδήγησαν.
Το πρώτο μέλημα ενός σοβαρού Κράτους θα έπρεπε να είναι, η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη εκμετάλλευση των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων. Έτσι ώστε να μπορέσει ο αγρότης να κρατηθεί, αυτός και η οικογένειά του στην περιοχή. Και όχι να φύγει στην πόλη. Είμαστε ίσως η μοναδική χώρα στον Κόσμο που, ο μισός πληθυσμός της, ευρίσκεται στην Πρωτεύουσα. Αυτό και μόνο δείχνει την Προχειρότητα της Σκέψης και Δράσης των Διοικούντων την χώρα. Εάν λοιπόν υπήρχε σοβαρό σχέδιο με εμπεριστατωμένη μελέτη, όλες οι «Μανωλάδες» στην Ελλάδα, θα διέπονταν, από κανόνες Ανάπτυξης και όχι Εκμετάλλευσης. Με τελικό εκμεταλλευόμενο, το ίδιο το Κράτος (δηλαδή τους Έλληνες πολίτες), αφού οι εκμεταλλευόμενοι την γη,(αφορά εκείνους που παρανομούν) δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, ούτε στους εργάτες τους αλλά και ούτε και στα διάφορα ταμεία του Κράτους!
Σε μία τέτοια Ελλάδα, πάρα πολλοί  μετανάστες, θα φεύγανε από μόνοι τους. Η μάλλον δεν θα την προτιμούσαν αφού θα γνώριζαν την κατάσταση. Ας το παραδεχτούμε λοιπόν! Εμείς τους ενθαρρύναμε, να έλθουν να μείνουνε, για να τους εκμεταλλευτούμε!....
Ο Λαός δε γενικά, θα καταλάβαινε, πως για τα παιδιά της Υπαίθρου, τα οποία  σε ένα οργανωμένο εργασιακό Περιβάλλον, αφού βρίσκουν εργασία  σε οργανωμένες  μεγάλες Αγροτικές και Κτηνοτροφικές επιχειρήσεις, δεν θα ντρέπονταν, αλλά αντίθετα θα αισθάνονταν πολύ ποιο καλά. Η Πολιτεία είναι εκείνη, η οποία θα παρότρυνε τους αγρότες, να οργανωθούν, θα τους βοηθούσε με ειδικά προγράμματα και πολλά άλλα μέσα. Βοηθώντας το περιβάλλον στο χωριό, να παρέχει τις βασικές ανάγκες της Καθημερινότητας των κατοίκων. Προσπάθεια, που και βέβαια θα κρατούσε χρόνια……Και κανένας πια αγρότης-παραγωγός, δεν θα άφηνε την γη του για να γίνει έμπορος εισαγόμενων αγροτικών προϊόντων.
Ζούμε καθημερινά τις Λαϊκές Αγορές, όπου οι περισσότεροι είναι έμποροι και όχι παραγωγοί.
Από τις τιμές το καταλαβαίνεις…….
Ας προσγειωθούμε λοιπόν και ας προσπαθήσουμε όλοι μας, να εργασθούμε πια για την επιβίωσή μας σε γερά θεμέλια. Επικεντρώνομαι στην Γεωργία και την Κτηνοτροφία, γιατί εκτός του ότι, είμαστε χώρα βασικά Αγροτική και Κτηνοτροφική, έχουμε κάθε χρόνο  ν’ αντιμετωπίσουμε, τα εκατομμύρια των τουριστών μας. Που αποτελούν, μαζί με τον τεράστιο αριθμό των εμπορικών μας πλοίων, τις δύο μεγαλύτερες «πηγές οικονομικού αίματος» στην Οικονομία μας. Είναι μεγάλη Ανάγκη κάποια στιγμή να αξιωθούμε, να μπορούμε να καλύπτουμε τις περισσότερες από τις διατροφικές ανάγκες των επισκεπτών μας. Και αυτό κατά ένα τρόπο, θ’ αυξήσει τις εξαγωγές των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών προϊόντων μας, αφού θα γίνεται «επί τόπου εξαγωγή και κατανάλωση»!
Η εξάλειψη του φαινόμενου των «Μανωλάδων» στην Ελλάδα, δεν θα λύσουν, το μέγα πρόβλημα της Ανεργίας, που μας μαστίζει. Θα το μειώσει μερικώς, αλλά ορθολογικά και χρήσιμα. Πολύ περισσότερο χρήσιμα ειδικά για τους νέους (παιδιά αγροτών), τα οποία σήμερα, χωρίς αρκετά εφόδια παιδεύονται, μακριά από  το Περιβάλλον που τους ανήκει! Κανείς δεν υποστηρίζει, πως ένας νέος σήμερα που ήδη ζει στην πόλη, άσχετα με πόσα εφόδια, θα πάει εύκολα στην επαρχία, από όπου προέρχεται. Πρέπει πρώτα να πεισθεί, πως η κατάσταση άλλαξε με πολύ δυσκολία. Και πως στην Αθήνα μέσα τα πράγματα δεν είναι πια τα ίδια. Θα κάνει σύγκριση και θ’ αποφασίσει.
Στην Πολιτεία ανήκει η Ευθύνη, να οργανώσει την Επαρχία. Υπάρχουν ήδη μοντέλα Ιταλίας, Γαλλίας κ.λ.π…..Κάποιος φίλος μου ανέφερε το μοντέλο των Κιμπούτς στο Ισραήλ. Όπου κανείς δεν ντρέπεται, που εργάζεται στην Γη.
Υπάρχει τρόπος, υπάρχει Ανάγκη. Εκείνο που δεν γνωρίζω αν θα υπάρξει ποτέ, είναι η Βούληση των Πολιτικών μας. Να εργαστούν πολύ σοβαρά για την χώρα!.............