Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Η ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ...........


SYNC BLOGS


 Αυτές τις εποχές, που ζούμε την Παγκόσμια Οικονομική, αλλά και  το αποτέλεσμα της ατέλειωτης  ΔΙΚΗΣ μας  Διαφθοράς, ίσως  μαζί με όλα τα  προβλήματα που  "ξαφνικά"  εμφανίστηκαν μπροστά μας (μια που  οι εκάστοτε κυβερνώντες μας τα έκρυβαν όλα), γίνουν και μερικά καλά. 
Με πολύ γρήγορα βήματα (σχεδόν τρέχοντας), μετά τον πόλεμο, άρχισε η χώρα ν' αναπτύσσεται άτακτα και ανοργάνωτα. Αυτή η Ανοργανωσιά, η  Κοινωνική Αμορφωσιά, ο Ωχαδερφισμός κυριολεκτικά Βασίλεψαν  όλα τα χρόνια αυτά, όπως αποδείχτηκε περίτρανα. Αποκτήσαμε τεχνολογικά καλούδια,μεγάλα σπίτια, ακριβά αυτοκίνητα και προσπαθούσαμε να ζήσουμε μία Ζωή που δεν την αντέχαμε οικονομικά. Μοστράραμε τις  πιστωτικές κάρτες σαν σημαίες Ματαιοδοξίας και  ζούσαμε  το "Ελληνικό μας Όνειρο" πιστό αντίγραφο του Αμερικανικού. Άρχισε ένας απίστευτος "πιθηκισμός", σε όλες μας τις εκδηλώσεις Ζωής, λες και  απότομα γίναμε "άλλοι"! Φτύσαμε κυριολεκτικά  την Παράδοσή μας, η οποία έπρεπε  να  αποτελέσει το πρώτο σκαλοπάτι, από το οποίο θα πηγαίναμε στο δεύτερο και ούτω  καθ' εξής. Αντίθετα οι Ελληνάρες Εμείς, αρχίσαμε να πηδάμε σαν τρελλοί εδώ και εκεί, προσπαθώντας να μιμηθούμε αλλά και  να ξεπεράσουμε άλλους λαούς, των οποίων οι δυνατότητες αλλά και οι ρίζες ήταν πολύ διαφορετικές. Μέχρι που πηδήξαμε από το μπαλκόνι και μόνο όταν το κεφάλι μας συνάντησε την σκληρή άσφαλτο, τότε μόνο συνειδητοποιήσαμε από ποιο ύψος πέσαμε!
Όλα αυτά συνέβηκαν αφού σνομπάραμε την  ίδια μας την γλώσσα, γεμίζοντάς την με του κόσμου τις  
ξένες λέξεις, αφού  εγκαταλείψαμε  την μουσική μας, τον τρόπο διασκέδασής μας, την κουζίνα μας με τις εκατοντάδες συνταγές για  φαγητά και γλυκίσματα και γενικά εγκαταλείψαμε κάθε Ελληνικό μας παρελθόν. Μου είναι παντελώς αδύνατον να εξηγήσω την προτίμηση σε τραγούδια "ραπ", όταν μάλιστα  περιέχουν και στίχους που αναφέρονται σε προβλήματα καθημερινότητας. Με εκείνο τον χαρακτηριστικό  "οριζόντιο" χωρίς καμία διακύμανση τρόπο  τραγουδιού. Πολλοί νέοι διαβάζοντας όλα αυτά, είμαι σίγουρος πως θα  με θεωρήσουν  αφόρητα "παλιοκαιρίτη"! Σέβομαι την άποψή τους, απλά γιατί είμαι ανίκανος να καταλάβω το πως αυτά όλα σημαίνουν  πως "πήγαμε  μπροστά". Αν το μπροστά είναι αυτά τα αποτελέσματα, για μένα καλύτερα, πολύ καλύτερα ήταν πριν.
Δεν μπορώ όμως να χωνέψω, το Γιατί δεν μπορούμε να προχωρούμε μπροστά και να κρατάμε τα δικά μας χαρακτηριστικά. Εκτός λάθους, οι Κρητικοί και οι Πόντιοι,(άλλους δεν γνωρίζω), ενώ ζούνε στον ίδιο χώρο με εμάς όλους, δραστηριοποιούνται παντού και πετυχαίνουν ενώ παράλληλα, δεν χάνουν ευκαιρία να παρουσιάσουν, την δική τους  μουσική και τραγούδια, την κουζίνα τους, τα κρασιά τους, τις τοπικές τους ενδυμασίες. Και οι Κρητικοί και οι Πόντιοι, συμμετέχουν και σε κάθε τι που έχει χρώμα η γεύση Ευρωπαϊκή η Αμερικανική. Δεν αφομοιώνονται όμως ολοκληρωτικά. Κρατούν με Υπερηφάνεια τα δικά τους. Με αυτήν την νοοτροπία, οι ξένοι τουρίστες, οι οποίοι επισκέπτονται  π.χ. την Κρήτη, μένουν πολύ πιο ευχαριστημένοι στις διακοπές τους από άλλα μέρη της Ελλάδας εξ' ίσου σημαντικά σαν τουριστικοί  τόποι. Αυτό πρέπει να ληφτεί σοβαρά υπ' όψη. Όπως εμείς οι Έλληνες καταναλωτές Πρέπει να καταναλώνουμε  τα Ελληνικά Προίόντα, έτσι πρέπει και να  προσφέρουμε στους επισκέπτες μας  τον Ελληνικό τρόπο Ζωής σε όλες τις διαστάσεις του. Αυτό μπορούμε να το   κάνου    με πολύ πιο καλά και πιο οικονομικά, από το να πιθηκίζουμε προσπαθώντας να αντιγράψουμε στον χώρο μας τα δικά τους χρώματα, μουσικές, γεύσεις και χορούς. Το  Μεγαλείο Της Παράδοσης μπορεί ν' αποδειχτεί Δώρο   στα δύσκολα αυτά χρόνια της Τουριστικής μας Δραστηριότητας. Αρκεί να μην το κάνουμε επιπόλαια και  παροδικά , αλλά επιτέλους να επιμένουμε στην Γνώση, στην Οργάνωση και βέβαια στην  Μεγάλη Προσπάθεια, με Συνέπεια και Συνέχεια..........                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου