Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Σάλος με την καταδίκη μαθητών λόγω συμμετοχής σε κατάληψη

Σάλος με την καταδίκη μαθητών λόγω συμμετοχής σε κατάληψη: Τη σφοδρή αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου αλλά και τη σαφή αποδοκιμασία του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε απόφαση δικαστηρίου με την οποία τρεις μαθητές καταδικάστηκαν σε κοινωνική εργασία 80 ωρών στον τοπικό δήμο, λόγω συμμετοχής τους σε...

Σημ: Όντως είναι  λυπηρό να μιλάμε για τιμωρία μαθητών. Από την άλλη όμως, θα έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος, Όλοι μας και οι μαθητές να σεβόμαστε την Δημόσια Περιουσία. Το θέμα δεν είναι μόνο οι φθορές αλλά η Νοοτροπία η οποία μεταδίδεται πολύ γρήγορα και οδηγεί όλο και πιο συχνά τους πολίτες σε αναρχικές πράξεις.
Από τα παιδιά στα σχολεία και βέβαια πρωτίστως από την οικογένεια μπαίνουν τα σωστά θεμέλια της Νοοτροπίας μία ολόκληρης Κοινωνίας.
Θα πρότεινα μία σοβαρή οικονομική ποινή στους γονείς σε περίπτωση ζημιών. Είναι κάτι που το άκουσα στην Σκωτία από καθηγητή Πανεπιστημίου. Δεν τολμάει κανένας (μεγάλος η παιδί) να λερώσει με κανένα σπρεϊ  κανένα τοίχο Δημοσίου κτιρίου.
Από την άλλη  ούτε που διανοείται κανείς στην Μεγ. Βρετανία, στην Γαλλία, στην Γερμανία και σε άλλα ανεπτυγμένα κράτη να προβεί σε οποιαδήποτε κατάληψη Δημόσιου Κτιρίου η Υπηρεσίας.
Εδώ στην Ελλάδα καταντήσαμε να συνηθίσουμε το φαινόμενο των Εξαρχείων, όπου οι περισσότερες εξορμήσεις για καταστροφή ξεκινούν μέσα από τα Πανεπιστήμια αλά και το Πολυτεχνείο........όσο για τις καταλήψεις τις ανεχόμαστε πολύ περίεργα για μία υποτίθεται Δημοκρατία. Γιατί εγώ πιστεύω πως η σωστή Δημοκρατία είναι Κοινωνικά Δίκαιη, αλλά πολύ αυστηρή, σε παράνομες πράξεις!

                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου