Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Μπορούμε να καταλάβουμε επί τέλους τι γίνεται;...

Κάθε μέρα που περνάει, τελειώνει, χωρίς να βγαίνει κανένα αποτέλεσμα! Μέχρι τώρα και επί 5 και χρόνια, πληρώναμε και πολύ  βαριά συνεχιζόμενες αυξήσεις φόρων. Όλοι  ανεξαιρέτως οι Αρχηγοί Κομμάτων, προ εκλογών διατυμπάνιζαν πως την λύση του Χρέους της Ελλάδας την είχανε στο τσεπάκι τους! Και όλοι τους είχαν πει ψέμματα! Φτάσαμε στο Αμήν και ο Λαός έδωσε την ψήφο του στην σημερινή Κυβέρνηση, ελπίζοντας και πιστεύοντας για μία άλλη φορά τις προεκλογικές υποσχέσεις. Σήμερα και κάθε μέρα μετά από 2 μήνες Διακυβέρνησης, δεν βγάζουμε συμπέρασμα. Ακόμα δεν έχουν καταλήξει στην ουσία σε συμφωνία με τους Δανειστές μας. Και αυτό γιατί, ενώ ξεκίνησαν κακώς επιθετικά και προσβλητικά, τώρα ηρέμησαν και τρέχουν να πετύχουν ένα μίνιμουμ ρευστότητας. Γιατί εθισμένοι, όπως φάνηκε από τις προεκλογικές υποσχέσεις και προσπάθειες, τους διέφυγε απαράδεκτα πως το να κάνεις τον "καμπόσο" στους ισχυρούς δυστυχώς, πρέπει πρώτα να είσαι εσύ Δυνατός! Αδύναμος και "καμπόσος" στην Ζωή δεν γίνεται!
Ακούμε πως είναι θέμα ημερών η αδυναμία του κράτους να πληρώσει τις υποχρεώσεις του στους Δανειστές. Και πως τις εσωτερικές ανάγκες του τις εκπληρώνουν με το παραπάνω. Αφού όμως αφαιρούν κεφάλαια από Οργανισμούς Ταμεία κ.λ.π. δημιουργώντας μία ασφυξία στην Αγορά!
Αν αυτό λέγεται επιτυχία, της μέχρι τώρα Διαπραγμάτευσης η οποία διακρίνεται από μία για πρώτη φορά Αξιοπρέπεια, τότε η τρελαθήκαμε τελείως, η ότι και αυτή η Κυβέρνηση έλεγε και αυτή ψέμματα! Και παίρνοντας την καυτή "πατάτα" στα χέρια της για πρώτη φορά, κατάλαβε το μέγεθος του Ελληνικού προβλήματος!
Και δεν φτάνει αυτό έχουμε και την διγλωσσία και την τριγλωσσία! Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα Κόμμα, αλλά με ένα κομματιασμένο συνονθύλευμα, που στηρίχτηκε, στον καθημερινό πόνο των Πολιτών! Και γι' αυτό ήταν πανεύκολη και η προεκλογική του εκστρατεία. Τώρα όμως ο Πρωθυπουργός έχει να πολεμήσει 1ον με τους; Δανειστές, 2ον με τους εσωτερικούς αντιπάλους και 3ον με ένα διαφορετικό επιθετικό  στυλ διαπραγμάτευσης, το οποίο αύξησε τους "εχθρούς" στην Ευρώπη, παρ' όλο που μόλις προχθές άλλαξε επειγόντως στάση. Αφού κατάλαβε επί τέλους, πως δεν πήγαινε άλλο!
Με όλα αυτά ο Πολίτης, τι να σκεφτεί και πως να αισθανθεί  αυτού του είδους την Αξιοπρέπεια, όταν 
δεν ακούει για ιδιωτικοποιήσεις άμεσες, για επενδύσεις γρήγορες και για μάζεμα της Διαφθοράς με μέτρα ουσιαστικά  και άμεσα.....;
Πως;.......................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου