Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Δεν θέλουμε να διορθωθεί τίποτα! Άρνηση σε όλα!

Έτσι είναι τελικά. Και μιλάω για την αλλαγή του Νόμου περί Απεργιών. Χρόνια τώρα οι Συνδικαλιστές  με την μέχρι σήμερα (και δεν γνωρίζω μέχρι πότε), εκμεταλλευόντουσαν τους εργαζόμενους  κάποιας επιχείρησης, αποφασίζοντας από μόνοι τους χωρίς ευρεία συμφωνία με το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων και κοινοποιούσαν την απόφασή τους. Αυτή είναι κατά την Νοοτροπία τους στην πράξη η πολυπόθητη Δημοκρατία!
Τα ανωτέρω δεν σημαίνουν καθόλου πως οι απεργίες πρέπει να καταργηθούν. Είναι γνωστοί οι Αγώνες των Εργαζομένων για την διόρθωση όρων και τρόπων εργασίας.
Άλλο πράγμα είναι όμως να συζητάς με την εκάστοτε εργοδοσία, με σκοπό πρώτα να εξαντλήσεις τα όρια της καλής διάθεσης και συνεργασίας και άλλο να απειλείς να κλείσεις ακόμα ολόκληρη επιχείρηση, χωρίς να σκέπτεσαι το μέλλον όλων των εργαζομένων. Αυτήν την συμπεριφορά την θεωρούν νταηλίκι και κοινώς "μαγκιά'! Ο στόχος τους  ήταν πάντα η ποδηγέτηση των εργαζομένων προς όφελος του δικού τους συμφέροντος με  ειδικά προνόμια και αμοιβές που είχαν ορίσει. Έχουμε ακόμα δει και το προκλητικό φαινόμενο, συνδικαλιστές και "εργατοπατέρες" να εκλέγονται και να ορίζονται ακόμα και υπουργοί Εργασίας! Και κατόρθωναν με αυτόν τον τρόπο να κανονίζουν τα προσωπικά τους οφέλη, κάτω από τον δήθεν "Αγώνα" υπέρ  του Εργατικού Κινήματος. Η απαράδεκτη συμπεριφορά Συνδικαλιστή στην ΔΕΗ, ο οποίος κατόρθωνε (και η Πολιτεία έκλεινε τα μάτια), να κλείνει τον διακόπτη του ρεύματος όποτε οργάνωνε "Αγώνες" κατά της επιχείρησης, χωρίς να ενδιαφέρεται για τις οικογένειες τους επιχειρηματίες με το πρόβλημα της έλλειψης ρεύματος είναι και θα μείνουν αξέχαστες!
ΚΑΝΕΙΣ δεν ισχυρίζεται πως όλοι οι εργοδότες είναι "Άγιοι" άνθρωποι! Η Πολιτεία οφείλει να ελέγχει με Νόμους που λειτουργούν κάθε εργατική Παράβαση και όχι να είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΗ στις ψήφους, αυτήν την κατάρα που μας ταλαιπωρεί χρόνια ολόκληρα.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΠΩς ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΣΩΣΤΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΈΣ.
Γι'αυτό οι εικόνες των καταλήψεων, των καταστροφών και της Ανικανότητας της Πολιτείας να προβλέψει και να διορθώσει πολλές λανθασμένες τακτικές, την χώρα την πάνε πίσω και η Ανάπτυξη είναι όνειρο Θερινής Νυκτός! Ας το σκεφτούμε λίγο όλοι μαζί αυτό.......... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου