Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ....ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ;........



SYNC BLOGS



Είναι τελείως τρελό (για μένα πάντα), αυτό που συμβαίνει τόσα και τόσα χρόνια στην χώρα μας, με τις καταλήψεις των Σχολείων, Πανεπιστημίων και διαφόρων Κρατικών κτιρίων. Είναι τελείως αδιανόητο. Τι σημαίνει κατάληψη Δημόσιου κτιρίου;….Με ποιο δικαίωμα μαθητές, σπουδαστές αλλά και άλλοι σίγουρα εμπλεκόμενοι στο πρόβλημα, γράφουν ολόκληρο τον Λαό  στα παλιά των υποδημάτων τους. Η περιουσία αυτή είναι περιουσία του Ελληνικού Λαού!Γιατί τελικά ο Λαός πληρώνει  συνέχεια την ζημιά. Και κάθε χρόνο ακούμε σχετικά με τα σχολεία, το ίδιο πρόβλημα. Στην Καλλιθέα άκουσα πως σε ένα Λύκειο, αφού έγινε κατάληψη, μαθητές και μαθήτριες ειρωνευόντουσαν τις καθηγήτριες και τους καθηγητές, οι οποίοι παρέμεναν εκτός του χώρου του σχολείου. Και μάλιστα εκφραζόντουσαν με ποταπό τρόπο. Μέσα δε να γίνονται καταστροφές, αλλά και «πάρτι» με ποτά και διάφορα….Μία απαράδεκτη κατάσταση. Ακούσαμε και για Υπουργεία, όπου δεν μπόρεσαν να μπουν στα γραφεία τους ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε και οι προϊστάμενοί τους!....
Αυτά τα πράγματα δεν συμβαίνουν καθόλου στα κράτη της Ευρώπης, τουλάχιστον τ’ ανεπτυγμένα! Ούτε μία γραμμούλα δεν χαράζουν στους τοίχους των σχολείων τους οι     μαθητές. Άλλο τόσο οι φοιτητές! Όσο για Κρατικές υπηρεσίες (υπουργεία κ.λ.π.) ούτε λόγος να γίνεται. Γιατί αυτό;……Γιατί εμείς οι Έλληνες δικαιούμαστε να προβαίνουμε σε τέτοιες κατάπτυστες συμπεριφορές;….Αυτοί είναι οι απολίτιστοι και εμείς οι πολιτισμένοι;.. Ας ερωτηθούμε!
Είμαστε τόσο επιπόλαιοι, ώστε να μην σεβόμαστε την Κοινωνία μας;….
Σίγουρα υπάρχουν πολλά προβλήματα και ευθύνες τεράστιες των Διοικούντων εδώ και πάρα πολλά χρόνια αυτήν την άμοιρη χώρα. Αυτό όμως δικαιώνει μερικούς, να συμπεριφέρονται διαλυτικά σε αυτόν τον τόπο;  Τον οποίο από την μία οι πολιτικοί και από την άλλη, αυτή ακριβώς η αντίδραση, όλων αυτών οι οποίοι υποστηρίζουν όλα αυτά τα κακώς κείμενα διέλυσαν την χώρα μας. Αλίμονο εάν αρχίσουμε να λύνουμε τα σοβαρά προβλήματά μας, με τέτοιες συμπεριφορές. Ακούω και βλέπω βουλευτές και μέσα στην Βουλή να υποστηρίζουν αυτήν την κατάσταση. Ακόμα και από εκείνους που αντιπροσωπεύουν το ΚΚΕ. Λες και στα κομμουνιστικά τότε κράτη, μπορούσαν να φερθούν με έναν τέτοιο τρόπο! Ας αφήσουν πια την πιπίλα του αποτυχημένου παρελθόντος. Όπου δεν τολμούσε να κουνήσει φύλο!...Και τώρα κόπτονται δήθεν για την      ελευθερία του ατόμου και την Δικαιοσύνη. Σε αυτούς λοιπόν, αλλά και σε όποιους  άλλους επικροτούν τέτοιες μηδενιστικές  συμπεριφορές, επιθυμώ πολύ να τους τονίσω τα παρακάτω:
Αυτά τα χρόνια η Ελλάδα και με δική της ευθύνη (των πολιτικών της) και με την διεθνή επί πλέον συγκυρία της Διεθνούς Οικονομικής Κρίσης, βρίσκεται στο στόχαστρο του Κόσμου. Και σαν Κράτος και σαν Λαός! Τώρα είναι η ώρα για την Σωτηρία της Χώρας μας. Μας παρακολουθούν όλοι οι Λαοί! Βεβαίως και πολύ κακώς  χρωστάμε τόσα πολλά! Βεβαίως και Πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να βρεθούν οι ένοχοι! Προέχει όμως η έξοδος της χώρας από τον μεγάλο κίνδυνο. Ήδη η κατάσταση είναι φρικτή (Ανεργία, πάγωμα Αγοράς, διάλυση Κοινωνικού Ιστού)! Ας μην διογκώνουμε τα προβλήματα με την έως τώρα συμπεριφορά και νοοτροπία της απόλυτης Καταστροφής! Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του! Ας ΕΝΩΘΟΥΜΕ έστω περιστασιακά, τώρα στην μεγάλη ανάγκη! Όλοι μας διατυμπανίζουμε πως είμαστε πατριώτες! Ας το δείξουμε, λοιπόν Τώρα που η χώρα μας το χρειάζεται!
Αυτή είναι η απόλυτα ταπεινή μου γνώμη. Εκπεφρασμένη ελεύθερα από κάθε κομματική η πολιτική επιρροή η υποχρέωση, που θα μπορούσε να επινοήσει κάποιος!

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου