Και επειδή ευρισκόμαστε πάλι σε προεκλογική περίοδο, αισθάνομαι την ανάγκη να "βγάλω" από μέσα μου μερικές σκέψεις, που στριφογυρίζουν στο κεφάλι μου εδώ και πολλά χρόνια και που πρέπει επιτέλους πια(αρκετά κρυβόντουσαν)να ελευθερωθούν. Επειδή κάθε τέτοια περίοδο εδώ και πολλά χρόνια τ' αυτιά μου "αναμασάνε" τα διάφορα προεκλογικά ακούσματα των κομμάτων, έχω βαρεθεί και θέλω να ξεκαθαρίσω τουλάχιστον με τον εαυτόν μου μου (αλλά μάλλον και με άλλους πολλούς πολίτες), πως η ώρα έφτασε για την αλλαγή νοοτροπίας των υποψηφίων πολιτικών μας. Θέλανε δεν θέλανε το φτάσανε το ποτήρι στο ξεχείλισμα. Δεν έχουν όλοι τους, τουλάχιστον οι περισσότεροι από αυτούς που είχαν την ευκαιρία να κυβερνήσουν, αντιληφθεί πως η Ελλάδα του 2009 δεν έχει καμμία σχέση με την Ελλάδα την μεταπολεμική. Αυτοί εντούτοις "μείνανε" στην εύκολη λύση να πετάνε το "κόκαλο" στους πολίτες με την ίδια ευκολία του χτες.
Το μέχρι σήμερα κυβερνών κόμμα, συνεχίζει με την ίδια "μαστίχα" της απόδωσης όλων των κακών που συμβαίνουν στην Ελληνική Επικράτεια στο εικοσαετές "πέρασμα" της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Λες και τα χρόνια από το 1974 (και δεν υπολογίζω τα προηγούμενα)μέχρι το 1981 κυβερνούσαν Δημοκρατικές Κυβερνήσεις. Ε όχι κύριοι! Οι Κυβερνήσεις τότε δηλαδή αμέσως μετά τον πόλεμο και τον Εμφύλιο ήταν εντελώς αντιδημοκρατικές! Αυτό δεν σημαίνει πως δεν αποδίδω και ευθύνες και στους άλλους που πήραν την Διακυβέρνηση μετά το 1981. Δεν μπορούμε όμως να μιλάμε για χρονική σύγκριση. Τα πολιτικάντικα λόγια και οι αιθεροβάμονες εξαγγελίες είναι τελείως άχρηστες σήμερα κατά την γνώμη μου εάν δεν στηρίζονται στα παρακάτω:
1)Θα νομοθετηθεί ο χαρακτηρισμός του Κακουργήματος για όποιονδήποτε "βάζει χέρι" στον Εθνικό Πλούτο της χώρας αυτής;
2)Θα συνδεθεί η έννοια της Ανάπτυξης με την ενίσχυση της Παιδείας και της Έρευνας;
3)θα καλούνται να προσφέρουν οι Ειδικοί Τεχνοκράτες το Φως τους στην πατρίδα; ( αυτή πρέπει να είναι το κεντρικό μέλημα των πολιτικών. Να διαλέγουν τους καλύτερους. Αδιάφορο για το ποιο κόμμα αντιπροσωπεύουν,)
4)Θ'απαλλάξουν τους αγρότες και κτηνοτρόφους από τις ενδιάμεσες βδέλλες;Το Κράτος πρέπει να βοηθήσει σοβαρά σε αυτό. Εάν επιμένει να διαφημίζει πως στοχεύει πάντα στην επιβίωση της Επαρχίας! Μόνο έτσι θα δυναμώσει η Ελλάδα. Όταν τα προϊόντα της γίνουν και ανταγωνιστικά, αλλά θα υποστηρίζουν και τους ανθρώπους του μόχθου.
5)Θα επιδιώξει επί τέλους το Κράτος να υποστηρίξει με πρόγραμμα τον Τουρισμό συμπληρώνοντας τις αναγκαίες υποδομές και δημιουργώντας ένα Χάρτη της Χώρας με ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα σε Ξενοδοχειακή υποδομή μη επιτρέποντας επενδύσεις ακατάστατα και σε μέρη όπου δεν υπάρχει καθόλου υποδομή (δρόμους, νερό, Νοσοκομείο, βιολογικός σταθμός κ.λ.π.).Τελικά δεν μπορεί και δεν πρέπει όλη η Ελλάδα ν' απασχοληθεί με τον Τουρισμό. Στον Τουρισμό Πρέπει να υποστηριχτούν εκείνοι που σέβονται το επάγγελμα και ν' απομακρυνθούν οι "περιστασιακοί" ξενοδόχοι και άλλοι, οι οποίοι φέρνουν την υποβάθμιση και επί πλέον τις πολύ χαμηλές τιμές.
