Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Πολύ Ανθρώπινο και συγκινητικό!

Protagon Header
Ψηφίδες της επικαιρότητας από τον ξένο Τύπο
Ψηφίδες της επικαιρότητας από τον ξένο Τύπo
Ο Corriere della Sera για μια υπέροχη φιλία / O Guardian για μια ιδέα για το κλίμα που μπορεί να μην είναι και πολύ έξυπνη / Η Bild για τον άνθρωπο πίσω από έναν πολιτικό/ Και η Figaro...
  • Corriere della Sera (έντυπη έκδοση)
    Μπράντλεϊ / Ο πρωταθλητής κι ο μικρός ασθενής
    Οταν ο Ζέρμεϊν Ντεφόου σημείωσε εκείνα που για πολύ καιρό θα ήταν τα τελευταία του γκολ με την εθνική Αγγλίας, ο Μπράντλεϊ Λόουερι ήταν ενός έτους και είχε ήδη διαγνωσθεί με νευροβλάστωμα, έναν κακοήθη καρκινικό όγκο που προσβάλλει το νευρικό σύστημα. Τέσσερα χρόνια μετά, ο μεγάλος ποδοσφαιριστής και ο μικρός ασθενής θα έμπαιναν μαζί στο Ουέμπλεϊ για τον αγώνα με τη Λιθουανία οδηγώντας τους υπόλοιπους παίκτες στο κέντρο του γηπέδου για την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.
    Είχαν περάσει – γράφει η Corriere della Sera – 1.465 ημέρες από τα δυο γκολ του Ντεφόου σε βάρος του Αγίου Μαρίνου και 1.548 από την πρώτη διάγνωση της ασθένειας του Μπράντλεϊ. Είχαν περάσει επίσης 3,5 χρόνια από την τελευταία φορά που ο Ντεφόου είχε φορέσει τη φανέλα της εθνικής. Ηταν πια 34 χρονών και τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του, πρώτα στη Γουέστ Χαμ κι έπειτα στην Τότεναμ, ήταν παρελθόν. Η φετινή του παρουσία στη Σάδερλαντ, την τελευταία της βαθμολογίας στην Πρέμιερ Λιγκ, φαινόταν να είναι το κύκνειο άσμα μιας πλούσιας καριέρας.
    Μόνο που στη Σάδερλαντ συνέβησαν δυο πράγματα: το ένα ήταν ο Ντεφόου ξαναβρήκε δίχτυα – βρίσκεται στην έκτη θέση των σκόρερ με 14 γκολ. Το δεύτερο ήταν ότι μια ημέρα πήγε με μερικούς συμπαίκτες του στο νοσοκομείο για να χαιρετίσουν τον Μπράντλεϊ, φανατικό οπαδό της Σάδερλαντ. Και έγιναν φίλοι.
    Δεν θα μάθουμε ποτέ τι κάνει δυο ανθρώπινα όντα να δεθούν μεταξύ τους. Ο Ντεφόου, πάντως, πήγε ξανά τον περασμένο Φεβρουάριο στο νοσοκομείο για να βρει τον μικρό του φίλο για να αποκοιμηθεί εκείνος έπειτα από λίγο στην αγκαλιά του – η φωτογραφία που τράβηξαν οι γονείς του μικρού είχαν κάνει τότε τον γύρο του διαδικτύου. Από τότε πήγε κι άλλες φορές κι ενώ οι γιατροί τον προειδοποιούσαν ότι εκείνη μπορεί να ήταν και η τελευταία φορά που έβλεπε τον Μπράντλεϊ.
    Η φωτογραφία εκείνη έγινε η αφορμή για να καλέσει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία τον Μπράντλεϊ να παρακολουθήσει τον αγώνα με τη Λιθουανία. Από ένα ωραίο παιχνίδι της τύχης, στην αποστολή κλήθηκε έπειτα από καιρό και ο Ντεφόου – ο ομοσπονδιακός προπονητής Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ τον ήξερε από την εποχή που αγωνίζονταν μαζί με τα εθνικά χρώματα.
    Αλλά τα καλά παιχνίδια της τύχης δεν σταματούν εδώ. Γιατί έπειτα από είκοσι λεπτά παιχνιδιού, ο Ντεφόου βάζει το γκολ με το οποίο προηγείται η Αγγλία 1-0 και γίνεται ο έκτος μεγαλύτερος σκόρερ της ομάδας. Κι όταν κάπου στο 60’ ο προπονητής του τον βγάζει για να τον ξεκουράσει, οι 77.690 θεατές του αγώνα τον χειροκροτούν όρθιοι.
    Και οι 77.690; Οχι ακριβώς. Ο 5χρονος φίλος του δεν αντέχει το έντονο βουητό από το χειροκρότημα. Και κλείνει – με μια αστεία γκριμάτσα αλλά πανευτυχής – τ’ αυτιά του…
    Φωτό: Ο Ζέρμεϊν Ντεφόου και ο μικρός του φίλος. Αποκλείεται να τον ξεχάσει. Πηγή: Reuters / Darren Staples Livepic



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου