Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ.....Τ' ΑΥΓΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ!.....


SYNC BLOGS


Είναι αρκετός καιρός, που προβληματίζομαι  με  αυτό που τα τελευταία χρόνια ανεξήγητα (κατά την γνώμη μου πάντα), «πνίγει» ολόκληρο τον πλανήτη με επικίνδυνες προεκτάσεις. Τον φανατισμό και τον ρατσισμό! Και διακρίνω διάφορα είδη αυτού του (κατ’ εμένα) εθισμού στην ζωή πολλών ανθρώπων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο και θα προσπαθήσω να το θίξω, όσο πιο πολύ προσεκτικά. Και αυτό γιατί, συνδέεται με την συμπεριφορά μας, στα Πολιτικά μας πράγματα, στο πολύ ευαίσθητο αίσθημα της Θρησκείας, στον Αθλητισμό (ίδε ποδόσφαιρο και μπάσκετ), αλλά το συναντούμε ακόμα και σαν φανατισμό τοπικιστικό! Ο ρατσισμός είναι «παιδί» του φανατισμού! Φτάνουμε στο ανόητο και ακραίο (πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη) σημείο να αισθάνεται ακόμα ρατσισμό, ο Πειραιώτης με τον Θεσσαλονικιό, ο Θεσσαλονικιός με τον Αθηναίο και ούτω καθ’ εξής!......
Στα «πολιτικά» μας πράγματα, επιτρέψτε μου να χαρακτηρίσω τη συμπεριφορά μας  (την δική μου πρώτη)τουλάχιστον αδιανόητη. Είναι φανερό πως έχουμε «εθιστεί» και παθιαζόμαστε κομματικά, σε τέτοιο βαθμό, που με «μίσος» σχεδόν, αναφερόμαστε, στο αντίπαλο με την επιλογή μας κόμμα. Μέσα από αυτόν τον τυφλό φανατισμό, όσοι ανάξιοι, η αμφιβόλου ικανότητας δοκιμασμένοι υποψήφιοι (του κόμματος που υποστηρίζουμε), μας διαφεύγουν και «τρυπώνουν» και πάλι στην εξουσία! Αυτό είναι το αποτέλεσμα του ανόητου φανατισμού μας.
Με τα χρόνια βέβαια, οι πολίτες εθιστήκαμε αναγκασμένοι πλέον να επιβιώσουμε, μέσα από αυτό  το «άρρωστο» και καταστρεπτικό «σύστημα»!Δεν μάθαμε δηλαδή ποτέ να      απομακρύνουμε από την Βουλή, τους ανίκανους η διεφθαρμένους. Και μπαίναμε πάντα στην λογική «δικοί μας» να είναι, και ας είναι ότι να’ ναι! Ενώ παράλληλα υποτίθεται πως υποστηρίζουμε την Διαφάνεια και «χτυπάμε»  την Διαφθορά!
 Σήμερα η Ανεργία «φουσκώνει» επικίνδυνα. Η Αγορά  είναι μισοπεθαμένη!
Το Κράτος υπερχρεωμένο! Πάρα πολλοί πολίτες είναι άνεργοι και ανασφαλείς. Οι μικροσυνταξιούχοι, δεν μπορούν ν’ αντιμετωπίσουν, τις βασικές τους ανάγκες. Ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε συναγερμό ανησυχίας! Η Παγκόσμια Οικονομική Κρίση, σίγουρα έπαιξε και αυτή τον ρόλο της. Η Ελλάδα όμως δεν θα κινδύνευε στον σημερινό βαθμό, εάν δεν είχαμε αφήσει τόσα χρόνια, πολλούς ανίκανους πολιτικούς (πάντα όχι όλους), να την οδηγήσουν οικονομικά με αυτόν τον εγκληματικό τρόπο. Όλοι περίπου ζούσαμε μέσα σε μία κατάσταση Αναξιοκρατίας, Αδιαφάνειας και Διαφθοράς σε τρομακτικούς ρυθμούς! Οι περισσότεροι όμως, στο πολύ μακρινό βάθος του μυαλού μας, (ας το παραδεχτούμε), πιστεύαμε πως και εμείς θα «γλύφαμε» έστω κάποιο κοκαλάκι! Τα φιλέτα όλα τα καταβρόχθισαν οι «αρουραίοι» της Πολιτικής, της Δημοσιογραφίας, της Δικαιοσύνης, αλλά και άλλων πολιτών οι οποίοι σαν βδέλλες, ρουφούσαν ασταμάτητα, την μισοπεθαμένη οικονομικά Ελλάδα. Και το μόνο που γινότανε έως τώρα, ήταν να χρεωνόμαστε συνεχώς και με μεγάλη επιβάρυνση…….μέχρι που πιάσαμε Πάτο! Όταν οι δανειστές μας, αντελήφθησαν, πως από εδώ και πέρα θα διακινδύνευαν τα δανεικά τους!
Ας σταματήσουμε λοιπόν, τους άσκοπους φανατισμούς και ας κοιτάξουμε από τώρα και εμπρός, να ενδιαφερόμαστε, αν όλοι οι υποψήφιοι του κόμματος που προτιμούμε, αξίζουν της ψήφου μας. Όσο μπορούμε να το διακρίνουμε. Έτσι και αλλιώς, στο εξής κανένας πλέον υποψήφιος, δεν θα μπορεί ν’ ανταλλάξει την εκλογή του με υποσχέσεις διορισμών στο Δημόσιο, έτσι που κατάντησε σήμερα…….Η τουλάχιστον στον βαθμό που γινότανε μέχρι σήμερα. Αυτά είναι από τα πολύ λίγα που μπορούμε τουλάχιστον να κάνουμε.
Για τον Θρησκευτικό  φανατισμό, επιθυμώ να εκφράσω την άποψή μου ξεκάθαρα. Σήμερα το 2011, δεν είναι δυνατόν, λογικό και δίκαιο να φανατιζόμαστε κατά των άλλων Θρησκειών. Η Ανεξιθρησκεία  πρέπει να γίνει επιτέλους σεβαστή στην Ελλάδα στην πράξη. Ας σκεφτούμε, πως εμείς οι Έλληνες, υπήρξαμε και συνεχίζουμε να είμαστε από τους λαούς οι οποίοι, για πολλά χρόνια έζησαν και ζουν μετανάστες σε άλλες χώρες. Το κράτος όμως που δέχεται μετανάστες, οφείλει να είναι οργανωμένο γι’ αυτό. Αν δεν το κάνει, έχει τα δικά μας αποτελέσματα. Της αδυναμίας ελέγχου των εκατοντάδων  χιλιάδων και από παντού οικονομικών μεταναστών. Έτσι δημιουργήθηκε το  τεράστιο πρόβλημα με τις όποιες τραγικές καταστάσεις. Δεν φταίει, ούτε ο Μωαμεθανισμός, ούτε ο Βουδισμός, ούτε καμία οποιαδήποτε άλλη Θρησκεία! Διακατεχόμαστε από απωθημένα, που την ρίζα τους έχουν στις εποχές του 1821(τόσο παλιά)και λησμονούμε την ίδια στιγμή, την Γερμανία η οποία μας κατέστρεψε κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ούτε η σημερινή Τουρκία, φέρνει την ευθύνη για τα 400 χρόνια Κατοχής, ούτε και η σημερινή Γερμανία για τα χρόνια της δικής της Κατοχής. Και εννοείται πως υπάρχουν Τούρκικες και Γερμανικές φωνές, κατά της Ελλάδας σήμερα. Αυτό δεν θα εκλείψει. Έγκειται σε εμάς, να πορευτούμε με γνώμονα την συνεργασία μεταξύ των λαών και να μειώσουμε τα όποια προβλήματα. Και αυτό δεν λέει κανείς πως είναι πολύ εύκολο.  Δεν επιτρέπεται όμως σε εμάς, να παθιαζόμαστε με ολόκληρο το Ισλάμ και με αυτόν τον τρόπο, να προσφέρομε πολύ εύκολα χώρο για την εκμετάλλευση που μας γίνεται από τα εργοστάσια κατασκευής όπλων, που εδρεύουν σε μεγάλα κράτη, που αποβλέπουν στο δικό τους εύκολο Κέρδος!
Οι Έλληνες επιτέλους, πρέπει να ενδιαφερθούμε για το δικό μας όφελος! Δυστυχώς το Κακό και το Καλό υπάρχουν, σε όλες τις Κοινωνίες των Ανθρώπων. Ούτε  η διαφορά στις Θρησκείες τα ορίζουν, ούτε η διαφορά του χρώματος των Ανθρώπων. Ο Φανατισμός και ο Ρατσισμός είναι τα « αυγά του φιδιού», που οδηγούν στο μίσος και βέβαια τον Πόλεμο! Η Ελλάδα και προοπτική έχει και πολλές πηγές πλούτου! Ούτε οι Τούρκοι, ούτε οι Γερμανοί, θα μας οδηγήσουν στον Παράδεισο της Ασφαλούς Ειρήνης και Ευημερίας. Εμείς οι Έλληνες πρέπει να φροντίσουμε το σπιτικό μας!...
Στέργιος Καλούδης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου