Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Λίγο ντροπή!.......

 Το  ατέλειωτο Κομματικό Τέρας   μας καταβροχθίζει καθημερινά!
Δεν μας αφήνει η καθημερινότητα, να ησυχάσουμε ούτε λεπτό!
Έχουμε μείνει θεατές για πολλά χρόνια, μιας θλιβερής εικόνας καταλήψεων χώρων της Παιδείας, σχολείων και Πανεπιστημίων, με τρομακτική ζημιά στην Εκπαίδευση, αλλά και στην διαμόρφωση μιας νοοτροπίας Πειθαρχίας, στα παιδιά μας. Για τα οποία Όλοι μας τονίζουμε πως ενδιαφερόμαστε για το καλύτερό τους. Και όμως συνεχίζουμε ν’ απουσιάζομε, εμείς οι γονείς, οι Βουλευτές μας, ολόκληρη η Πολιτεία!
Μιλάμε για τις καταλήψεις για πολλοστή φορά. Μία διαμάχη από χτες μεταξύ Βουλευτών ενός κόμματος και του Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Αθηνών, το αποδεικνύει χωρίς καμία δυσκολία.
Η είσοδος στα κτίρια και στους χώρους της Παιδείας, Οφείλει η Πολιτεία να διασφαλίσει, πως θα  χρησιμοποιηθεί από φοιτητές Πανεπιστημιακούς υπαλλήλους και καθηγητές και όποιον άλλον πολίτη που χρειάζεται μία συνεννόηση με τους υπευθύνους των σχολείων η Πανεπιστημίων. Τα κτίρια αυτά, είναι από τις πιο πολύτιμες Δημόσιες Περιουσίες, αφού σκοπό έχουν Μοναδικό την εξυπηρέτηση, το  υπέρτατο αγαθό του Λαού μας την Γνώση!
ΚΑΝΕΝΑΣ απολύτως ΚΑΝΕΝΑΣ, δεν έχει το δικαίωμα, να εκμεταλλευτεί την χρήση των χώρων αυτών για κομματικούς η άλλους σκοπούς! Οι χώροι της Παιδείας Οφείλει  να τους διατηρεί η Πολιτεία καθαρούς καλά συντηρημένους και ήρεμους για την πραγμάτωση του πολύ σοβαρού σκοπού. Της Εκπαίδευσης των Νέων μας! Όχι μόνο Επιστημονικά( Τεχνικά και Γραμματικά), αλλά και στην εμπέδωση μιας Νοοτροπίας Σεβασμού και Πειθαρχίας στην γενική Συμπεριφορά τους.
Αρκετά πια με τις εικόνες τους «μπάχαλου» και της Καταστροφής της Δημόσιας Περιουσίας! Αρκετά με την Ανοχή των Πρυτάνεων, στην αναταραχή των χώρων της Παιδείας! Αρκετά με την Ασύδοτη δήθεν Ελευθερία του Λόγου. Εδώ είδαμε «εγκληματικές» σκηνές με ρίψη μολοτώφ, μέσα από τους χώρους αυτούς και η Αστυνομία να μην επεμβαίνει, γιατί δεν μπορούσε, άκουσον –άκουσον από τον Νόμο του «Ασύλου» των Πανεπιστημίων. Παράλληλες εικόνες ακόμα και εφέτος ζήσαμε σε λίγα σχολεία με τις καταλήψεις από μαθητές που σίγουρα, παρασύρονταν από κόμματα, με κίνητρο την μη λειτουργία μαθημάτων και την απασχόληση  στα καφέ μπαρ της περιοχής. Υπήρξαν και  μερικοί γονείς, οι οποίοι σιγοντάριζαν με  φανατισμό τα κατορθώματα των κανακάρηδών τους!
Δεν άκουσα και δεν έμαθα από πουθενά (εκτός λάθους, αλλά και πάλι, δεν πρέπει να ήταν μαζική κίνηση)  εάν κινήθηκε κανένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κατά των καταλήψεων! Η απουσία τους κατ’ εμέ, ήταν αδικαιολόγητη!
Επιτέλους αυτά  να τελειώνουν! Οι Έλληνες Γονείς και Πολίτες (οι περισσότεροι σίγουρα) δεν δέχονται να πληρώνουν φόρους αβάσταχτους για μαθήματα που δεν γίνονται, για εγκαταστάσεις που καταστρέφονται και για κομματικά τερτίπια και ανταγωνισμούς, με  σκοπό την ψηφοθηρία (την Εθνική μας μέχρι τώρα Καταστροφή και Κατάντια)! Ας πάψουν λοιπόν όσοι από τους Βουλευτές δήθεν αγωνίζονται για την Ελεύθερη «δήθεν» Διακίνηση Ιδεών, να καταστρέφουν την Ελλάδα!
Η Δημοκρατία για την οποία δήθεν αγωνίζονται, έχει Όρια και δεν είναι Ασύδοτη! Η Πειθαρχία είναι όπλο του Λαού και όχι η καταπάτησή της που τον διαλύει, αφού διαλύει την ίδια την Πολιτεία .
Κλείνοντας θα ήθελα να θέσω και ένα πρόβλημα συνδικαλιστικό μαθητών και κηδεμόνων. Οι  συνδικαλιστικές συνελεύσεις των Δασκάλων και Καθηγητών, θα μπορούσαν να γίνονται εκτός οραρίου του Σχολείου και να μην επηρεάζουν αρνητικά τα μαθήματα. Το ίδιο θα έπρεπε να γίνεται και με τις Συνελεύσεις των μαθητών για εκλογές Πενταμελούς η Δεκαπενταμελούς οργάνου των μαθητών.
Για τα συνδικαλιστικά μας ενδιαφέρονται πρέπει να χρησιμοποιούν δικό τους  χρόνο και όχι σχολικό!        Έτσι θα συνειδητοποιήσουν πως δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται παραγωγικός χρόνος. Πράγμα που γίνεται στον υπόλοιπο Ιδιωτικό Τομέα! Κανένας δεν πληρώνει ώρες για αμέτρητες συνδικαλιστικές Συνελεύσεις! Το Δημόσιο Γιατί;……
Όταν επί πλέον μαθαίνω για τους μαθητές σχολείων (Γυμνασίων και Λυκείων), πως κατά την διάρκεια  καταλήψεων τις περισσότερες φορές, δεν καταλογίζονται ούτε οι απουσίες στους συμμετέχοντες μαθητές! Αυτό πως σας φαίνεται;…. Μοιάζει αυτό να γίνεται για  εκπαίδευση των μαθητών στην Απειθαρχία και την έλλειψη Σεβασμού στους Δημόσιους Χώρους!

Λίγη ντροπή!..............               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου