Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΝΟ ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!



SYNC BLOGS


Με αφορμή την συγκέντρωση αγροτών από τις περιοχές της Βοιωτίας και Ευβοίας, στην πλατεία  Συντάγματος και στην συνέχεια την  δωρεάν διάθεση 25 τόνων καρότων και κρεμμυδιών, στους πολίτες της Αθήνας, πρέπει να σημειώσω τα παρακάτω:
1)    Είναι πολλά τα χρόνια, στα οποία οι εκάστοτε κυβερνήσεις, κώφευσαν στο τεράστιο αυτό πρόβλημα της ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα των περιοχών Βοιωτίας και Ευβοίας, από απόβλητα των διαφόρων εργοστασίων.
2)    Μέχρι σήμερα δημοσιεύονται άρθρα στο διαδύκτιο,  στα οποία διαφαίνεται καθαρά η σιωπή των υπευθύνων της όποια κυβέρνησης. Όπου με δυσκολία  μεν παραδέχονται πως υπάρχει «κάποιο» πρόβλημα, αλλά που  από αυτό δεν κινδυνεύουν ούτε οι κάτοικοι των περιοχών αυτών αλλά ούτε και οι καταναλωτές των αγροτικών προϊόντων, που παράγονται σε αυτές.
3)    Με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να υπάρχει μία έλλειψη από τελική υπεύθυνη ενημέρωση, τόσο  για τους κατοίκους  όσο και για  τους καταναλωτές.
4)    Στην ουσία δηλαδή υπάρχει Κενόν Υπεύθυνου κράτους σε τεράστιο θέμα Υγείας! Όπως επί πλέον υπάρχει και θέμα ζημίας των αγροτών των περιοχών αυτών, αφού, φαντάζομαι πως αρκετοί πολίτες θ’ αποφεύγουν να καταναλώνουν προϊόντα που παράγονται στις αμφισβητούμενες αυτές περιοχές.
5)    Έχομε δηλαδή και τεράστια οικονομική ζημία  αγροτών μας των περιοχών αυτών, σε εποχές, που η Κρίση στενεύει και τα περιθώρια  ακόμα πιο πολύ.
Αυτό Πρέπει να σταματήσει το συντομότερο. Η Πολιτεία μέσα σε όλα τα καθήκοντά της, που δεν είναι μόνο το προβληματικό «Μνημόνιο», είναι υποχρεωμένη να έχει επί τέλους Ευαισθησία σε προβλήματα Υγείας! Δεν μπορεί σε όλα μας τα προβλήματα  και να απέχει και να τα αναβάλει επί δεκαετίες. Εδώ ούτε το ΔΝΤ, ούτε η κα Μέρκελ μας φταίει! Ο κακός μας εαυτός ΦΤΑΙΕΙ!.....Να το δούμε λοιπόν αυτό…….
Πρέπει όμως να σημειώσω, πως ακούστηκε στο Σύνταγμα, εάν δεν κάνω λάθος, πως υπάρχει σχέδιο από εισαγωγείς αγροτικών προϊόντων, να δυσφημίσουν τα Ελληνικά Προϊόντα με την ευκαιρία της περίπτωσης ρύπανσης από τον Ασωπό ποταμό, για να ενισχύσουν την δική τους δραστηριότητα.
Το θέμα λοιπόν έχει και άλλες πιθανές διαστάσεις και χρήζει μιας ξεκάθαρης τεκμηριωμένης ενημέρωσης. Δηλαδή να πούνε την Αλήθεια όποια και αν είναι αυτή. Άλλωστε μόνο οι Αλήθειες από τώρα και στο εξής, θα μπορέσουν να βοηθήσουν σωστά αυτήν την άμοιρη χώρα.
Θα ήθελα όμως να κάνω και μία δεύτερη παρατήρηση. Σεβόμενος απόλυτα τα συμφέροντα των αγροτών, όπως και την διασφάλιση της Υγείας των Ελλήνων καταναλωτών, νομίζω πως κάποτε Πρέπει να πάψουμε να διαλέγουμε την πλατεία Συντάγματος, για να εκφράσουμε κάποιο αίτημά μας! Ας αφήσουμε αυτόν τον χώρο που θέλουμε δεν θέλουμε, είναι το κέντρο της Αθήνας.   Το οποίο και βρίσκεται εκτεθειμένο στα μάτια όλου του Κόσμου! Η Ελλάδα βρίσκεται σε τόσο υποβαθμισμένο παγκόσμιο επίπεδο σήμερα, που δεν χρειάζεται, εμείς οι ίδιοι, να το διογκώνομε παραπάνω. Υπάρχουν και αλλού πλατείες και αλλού δρόμοι για να προσφέρουμε πράγματα και να υποστηρίξουμε τις θέσεις μας. Εάν τώρα το κτίριο της Βουλής, είναι αυτό που ορίζει την επιλογή, όλοι μας γνωρίζουμε πως τα παράθυρά της από την πλευρά της πλατείας είναι ολόκλειστα. Άρα μόνο τα ξένα κανάλια διευκολύνουμε άνετα στο να δημιουργήσουν θέματα.
Όσον αφορά δε ορισμένους πολίτες, οι οποίοι δεν είχαν καμία ανάγκη, να πλησιάσουν αυτούς τους πάγκους, αλλά διακατέχονται πάντα από το σύνδρομο του «τζάμπα», θα τους έλεγα πως: αφήστε τον χώρο ελεύθερο για όλους εκείνους, οι οποίοι πραγματικά έχουν ανάγκη. Εσείς…λίγο ντροπή! Μόνο αυτό

Σημ: Και για να μην ξεχνιόμαστε πάντα  οι δανειστές μας, να θυμούνται πως οι Έλληνες συνεχώς και αδιαλείπτως, θα περιμένουν να καταβληθούν οι αποζημιώσεις πολέμου εκ μέρους της Γερμανίας! Όπως επίσης θα περιμένουν τα Ελληνικά Μάρμαρα του Παρθενώνα να γυρίσουν εκεί που αρμόζουν....δηλαδή στην θέση τους!
Να φροντίσουν επίσης, να διασφαλίσουν ΑΠΟΛΥΤΑ τα Εθνικά μας Σύνορα και από ξένες διεκδικήσεις, αλλά και από τις μάζες των οικονομικών μεταναστών. Γιατί εμείς νομίζουμε πως τα σύνορά μας είναι και σύνορα, αλλά και η είσοδος  προς  Ευρώπη! Εάν δεν είναι να μας το πούνε ευθέως! Αυτά όλα τα περιμέναμε να τονίζονται και να ζητούνται από τους πολιτικούς μας!....Δυστυχώς όμως αυτοί ενδιαφέρθηκαν με το αζημίωτο για τα "σύνορα" των κομμάτων τους!... μόνο