Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Γιατί πάντα οι ξένοι προχωρούν και εμείς πάντα 'ακίνητοι' στην εξέλιξη;...

Εκτενές ρεπορτάζ για τον τρόπο παραγωγή ντομάτας στην Ελλάδα και την Ολλανδία, περιλαμβάνει το περιοδικό TIME το οποίο αναφέρεται στον απαρχαιωμένο τρόπο με τον οποίοι λειτουργούν οι Έλληνες παραγωγοί


Εκτενές ρεπορτάζ για τον τρόπο παραγωγή ντομάτας στην Ελλάδα και την Ολλανδία, περιλαμβάνει το περιοδικό TIME το οποίο αναφέρεται στον απαρχαιωμένο τρόπο με τον οποίοι λειτουργούν οι Έλληνες παραγωγοί. Συγκεκριμένα, συγκρίνει την παραγωγή και την εξαγωγή ντομάτας χωρών της Μεσογείου (Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία) και της Ολλανδίας. Οπως επισημαίνεται, οι Ολλανδοί παραγωγοί χρησιμοποιούν τελευταίας τεχνολογίας θερμοκήπια, ελέγχουν ηλεκτρονικά τη θερμοκρασία, την υγρασία και το διοξείδιο του άνθρακα και χρησιμοποιούν τεχνητό υπόστρωμα, αντί για χώμα, καθώς και βιολογικούς τρόπους αντιμετώπισης των εντόμων και των ζιζανίων.

Με αυτόν τον τρόπο, επισημαίνει το αμερικανικό περιοδικό, οι Ολλανδοί έχουν καταφέρει να παράγουν 70 κιλά ντομάτας ανά τετραγωνικό μέτρο, την ίδια στιγμή που ένας παραγωγός από τον ευρωπαϊκό νότο παράγει στην καλύτερη περίπτωση 7 κιλά.

Για την Ελλάδα, σημειώνεται ότι τα τελευταία πέντε χρόνια γίνονται μεμονωμένες προσπάθειες από κάποιους παραγωγούς να επενδύσουν σε ολλανδική τεχνολογία (γίνεται αναφορά και στο πρόγραμμα Wonderplant που έχει ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη), αλλά αναφέρεται ότι αυτό αποτελεί μια εξαίρεση και ότι τα τεχνολογικώς προηγμένα θερμοκήπια στην Ελλάδα αποτελούν μόνο το 1,6% των χρησιμοποιούμενων θερμοκηπίων.

Επίσης, τονίζεται ότι η ελληνική αγροτική παραγωγή είναι 44% χαμηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ το εργατικό κόστος διπλάσιο -όπως υποστηρίζεται- και ότι, ενώ η αγροτική επιφάνεια που χρησιμοποιείται στην Ελλάδα για την παραγωγή ντομάτας είναι 10 φορές μεγαλύτερη από εκείνη της Ολλανδίας, οι Έλληνες σχεδόν δεν εξάγουν καθόλου φρέσκες ντομάτες, παρά μόνο κονσερβοποιημένα προϊόντα ντομάτας.

Γιατί κανένας δεν αναφέρει τέτοιες εξελίξεις από  τις διάφορες Κυβερνήσεις;......Γιατί τα μέσα δεν τονίζουν αυτή την απροθυμία (γιατί αδύνατο να δικαιολογηθεί από άγνοια), στο να εξελιχθούν οι καλλιέργειες στην Ελλάδα, αλλά και άλλες πρωτοποριακές δράσεις σε τόσα αναγκαία προϊόντα;). Δεν θέλουμε η κάποιοι σαμποτάρουν την Ελλάδα γενικά και επίμονα;.....
Τι σημαίνει η Πολιτική είναι Λειτούργημα;.....Γιατί άμα με Λειτούργημα πάμε όπως πάμε, τότε σημαίνει πως Εμείς στραβά αρμενίζουμε, ενώ ο γιαλός δεν είναι στραβός!
Και τότε λοιπόν κάποιοι φταίνε και μάλιστα σε βαθμό εγκλήματος! 
Η Κατάσταση Απαιτεί Εθνική Ανασυγκρότηση με Επικεφαλής Την Γνώση, την Εντιμότητα, το Ήθος, Την Κοινωνική Ευαισθησία και Την Βαθιά Αίσθηση της Δικαιοσύνης!
Είναι Φως Φανάρι πια πως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι! Καλές οι θεωρίες (παίρνουμε πάντα 10) αλλά στην ΠΡΑΞΗ  είμαστε κάτω του μηδενός!.....Έλεος.......
Δημοσίευση σχολίου

Λυπηρές συμπεριφορές!

   Απευθύνεται σε όσους δεν συμμορφώνονται και είναι δυστυχώς πάρα πολλοί! 1)Ποτέ δεν σεβόμαστε τους χώρους που απαγορεύεται το κάπνισμα....