Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Σήμερα κάτι πολύ σπουδαίο έγινε! Το θέμα να συνεχιστεί για να γλυτώσουν οι νέοι και οι νέες του Κόσμου!

Από το κανάλι του Σκάϊ σήμερα ανακοινώθηκε μία μεγάλη και πολύ καλή είδηση. Η Αστυνομία κατόρθωσε μετά από πολλές προσπάθειες και συνέλαβε μία ομάδα «Εμπόρων του Θανάτου» όπως εγώ τους αποκαλώ, η οποία διακινούσε την ώρα εκείνη 12 τόνους Αιθυλικής αλκοόλης (εάν το λέω σωστά). Είναι η ακατάλληλη αυτή αλκοόλη, η οποία αναμειγνύεται σε μεγάλη ποσότητα μέσα σε ποτά και έτσι έχουμε τις περίφημες «μπόμπες»!
Η αναζήτηση και άλλων υπόπτων συνεχίζεται, αφού η Αστυνομία εντόπισε 2 εργαστήρια που λειτουργούσαν παράνομα, για να καλύψουν εκατοντάδες παραγγελιών σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Εκείνο βέβαια που θα μετρήσει , είναι η Συνέχεια και η Συνέπεια, στην καταπολέμηση αυτού του προβλήματος. Ας μην ξεχνάμε, πως πολλές φορές ακούσαμε, πως η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ δημιουργεί περισσότερα θύματα και προβλήματα στην Κοινωνία, από τα ναρκωτικά. Το πρόβλημα  είναι Παγκόσμιο!
Τα μπαρ και τα κλαμπ, γίνανε τα περισσότερα παγίδες για την νεολαία, όπου απαγορεύεται, αλλά δεν τηρείται ο νόμος για την ανηλικότητά τους!
Το Σερφάρισμα Ζωής πολλές φορές έχει αναφερθεί στο μεγάλο αυτό πρόβλημα. Πρέπει να καταλάβουμε πολύ καλά, πως αυτή τη ροπή προς μεγάλη και ανεξέλεγκτη κατανάλωση αλκοόλ, έχει βασικές αιτίες την τηλεόραση (με τις διάφορες σαπουνόπερες, αλλά και τις ξένες και Ελληνικές ταινίες, όπου ο πρωταγωνιστής εμφανίζεται σχεδόν στις περισσότερες σκηνές να κρατάει ένα ποτήρι ποτό στο χέρι! Αυτό το μήνυμα περνάει εύκολα στην νεολαία μας, η οποία στα χρόνια της Εφηβείας, προσπαθούν ν’ αποδείξουν ότι τώρα είναι άντρες! Για τα κορίτσια, τα οποία «ωριμάζουν» πολύ πιο γρήγορα από τα αγόρια και αυτά μπορούν να παρασυρθούν εύκολα. Κι’ αυτό γιατί βλέπουν ένα Κόσμο Εικονικό που τους καλύπτει με το παραπάνω τα όνειρά τους! Ο κίνδυνος γι’ αυτά είναι βασικά ύπουλος και χρειάζονται πολύ, μεγάλη συνεννόηση με τους γονείς τους. Και επειδή στις εποχές μας και οι δύο εργάζονται, κουρασμένοι και οι δύο, χρειάζονται να αισθάνονται μεγάλη υπευθυνότητα, για τη Ζωή μέσα και έξω από το σπίτι των   παιδιών τους. Το έργο αυτό είναι και επίπονο και δύσκολο. Αλλά Α π α ρ α ί τ η τ ο!....
Ο υπολογιστής και το κινητό τηλέφωνο, είναι οι συμπληρωματικοί κίνδυνοι για τα παιδιά!
Τα μάτια μας λοιπόν και τ’ αυτιά μας, καρφωμένα επάνω τους, χωρίς να είμαστε κουραστικοί. Επαφή καλή να έχουνε μαζί μας. Αυτό είναι η κυριότερη Ασπίδα κατά των κινδύνων!
Αυτά είναι όλα πολύ γνωστά σε όλους φαντάζομαι τους γονείς. Αρκεί να συμμετέχουν στο πρόβλημα της επικοινωνίας με τα παιδιά τους, για να προλαβαίνουν κάτι κακό.
Πριν όμως πανηγυρίσουμε για τις επιτυχίες της Αστυνομίας για το πρόβλημα του νοθευμένου αλκοόλ, ας ευχηθούμε πως η προσπάθεια δεν τελειώνει εδώ, αλλά θα συνεχιστεί, πιο οργανωμένα για πάντα πλέον. Και έτσι θα ξεκαθαρίσει το τοπίο από τυχάρπαστους επικίνδυνους επιχειρηματίες, τους οποίους η Πολιτεία θα τους πετάξει εκτός Αγοράς τιμωρώντας τους πολύ αυστηρά. Όχι με φυλακίσεις  αλλά με αβάσταχτα πρόστιμα και αφαίρεση δια παντός της αδείας εξάσκησης αυτού του επαγγέλματος το οποίο το μετέτρεψαν σε Έγκλημα!

Μόνο έτσι ο καθένας θα καταλάβει πως ζει και εργάζεται σε ένα σύνολο Ανθρώπων και όχι να φέρονται στα παιδιά μας σαν να είναι πρόβατα προς σφαγή!.......