Είναι ανάγκη επίσης να συνδέσουνε τηνΑγροτική και Κτηνοτροφική Παραγωγή με την τρομερά μεγάλη καθημερινή Τουριστική Κατανάλωση. Προϊόντα όπως μέλι και βούτυρο σε μερίδες, χυμός από πορτοκάλια (σήμερα έρχονται αμφίβολοι χυμοί απο το εξωτερικό)η παραγωγή της γαλοπούλας ( δεν βλέπω που το πρόβλημα της) και πολλά άλλα, όπως ακόμα και ξενοδοχειακό εξοπλισμό, σε έπιπλα και σκεύη, λινοστολή κ.λ.π. Είναι γνωστό πως ένα μεγάλο μέρος των εισπράξεων επιστρέφει πάλι στο εξωτερικό για όλες αυτές τις προμήθειες. Είναι ακραίο φαινόμενο για όλους μας η Ελάδα να μην μπορεί να παράγει την καλύτερη μαρμελάδα πορτοκαλιού στον κόσμο και τον τίτλο α υτόν να τον έχει από πολλά χρόνια ποιος; η Αγγλία!...Εμείς οι Έλληνες αντίθετα πετάμε τα πορτοκάλια μας στην χωματερή και τα παιδιά μας με παρκαρισμένα τα μοντέρνα αυτοκίνητά τους χαλαρά απολαμβάνουν τα φρεντοτσίνο τους! Ε. έτσι δεν θα μπορούμε σύττομα ούτε ν' ανασάνουμε!...
6) Και με τις Τράπεζες επιτέλους τι θα γίνει; Αυτή η διαφορά μεταξύ τόκου καταθέσεων και τόκου δανειοδότησης θα συνεχίσει έτσι ανεξέλεγκτα να είναι τόσο εξοργιστικά ακραία; Τελικά ποιος ο ρόλος της λεγόμενης Τράπεζας της Ελλάδας; Ορίζει αυτή η ορίζεται και παρακολουθεί απλά την κατάσταση; Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό μια για πάντα.
7)Τι θα γίνει με την ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών; Συνεχώς ακούω πως Ελεύθερη Αγορά δεν σημαίνει Ασύδοτη Αγορά....Μας κοροϊδεύουν έτσι χοντρά;....
Τι γίνεται με την τιμή της βενζίνης και ποιος ο ρόλος του Κράτους; Δεν μπορούμε όσα μας λείπουν να τα φορτώσουμε στον κάτοχο του αυτοκινήτου. Τι γίνεται με τις εταιρείες των Διυλιστηρίων;.....Ας σταματήσει αυτό πια. Έχει παραγίνει....
Και επειδή υπάρχουν πολλά προβλήματα προς λύση με καίριο την έλλειψη σεβασμού προς το Περιβάλλον μας (δηλαδή την ίδια την Ζωή μας),Το Κράτος Πρέπει να ενδιαφερθεί σοβαρά με Συνέχεια και Συνέπεια ( το μεγάλο έλειμμά του).
Όλα να γίνονται με Πρόγραμμα και με σωστή Διαχείριση των Δημοσίων Εσόδων. Και έτσι αφού το ίδιο το Κράτος γίνει Τίμιο, τότε μόνο θα επιβληθεί και στον πολίτη από τον οποίο θα ζητήσει και να προσφέρει ΑΝΑΛΟΓΙΚΆ το δικό του μερίδιο.
Πολλά έγραψα και ξέχασα και πολλά. Όλοι οι τομείς ενός Κράτους πρέπει όχι μόνο να δημιουργούνται αλλά και να υποστηρίζονται.
Μπορούν λοιπόν οι πολιτικοί μας να αναλάβουν τέτοιες ευθύνες;...Εάν ναι για μένα όποιοι και εάν είναι καλώς να κερδίσουν. Γιατί κακά τα ψέμματα και τα παραμύθια, τα προβλήματα ενός Κράτους δεν είναι ούτε Μπλέ. ούτε Πράσινα, ούτα και Κόκκινα. Είναι προβλήματα Ποιότητας Ζωής και βεβαίως οι λύσεις τους αναδεικνύουν τον Πολιτισμό του Κράτους!....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου