Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Η Κρίση να γίνει και ευκαιρία για την Ελλάδα!


SYNC BLOGS


 Άκουσα για τα  LIDL,  έχουν άδεια τα ράφια τους και επισκέφτηκα αυτό της Γλυφάδας για να  το δω.
Αυτήν την εικόνα  που είδα, δεν κρύβω, πως θα επιθυμούσα να την έβλεπα και  χωρίς το πρόβλημα που τώρα το δημιουργεί η  αποχή των  ιδιοκτητών φορτηγών, με την  απεργία τους. Και πραγματικά σε ομαλούς καιρούς, θα ήθελα  να προτιμούμε τα σούπερ-μάρκετ, Ελλήνων  επιχειρηματιών, στα οποία θα προτιμούσα να καταναλώνει ο Έλληνας κατά το δυνατόν, τα  δικά μας εγχώρια προίόντα. Αυτό όμως δεν γίνεται γιατί ποτέ, οι πολιτικοί μας, δεν  προχώρησαν στη σωστή υποστήριξη αλλά και έλεγχο των Ελληνικών  επιχειρήσεων που  τα παράγουν η τα διακινούν.
Η  φράση  του  αείμνηστου τότε  Ανδρέα Γ. Παπανδρέου "πως  οδηγούμαστε στην Ευρώπη γυμνοί στ' αγκάθια" έδειχνε από τότε, πως γνώριζε το βάθος του προβλήματος. Μόνο που  δεν κατόρθωσε (δεν μπορώ να σκεφτώ πως δεν ήθελε), να  βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο.
Πελατειακές σχέσεις, ψηφοθηρία και τυφλός κομματισμός,( συνήθεις πρακτικές των πολιτικών μας) έκτοτε δεν άφησαν κανένα περιθώριο διόρθωσης της κατάστασης. Και έτσι χωρίς καμμία  ουσιαστική υποδομή η Ελλάδα μπήκε στην Ευρώπη (και πολύ καλά έκανε) αλλά χωρίς καμμία ασπίδα ασφαλείας για ν' αντιμετωπίσει τους Ευρωπαίους γίγαντες στον Ανταγωνισμό. Με αποτέλεσμα  οι εισαγωγείς να πλουτίζουν και οι εξαγωγείς μας να  αγωνιούν. Η δε   Καταναλωτική Νοοτροπία προς τα ξένα προϊόντα, να εθίσει πλήρως τον Έλληνα καταναλωτή.  Η Αστυφιλία διογκώθηκε, η δόμηση στις μεγάλες πόλεις ξέφυγε από κάθε λογική και όλα από τότε, λειτούργησαν με σημαία την εκμετάλλευση, τον γρήγορο Υπερπλουτισμό και γενικά με ένα ΕΓΩ τόσο μεγάλο και ένα ΕΜΕΙΣ στο μηδέν.
Το μήνυμά μου όμως αυτό, αφορά και τους παραγωγούς, εμπόρους και διακινιτές των Ελληνικών προϊόντων. Αυτοί όλοι πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να καταλάβουν πως εάν δεν επανεξετάσουν το κόστος παρασκευής,εμπορίας και διακίνησης, ( που δεν είναι μόνο, όπως πάντα επιμένουν το εργατικό κόστος), αλλά και  το Υπερκέρδος (που σίγουρα υπάρχει), τότε θα δεινοπαθήσουν πολύ περισσότερο από σήμερα και ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ! Γιατί όσο ο πολίτης -καταναλωτής αργοπεθαίνει, μαζί του θα σβήσουν πολύ ΓΡΗΓΟΡΑ και οι ίδιοι. Και βέβαια η Ελλάδα δεν θα σωθεί απόλυτα, από όλα αυτά. Θα μπορέσει όμως να μειώσει το πρόβλημά της. Το ίδιο ΠΡΕΠΕΙ να γίνει και  με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων. Πρέπει να ρίξουν τις τιμές τους!Το ίδιο με τους κατασκευαστές  οικοδομών, αλλά βεβαίως και πάσης φύσεως οικοδομικών υλικών. Η Ελλάδα δεν μπορεί να στηρίζεται απόλυτα στην αίσθηση Ανασφάλειας του Έλληνα, ο οποίος μέχρι τώρα χρεωνόταν για μία ζωή για να φτιάξει ένα κεραμίδι πάνω απ' το κεφάλι του. Και αυτό ν' αποτελεί την μεγαλύτερη αιτία Εκμετάλλευσής του!......
Καλή η Οικοδομή, αλλά δεν μπορεί να είναι  ο μοναδικός  στυλοβάτης  μιας σωστής Ανάπτυξης!
Ας σκεφτούμε λίγο με αυτόν τον τρόπο. Ας μου απαντήσει κάποιος, πως  είμαι λάθος και που. Εγώ θα το σεβαστώ.......Ο παραμικρός διάλογος να γίνει σε τέτοια θέματα και μόνο που θα υπάρχει είναι Κέρδος για όλους μας. Ας μην μεμψιμοιρούμε, ούτε και  να χάνουμε την Ελπίδα! Ας παρατηρήσουμε τους ΄Ελληνες συμπατριώτες μας στις άλλες μεγάλες χώρες! Αυτοί οι περισσότεροι πέτυχαν! Και δεν πέτυχαν γιατί είναι από άλλη πάστα ανθρώπων. Πέτυχαν γιατί πράττουν εκείνο που Πρέπει να πράξουν στα όρια που τους όρισαν, οι πιο οργανωμένοι λαοί!Είναι αυτοί οι ίδιοι Έλληνες με εμάς που ονειρεύονται μία Ελλάδα, οργανωμένη σαν τα κράτη στα οποία μετανάστευσαν, αφού αυτή η δική τους πατρίδα τους έδιωξε! Εμείς ας πάψουμε να κάνουμε ότι Θέλουμε. Και ας αρχίσουμε να κάνουμε ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ! Αλλοίμονο εάν έχουμε απόλυτα πειστεί πως δεν χρεαζόμαστε ο ένας τον άλλον!.........ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ!!!!!!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου