Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Ανδρέας Παπανδρέου 1995... στιγμές ειλικρίνειας...

Στο τέλος της  διαδρομής, κάθε Πολιτικός που πέρασε από το Ελληνικό τιμόνι, γνωρίζει να μας πει το τι φταίει! Που δεν το είπε κανείς αυτό από την αρχή της δράσης του. όλα λέγονται στο τέλος της διαδρομής. Που εγώ το εξηγώ και πάρα πολλοί φαντάζομαι  συμφωνούν, πως στην Ελλάδα και στα περισσότερα (για να μην πω σε όλα τα μικρά κράτη) ουσιαστικά Διευθύνουν την Πορεία τους με διαφορετικούς τρόπους τα πολύ μεγάλα Κράτη. ΑΥΤΌ ΔΕΝ Θ' ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ! Είναι ο Φυσικός Νόμος της Ζούγκλας στην οποία έπικρατεί ο νόμος του Δυνατού!
Ο μόνος δρόμος να μετριασθεί το πρόβλημα και οι μικροί Λαοί να ζήσουν ηρεμότερα, είναι ν' αναπτύξουν τις δυνατότητες της χώρας τους και ν΄αποφύγουν δια παντός να επιθυμούν να ζούν πέρα των οικονομικών δυνατοτήτων τους! Ο Καπιταλισμός (μια που ήδη ο Κομουνισμός "εξαερώθηκε") στην ουσία είναι η απόδειξη πως ο άνθρωπος πάντα θα ζητάει κάτι καλύτερο! Ο Καπιταλισμός πάλι είναι ένας ατέλειωτος Μπουφές με χιλιάδες καλούδια! στό τέλος του δρόμου όμως υπάρχει το ΤΑΜΕΙΟ! Εκεί δεν σου  χαρίζεται τίτοτα! Αμφιβάλλω αν πολλοί Έλληνες  αυτό το έχουν καταλάβει καλά!....Μου κάνει εντύπωση πως μερικοί ακόμα πιστεύουν σε Κομουνιστικές Θεωρίες! Αυτό μοιάζει με διαφημιζόμενο Προίόν, του οποίου το εργοστάσιο Παραγωγής ΈΧΕΙ ΚΛΕΊΣΕΙ!
Από την άλλη ο Καπιταλισμός, έχει μείνει μόνος του πια στην κυριαρχία!Έχει ξεσσαλώσει και έχασε τα όποια όρια του! Εάν ποτέ τα είχε! Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα! Χρειαζόμαστε ΟΡΙΑ! Όχι καταστρεπτική ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΊΑ! ΌΧΙ Απειθαρχία στην καθημερινότητα! Και επί τέλους ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΉ ΕΡΓΑΣΙΑ! Αυτό αφορά όλους εκείνους  και δεν είναι λίγοι, οι οποίοι προσπάθησαν μία Ζωή να την βγάλουν χωρίς κόπο!.......Αυτό είναι είς βάρος ΌΛΩΝ των άλλων πολλών! Αυτό ο Καπιταλισμός δεν κατάφερε να το εξαλείψει. Μέσω των κομμάτων "θρέφει" τους Λαούς με φαύλο τρόπο! και η καταστροφή και για τον ίδιο τον Καπιταλισμό του σημερινού τύπου , ειναι προ των ΠΥΛΩΝ!....Θα ζήσουμε  μεγάλες διαφοροποιήσεις! Και πολύ σύντομα!......
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου