Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Ας δούμε τα πράγματα με διαφορετικό μάτι! .........

Το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο παρουσιάζει την καθημερινότητα των προσφύγων σε ένα νησί που έσπευσε να τους αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή. Νιώθοντας ευπρόσδεκτοι κι έχοντας εξασφαλίσει μία δουλειά, κάποιοι τολμούν ακόμη και να ονειρευτούν.
«Ίσως αγοράσω σπίτι στην Τήλο. Ισως… Η τουλάχιστον ονειρεύομαι να αγοράσω σπίτι στην Τήλο ή ένα εστιατόριο για τον άνδρα μου».
Άλλος πρόσφυγας ο Κιουσέ Αλ Νταμάντ δηλώνει: «Όταν έφθασα στην Τήλο όλη η ζωή μου άλλαξε. Αυτή δεν είναι Τήλος. Το όνομά της δεν είναι Τήλος. Είναι η γη των ονείρων».
Οι Σύροι πρόσφυγες μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα για να διευκολυνθεί η ενσωμάτωσή τους στην τοπική κοινωνία.
«Το κλειδί για την επιτυχία του σχεδίου της Τήλου βρίσκεται στο πώς η νέα γενιά των προσφύγων θα εγκατασταθεί εδώ κι εάν θα συνεχίσουν να νιώθουν ευπρόσδεκτοι και μέρος της κοινωνίας τα επόμενα χρόνια», καταλήγει στο ρεπορτάζ το BBC.
Σημ:Για ορισμένους υπό ορισμένες οικονομικές; προϋποθέσεις, είναι καλές ιδέες αυτές γιατί αφορούν την ανάπτυξη του νησιού! Μην μας διαφεύγει πως Παγκοσμίως στα προηγμένα ακόμα κράτη προσέρχονται και ξένοι με σκοπό να δράσουν οικονομικά στην ξένη χώρα που διαλέγουν να γίνει Πατρίδα τους. Και αυτό γιατί δεν τους εμπνέουν αρκετή Ασφάλεια οι δικές τους χώρες. Ας μην ξεχνάμε πως Εμείς οι Έλληνες βρισκόμαστε πολύ ψηλά σε αριθμό μεταναστών εκτός Ελλάδας!
Ακόμα και πως Τούρκοι οικονομικά ισχυροί αγοράζουν διαμερίσματα και πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα, γιατί ουσιαστικά δεν μπορούν να ζήσουν σε καθεστώτα ΄πως αυτό του Ερντογκάν αυτόν τον καιρό! Ας διευρύνουμε τους ορίζοντές μας κι' ας πάψουμε μονόφθαλμα να εξετάζουμε τις αλλαγές που γίνονται σε ολόκληρον τον Πλανήτη! 

Διαφημίσεις ατέλειωτες!!!

Αρκετά πια με τις κρέμες και τα πασαλείμματα!!! Δεν μπορώ πια να αντέξω τις υπερβολικές διαφημίσεις ορισμένων καναλιών. Γεμίσαμε  κρέμ...