Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Α Π Ο Ρ Ι Ε Σ.........



SYNC BLOGS



Τις  τελευταίες ημέρες, έχουμε ζήσει ασυνήθιστες πολιτικές καταστάσεις, στον βαθμό, που μας γέμισαν σχεδόν με αγωνία. Αγωνία γιατί υπήρχε ένα διάχυτο αίσθημα πολύ σοβαρού κινδύνου για την χώρα! Από τις γνωστές συνεχείς και ατέλειωτες διαβουλεύσεις, ασυμφωνίες, μικροκομματικές πρακτικές, αλλά και μία ανεπανόρθωτη έκθεση της Πατρίδας στα μάτια των υπολοίπων χωρών της Ευρώπης αλλά και του Κόσμου. Μετά από μεγάλη καθυστέρηση επήλθε επιτέλους μία συμφωνία 3 κομμάτων και ηρεμήσαμε για την ώρα τουλάχιστον.
Εκείνο το οποίο επιθυμώ να σημειώσω, είναι μερικά ερωτήματα που μου γεννήθηκαν (και μάλλον το ίδιο θα συνέβηκε και σε πολλούς άλλους πολίτες), μετά από όλη αυτήν την παρουσία των 2 πολιτικών δυνάμεων της χώρας υπό την μπαγκέτα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Όλη αυτήν την κατάσταση, όπως πάντα την μεγέθυναν τα ΜΜΕ, δημιουργώντας ένα αίσθημα  συνεχιζόμενου πανικού στην υπόλοιπη Ελληνική Κοινωνία! Η κύρια  Ευθύνη όμως για την  απαράδεκτη αυτή κατάσταση, ανήκει στους συμμετέχοντες πολιτικούς. Είμαστε βέβαια τελείως ασυνήθιστοι σε συνεργασίες σοβαρές μεταξύ των κομμάτων. Η εικόνα όμως αυτή, τούτη την ώρα της ευθύνης, απέδειξε περίτρανα, πως δυστυχώς η χώρα μας δεν είναι ικανή καθόλου να αντιμετωπίσει μία σοβαρή κρίση. Και αυτό γιατί, εκείνο  με το οποίο καταγίνονται οι πολιτικοί μας και το γνωρίζουν αυτό να το κάνουν πολύ καλά μέχρι εκνευρισμού μας, είναι η Μικροπολιτική και η Μικροκομματική απασχόληση, έκφραση και δράση!
Και είναι έτσι που μου δημιουργήθηκαν διάφορα ερωτήματα, τα οποία και θα παραθέσω. Όχι σαν απλή κριτική (που είναι πάντα ένα εύκολο σπορ στην Ελλάδα γενικά),αλλά για να καταλάβω το πώς σκέπτονται σήμερα το 2011 οι πολιτικοί μας. Δεν θα έχω τις απαντήσεις τους σίγουρα, αλλά μέσα στο μυαλό μας ίσως βρεθούν αυτές από μόνες τους. Περίεργο αλλά το μόνο δυνατό. Και εξηγούμαι:
Πως είναι δυνατόν να μείνω ήσυχος για την όποια  σοβαρή συμφωνία συνεργασίας της μεικτής αυτής  Νέας Κυβέρνησης, υπό την καθοδήγηση, ενός Πρωθυπουργού πεπειραμένου ειδικού Οικονομολόγου, γνωστού παγκοσμίως για την αποτελεσματικότητά του, όταν:
1)Η Αξιωματική Αντιπολίτευση σε κάθε ευκαιρία τονίζει πως δεν «συμμετέχει σε αυτήν την Κυβέρνηση, αλλά απλά συμπαρίσταται!
2)Επί πλέον δεν δέχεται να εγγυηθεί ενυπογράφως την συμφωνία της 28ης Οκτωβρίου, αλλά συμφωνεί με την πραγματοποίηση του στόχου αυτού. Δηλαδή την πραγματοποίηση αυτής της συμφωνίας!.....Και αυτή η στάση εξηγείται πως αποφασίστηκε για λόγους Αξιοπρέπειας του Κόμματος! Και αναγκάζομαι να ερωτήσω: Που κρυβότανε η Αξιοπρέπεια όταν σε προηγούμενες Κυβερνήσεις, γνώριζαν το πόσο χρωστάει το Κράτος σε δάνεια και ειδικά σε τόκους;….Κανένας πολιτικός δεν μας είπε ποτέ, το πόσο χρέος έχουμε με λεπτομέρειες. Κατά τα άλλα είχαμε Διαφάνεια!!! Τώρα το πως «δένουν» όλα αυτά μεταξύ τους, ο καθένας ας το σκεφτεί…..
3)Επί πλέον επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία, πως αιτούσε επιμόνως την απομάκρυνση του τέως Πρωθυπουργού και τον ορισμό της 19ης Φεβρουαρίου, ως ημέρα εκλογών.
«Με αυτόν τον τρόπο, απομακρύναμε τον επικίνδυνο Πρωθυπουργό και ορίσαμε εκλογές, έτσι ώστε ο Λαός ελεύθερος, να μπορέσει να εκδηλώσει δια της ψήφου του την επιλογή για τον καλύτερο! Έτσι εμείς πιστεύουμε πως θα σωθεί η χώρα!
Εγώ σήμερα βλέπω πως ο μεν Πρωθυπουργός απομακρύνθηκε, αλλά η νέα Κυβέρνηση Συνεργασίας κατά 80% είναι ΠΑΣΟΚ! Και μάλιστα από τα κορυφαία στελέχη του Κόμματος. Είναι όντως αυτοί οι οποίοι παρ’ όλο το λίγο καλό αποτέλεσμα, που έφεραν, πρέπει να παραδεχτούμε πως εργάστηκαν στις χειρότερες συγκυρίες και αγωνίστηκαν αρκετά, σε σχέση με άλλες Κυβερνήσεις. Να μην ξεχνάμε πως ουδέποτε πολιτικοί Έλληνες είχαν πείρα για τέτοια προβλήματα, απλά γιατί ποτέ κανένας δεν φρόντισε να μην δημιουργηθούν στο σημείο που έγιναν, τέτοιου μεγέθους προβλήματα. Έγκαιρα κανένας πολιτικός από οποιοδήποτε κόμμα δεν ανέφερε καμία λύση. Όλες οι λύσεις βρέθηκαν εκ των υστέρων!...Από μακριά….όλα φαντάζουν εύκολα……   
4)Κανόνισε δε να μην συμμετάσχουν στην Κυβέρνηση αυτή της Συνεργασίας κανένα από τα κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ, με το αιτιολογικό πως έτσι δείχνει πως δεν συγκυβερνά! Απλά συμπαραστέκεται και παρακολουθεί!.. Όταν βέβαια  έχει ήδη κάνει στροφή 360 μοιρών, όταν εδώ και 2 περίπου χρόνια, δεν συμφωνούσε ΚΑΘΟΛΟΥ με το Μνημόνιο! Τώρα με αυτήν την στάση, θεωρεί πως η ΝΔ δεν φέρει καμία ευθύνη;…..
5)Από την πλευρά μου ερωτώ όλους τους εμπλεκόμενους:
Αφού πιστεύουν και συμφωνούν σε αυτό όλοι (και καλώς το πιστεύουν), πως τώρα μόνο ένας τεχνοκράτης ειδικός στα Οικονομικά και Διεθνώς γνωστός, μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από το μεγάλο της κίνδυνο, ΓΙΑΤΙ με την ίδια λογική, όταν κυβερνούν σε πόστα ειδικά όπως τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ενός Κράτους, δεν επιλέγουν τεχνοκράτες;……Ως γνωστόν εάν «το ταμείο είναι μείον» καμία μα καμία κομματική θεωρία (Καπιταλισμός, Κομμουνισμός, Σοσιαλισμός κ.λ.π.), δεν μπορούν να σταθεί. Απλώς ερωτώ…
6)Και τώρα μία ερώτηση στην Αριστερά γενικά.
Έτσι που αυτήν την ώρα, έχει διαμορφωθεί αυτή η πολύ κακή οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, τι εννοούν με το «να φύγουμε από την Ευρώπη και το ευρώ;»Το πιστεύουν αυτό πραγματικά;…Δηλαδή πιστεύουν, πως σήμερα οι Έλληνες θα μπορέσουν να ζήσουν όπως τους Κουβανούς, οι οποίοι με χίλια ζόρια (αδίκως σίγουρα) ζήσανε τόσα χρόνια…και τώρα σιγά-σιγά αναγκαστικά αλλάζουν, γιατί δεν το μπορούν πια αυτό να το ανέχονται;
Μιλάμε σήμερα για Κομμουνισμό, όταν αυτός έχει πια όχι εξαλειφτεί, αλλά έχει ξεχαστεί στο βάθος του παρελθόντος;….Να τονίσουμε βέβαια πως και ο Καπιταλισμός με την σημερινή του μορφή, έχει μεγάλη ανάγκη ριζικών αλλαγών! Αυτό να το δεχτώ οπωσδήποτε! Να δεχτώ επίσης, πως σήμερα ανά τον Κόσμο, ίσως να χρειαζόταν ένα Πολιτικό Σύστημα ενδιάμεσο. Που να διαθέτει μερικά βασικά Κοινωνικά χαρακτηριστικά για την ασφαλέστερη καθημερινότητα των Λαών. Και να περιέχει βέβαια μία Ελεύθερη αλλά με όρια Οικονομική Δράση των Λαών. Όρια που θα της απαγόρευαν να δράσει Ασύδοτα, όπως τώρα γίνεται. Αλλά να μιλάμε για Κομμουνισμό, την στιγμή που είμαστε θεατές επί πολλά χρόνια, για το τι κατάφεραν οι πολιτικοί μας, αλλά και οι πολίτες (ίδε απαράδεκτες συνδικαλιστικές δράσεις, άνευ ορίων) με το Δημόσιο, το οποίο το κατέστρεψαν ολότελα, παρασύροντας ολόκληρη την Κοινωνία στην καταστροφή;…Έχει κανείς μας διαφορετική αντίληψη για αυτό το κατάντημα της Δημόσιας Περιουσίας;… Έλεος…..
Για όλα αυτά, σήμερα πια είναι μία ευκαιρία (ίσως η τελευταία), για να ξεπεράσουμε την μεγάλη δυσκολία!
Τα κόμματα ας σκεφτούν γενικά πρώτα την σωτηρία  της χώρας από την πτώχευση (που ήδη έχει κτυπήσει την πόρτα μας-Τεράστια Ανεργία). Ας το προσέξουν αυτό ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ και η Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τα 2 αυτά κόμματα, που έσυραν με αναλογική ευθύνη την Ελλάδα έως εδώ! Γιατί ο Λαός δεν αντέχει πια άλλο. Χρειαζόμαστε ηρεμία, συνεργασία όλοι μαζί γιατί κανένας από μόνος του δεν μπορεί να σωθεί! Τα ακραία, οι απειλές και οι απαράδεκτες αυτοδικίες, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να συμπληρώνουν την καταστροφή μας! Εννοείται πάντα και συνεχώς πως εκείνοι οι οποίοι καταχράστηκαν τον Δημόσιο Πλούτο, ήρθε τώρα η ώρα να βρεθούν χωρίς καμία καθυστέρηση! Η Δικαιοσύνη καλείται να δράσει καίρια και αποτελεσματικά! Το «μάρμαρο» στην Ελλάδα πρέπει να πάψει να το πληρώνει μόνο ο εργάτης, ο υπάλληλος και ο μικροσυνταξιούχος!....Αυτή η αδικία είναι που δεν την αντέχει πια ο Λαός!.......Ας επαναλάβω πως ότι γράφεται πιο επάνω, είναι τελείως προσωπικές μου απόψεις, λανθασμένες η μη…………. Το άμεσο μέλλον θα δείξει!...  
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου